ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δεκάδες παιδιά έδωσαν το παρών

δεκάδες-παιδιά-έδωσαν-το-παρών-278957

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Mε εσωτερική ημερίδα αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η κολυμβητική χρονιά για τον ΟΕΑ-ΝΑΒ, με το σωματείο του Βόλου να έχει υψηλές βλέψεις για τη χρονιά που είναι εν εξελίξει.

Ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της πόλης μας με έτος ίδρυσης το 1950, όντας μέλος της ΚΟΕ από το 1979 μετρά σπουδαίες νίκες αθλητών του σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Τη σεζόν 2016-2017 οι επιτυχίες για το κολυμβητικό τμήμα ήταν πολλές σε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και σε εκτός των συνόρων διοργανώσεις, ωστόσο τη φετινή χρόνιά θέλει να ανέβει επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του συλλόγου για την ημερίδα που άνοιξε τη σεζόν, η εκκίνηση για τους περίπου 70 αθλητές που έδωσαν το παρών το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην προπονητική ημερίδα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Αναλυτικά αναφέρεται: «Ξεκίνησαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες των κολυμβητών μας για τη νέα κολυμβητική χρονιά με εσωτερική ημερίδα αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών. Αν και με αρκετές απουσίες λόγω ασθενειών 70 κολυμβητές και κολυμβήτριες έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους για την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο. Υπογραμμίζουμε το άριστο κλίμα μεταξύ του συνόλου των αθλητών αλλά και τις κατά γενική ομολογία πολύ καλές επιδόσεις για την περίοδο αυτή που αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι προπονητές του κολυμβητικού τμήματος έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη σοβαρότητα με την οποία οι αθλητές αντιμετώπισαν την εσωτερική ημερίδα. Διοίκηση και προπονητές εργάζονται αρμονικά και οργανωμένα για επάνοδο του κολυμβητικού τμήματος στις υψηλές θέσεις της ελληνικής κολύμβησης. Ευχαριστούμε τη Διοίκηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για την παραχώρηση της πισίνας του ΕΑΚ για τη σημερινή εκδήλωση».

Κατσικόπουλος: «Να φέρουμε τον

ΟΕΑ-ΝΑΒ εκεί που του αξίζει»

Ενας εκ των εμπειρότερων προπονητών του τμήματος και καθηγητής φυσικής αγωγής, ο Βασίλης Κατσικόπουλος, στο περιθώριο της επιτυχημένης ημερίδας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την έναρξη της νέας κολυμβητικής σεζόν, περιγράφοντας την κοινωνική διάσταση που προσπαθεί ο ΟΕΑ-ΝΑΒ να υπηρετεί με διαφορετικές δράσεις, υπογραμμίζοντας πώς το σωματείο του Βόλου θέλει να επανέλθει στην κορυφή: «Ο ΟΕΑ-ΝΑΒ είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά σωματεία της πόλης μας, με πολλές επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί στα κολυμβητικά δρώμενα της χώρας. Φέτος, το σωματείο μας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει εκεί που ανήκει, στην κορυφή.

Εξάλλου, πάντοτε προσπαθούμε για το καλύτερο και θέλουμε το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες. Οι δράσεις μας για τη σεζόν που ξεκίνησε δεν περιορίζονται στο καθαρά κολυμβητικό κομμάτι, καθώς θέλουμε πλατύνουμε ποικιλοτρόπως τους ορίζοντες των εκατοντάδων παιδιών που επιλέγουν τον ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Ήδη προγραμματίσαμε και οργανώσαμε με μεγάλη συμμετοχή μία διήμερη εκδρομή προπονητικού χαρακτήρα, στα Χάνια, σε μεγάλο υψόμετρο ενώ ο σύλλογος συμμετέχει σταθερά σε διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα καλλιεργηθούν αξίες που τα παιδιά θα διατηρήσουν για πολλά χρόνια.

Γίνεται μια προεργασία για να διοργανωθεί ένα κάμπινγκ τον Δεκέμβριο, θα υπάρξουν αγώνες εκτός Ελλάδος την άνοιξη».

Ο ΟΕΑ-ΝΑΒ φυσικά δεν περιορίζεται στην κλασσική κολύμβηση, καλλιεργώντας και την τεχνική με πολλές πανελλήνιες επιτυχίες και μεγάλη εξέλιξη στο άθλημα: «Καλλιεργούμε το τμήμα της τεχνικής κολύμβησης, το οποίο στελεχώνουμε με αξιόλογα παιδιά και στοχεύουμε σε πολλές επιτυχίες, ως συνέχεια των περσινών, σχολίασε ο κ. Κατσικόπουλος για να σημειώσει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση των παιδιών αυτή την περίοδο. Ευελπιστούμε ότι δε θα έχουμε περαιτέρω προβλήματα με το κολυμβητήριο και τις διαδρομές, όπως παρουσιάζονται συνήθως. Υπάρχει άριστη συνεργασία όλων των προπονητών και της διοίκησης, με τακτικές συναντήσεις και γενικά γίνεται μια προσπάθεια το σωματείο μας να επανέλθει εκεί που ήταν, κάτι που είναι και ο βασικός μας στόχος για φέτος. Θέλουμε δηλαδή να σταθεροποιηθεί το τμήμα και να γίνει όσο το δυνατόν πιο σταθερό».

«Ενας από τους παλαιότερους συλλόγους της Μαγνησίας γενικότερα και του Βόλου ειδικότερα, με πολλές επιτυχίες στο παρελθόν και το παρόν είναι ο ΟΕΑ-ΝΑΒ. Υπάρχει ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο, το κλίμα είναι ζεστό και λειτουργούμε ως οικογένεια. Στον ΟΕΑ-ΝΑΒ υπάρχει προσήλωση στο προπονητικό έργο από τη διοίκηση, με αποτέλεσμα να έρχονται τα τελευταία χρόνια εξαιρετικά αποτελέσματα, και στο κολύμπι αλλά και στα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου, με στόχο να επαναφέρουμε το σωματείο μας στα υψηλότερα βάθρα», τόνισε από την πλευρά του το τέλος του Δ.Σ., Ζήνων Φλαμπούρης.

Οι προπονητές

Πλούσιο είναι το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, σε όλα τα τμήματα κολύμβησης του ΟΕΑ-ΝΑΒ, από τη μικρή πισίνα έως και τις αγωνιστικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, στη μικρή πισίνα, υπεύθυνοι προπονητές είναι η Κατερίνα Καρύδα και ο Στάμος Μακρής, στα τμήματα εκμάθησης Στάμος Μακρής, Λάμπρος Καρύδας και Τίνα Πανταζοπούλου, στα προαγωνιστικά τμήματα Γιάννα Τσιτσέ και Κώστας Ιωάννου, ενώ στις αγωνιστικές κατηγορίες Βασίλης Κατσικόπουλος και Στέλλα Μπέμπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου