ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Νέο χρυσό για τον βολιώτη Κωνσταντίνο Λιβογιάννη (vid)

νέο-χρυσό-για-τον-βολιώτη-κωνσταντίνο-369584

Την κλάση του έδειξε για μία ακόμη φορά σήμερα ο Βολιώτης κολυμβητής Κωνσταντίνος Λιβογιάννης που πήρε τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή και στα 400μ διπλά πέδιλα, μετά το πρώτο χρυσό που είχε πανηγυρίσει την Πέμπτη στο αγώνισμα των 200μ Δ.Π., στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης που διεξάγεται στο Τομσκ της Ρωσίας, ενώ σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ Νέων, και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων και Ανδρών.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ο Λιβογιάννης, που εντυπωσίασε και είναι το πρόσωπο των αγώνων της ελληνικής αποστολής, πήρε την πρώτη θέση με επίδοση 3:33.69 και διαφορά σχεδόν 5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Ο 16χρονος αθλητής του ΝΟΒΑ κρέμασε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο στήθος του, διανύοντας μια εντυπωσιακή πορεία στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση ανά τον κόσμο.

Ο Λιβογιάννης ολοκλήρωσε με τις δύο σπουδαίες διακρίσεις και τα συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στα 200μ και 400μ διπλά πέδιλα τις συμμετοχές του σε ατομικά αγωνίσματα, ενώ είχε προηγηθεί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η 4η θέση στα 100μ διπλά πέδιλα, εκεί όπου ο κορυφαίος Βολιώτης αθλητής είχε χάσει το μετάλλιο μόλις για 8 εκατοστά του δευτερολέπτου.

«Σας ευχαριστώ όλους»

Σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο 16χρονος δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα το οποίο προήλθε από σκληρό αγώνα και πολλές θυσίες. Ευχαριστώ όλους όσοι μου στάθηκαν σε αυτό τον δύσκολο αγώνα, την ΚΟΕ και τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογό μου, τον ΝΟΒΑ, τους προπονητές μου και τη διοίκηση που με στηρίζει. Τέλος, στην οικογένειά μου που με στηρίζει», για να συμπληρώσει για το ρεκόρ: «Ο χρόνος που σημείωσα αποτελεί Παγκόσμιο ρεκόρ Νέων αλλά και Πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στους άντρες όσο και στους εφήβους ταυτόχρονα, γιατί το αγώνισμα αυτό μπήκε φέτος για πρώτη φορά».

Η απονομή του δεύτερου χρυσού μετά το 2:14:45

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου