ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στόχος να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρεθεί στο Τόκιο το 2020

στόχος-να-ξεπεράσει-τον-εαυτό-της-και-ν-421858

Στην Αθήνα και στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων φίλων του δημοφιλέστερου υδάτινου αθλήματος ανά τον κόσμο, εκεί όπου το τριήμερο 23- 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας.

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με αξιώσεις και με στόχο τα μετάλλια, αλλά και τη βελτίωση των χρόνων της, μετέχει για μία ακόμη χρονιά στην κορυφαία εσωτερική διοργάνωση η Στελλίνα Απλαντή, η 20χρονη Βολιώτισσα κολυμβήτρια, που έχει ήδη διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία στο χώρο. Η σχέση της Απλαντή με την κολύμβηση ξεκινά από μικρή ηλικία, με την ταλαντούχα αθλήτρια να κάνει τα πρώτα της βήματα στο ΝΟΒΑ. Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και κατόπιν, η Ολυμπιάδα 73, ο Γλαύκος Περιστερίου, ο ΠΑΟΚ ως σταθμοί της κολυμβητικής καριέρας.

Βέβαια, όντας στο Βόλο έως τα 19 της χρόνια, η Απλαντή προπονούνταν για 3 περίπου χρόνια με τη Νίκη Βόλου, συμμετέχοντας πάντως με την εκάστοτε ομάδα της, είτε από την Αθήνα, είτε από τη Θεσσαλονίκη στις μεγάλες διοργανώσεις. Πλέον ο πολυνίκης στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ολυμπιακός Πειραιώς είναι ο σύλλογος, ο οποίος στεγάζει τα όνειρα της χαμηλών τόνων, αλλά ιδιαίτερα φιλόδοξης Βολιώτισσας κολυμβήτριας, που με σκληρή δουλειά και συνεχή ανοδική πορεία έχει καταφέρει να βρίσκεται στο τοπ των Ελληνίδων αθλητριών, στις μεγάλες αποστάσεις των 400μ., 800μ. και 1.500μ. ελεύθερο, έχοντας άλλωστε και εμπειρίες με την Εθνική ομάδα κολύμβησης ως Νεάνιδα, συμμετέχοντας σε Μεσογειακά και Βαλκανικά πρωταθλήματα.

Η Απλαντή σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά έχει ανοίξει τα φτερά της, μένοντας πια στον Πειραιά, για να συμμετέχει ενεργά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και να επωφελείται της ποιοτικής δουλειάς που γίνεται σε ένα από τα καλύτερα ομολογουμένως σωματεία της Ελλάδας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η 20χρονη πρωταθλήτρια αναφέρεται στο στόχο της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σημειώνοντας: «Πάντοτε στόχος είναι τα μετάλλια. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια και βάσει της φιλοσοφίας στη νέα μου ομάδα τον Ολυμπιακό Πειραιώς, θέλω το μετάλλιο ή μία καλή εμφάνιση να συνδυαστεί με καλύτερους χρόνους. Θέλω να ξεπεράσω τον εαυτό μου, δεδομένης και της εποχής, καθώς φέτος η Εθνική ομάδα προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, οπότε όπως και πέρσι που ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Πανελλήνιο θα γίνει Ιούνιο, αρκετά νωρίς. Στόχος μου είναι να κάνω νέα ατομικά ρεκόρ. Ο συναγωνισμός πάντως είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς εκτός από την Αραούζου και εμένα, υπάρχουν πολλά ταλέντα στις μικρότερες ηλικίες που έχουν ιδιαίτερα καλή παρουσία. Χαίρομαι γι’ αυτό, γιατί το επίπεδο ανεβαίνει».

Με ενθουσιασμό μιλά η Απλαντή για το νέο της σύλλογο, εντυπωσιασμένη και από τις ιδιαίτερα καλές συνθήκες, που προσφέρει στους κολυμβητές ο Ολυμπιακός: «Νομίζω πως οι άνθρωποι στον Ολυμπιακό Πειραιώς εστιάζουν ιδιαίτερα στην εξέλιξη ενός κολυμβητή σε όλα τα επίπεδα. Εχουμε τα μέσα να κάνουμε πολλά πράγματα, να προετοιμαστούμε σε κατάλληλες συνθήκες. Από το Πάσχα και μετά, βρεθήκαμε με τον προπονητή μου, το Νίκο Γέμελο και με κλιμάκιο αθλητών στην Καβάλα και μετέπειτα στη Γαλλία, όπου προετοιμαστήκαμε σε μεγάλο υψόμετρο, που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία των κολυμβητών. Την πρώτη φορά που συμμετείχα σε τέτοιες συνθήκες, ένιωσα ότι δε μπορούσα να πάρω ανάσα. Μόλις προσαρμόστηκα στο κλίμα, ένιωσα ιδιαίτερα χαρούμενη που μπορώ να έχω την πολυτέλεια να προετοιμαστώ σε ιδανικές συνθήκες».

Ονειρο κάθε Ελληνα κολυμβητή είναι η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα Ανδρών- Γυναικών, με την Απλαντή να σημειώνει ότι με σκληρή δουλειά, είναι εφικτός στόχος για την ίδια. Αλλωστε η 20χρονη Βολιώτισσα προπονείται με την αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης, με προεξάρχων και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Γέμελο. Χαρακτηριστικά, η ίδια σχολιάζει:

«Είναι η δεύτερη χρονιά μου στην κατηγορία των Γυναικών, υπάρχει πολύς χρόνος για μένα, ώστε να κληθώ την Εθνική ομάδα. Αλλωστε, όπως έχουν δείξει πρόσφατα αποτελέσματα, η Εθνική μπορεί να συνδυαστεί με την εμπειρία και όχι με τη νεαρή ηλικία. Όταν πήρα την απόφαση να κατέβω στην Αθήνα και να προπονούμαι με τον Ολυμπιακό, στο μυαλό μου ήταν το καλύτερο για εμένα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για εμένα, εδώ. Δε μπορώ να μη σκέφτομαι συμμετοχή με την Εθνική ομάδα, με απώτερο σκοπό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, αλλά ακόμη υπάρχει αρκετός χρόνος. Η πρώτη μου χρονιά στον Πειραιά ήταν μεταβατική, προσαρμογής. Στα 3 χρόνια που απομένουν, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό να πετύχω τους στόχους μου, γιατί αγαπώ ιδιαίτερα την κολύμβηση».

Ξεχωριστή ήταν η πρώτη συμμετοχή της Βολιώτισσας αθλήτριας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας, που φέτος διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη λίμνη Βεγορίτιδα. Εκεί, η 20χρονη κολυμβήτρια, συμμετέχοντας με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το πρωτάθλημα, πρωτεύοντας στη σκυτάλη 4Χ1250μ. μαζί με τους Νέγρη, Αραούζου και Φωκαϊδη, ιδιαίτερα έμπειρους στους άθλημα. Παράλληλα, στην παρθενική της εμφάνιση σε θάλασσα, η Απλαντή ήταν ασημένια και στα 5χλμ, πίσω από τη συναθλήτρια της στον Ολυμπιακό και Ολυμπιονίκη, Κέλλυ Αραούζου. Σχολιάζοντας την εμπειρία της από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, τονίζει: «Σίγουρη η πισίνα είναι κατά πολύ διαφορετική από τη θάλασσα. Όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετέχω στο Πανελλήνιο ανοιχτής θάλασσας, δέχτηκα με χαρά, έχοντας κάποιο δισταγμό πάντως, γιατί ήταν η πρώτη μου φορά και έως τώρα ήμουν αποκλειστικά αφοσιωμένη στην πισίνα. Το μέλλον θα δείξει, τι από τα δύο θα προτιμήσω, αν ποτέ κάνω επιλογή ανάμεσα στα δύο. Μου άρεσε η πρώτη μου συμμετοχή στη θάλασσα, ήταν ιδιαίτερα θετική εμπειρία για εμένα και δεν αποκλείω το γεγονός να συμμετέχω ξανά την επόμενη χρονιά».

Η συνέχεια σε Πάτμο και Σαντορίνη

Στην Πάτμο θα βρεθεί η Βολιώτισσα κολυμβήτρια το τριήμερο 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, μαζί με συναθλητές της, προκειμένου να πάρει μέρος στο πρώτο Patmos Revelation, που θα λάβει χώρα στο νησί των Δωδεκανήσων. Πρόκειται για αγώνες τρεξίματος και ανοιχτής κολύμβησης, με την Απλαντή να συμμετέχει… στο στοιχείο της, διανύοντας με τους υπόλοιπους αθλητές 1 μίλι (1,6χλμ), προκειμένου να φτάσει στην τερματισμό. Όπως ομολογεί άλλωστε, ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης και προπονητής της Νίκος Γέμελος, στόχος είναι να προωθηθεί η ανοιχτή θάλασσα, ως Ολυμπιακό άθλημα, σε ολοένα και περισσότερο κόσμο και να πάρουν μία ακόμη πολύτιμη εμπειρία οι αθλητές. Η Απλαντή μάλιστα, βλέπει και… Σαντορίνη, καθώς θα μετάσχει και στην αντίστοιχη διοργάνωση 3rd Santorini Experience, το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου, προσθέτοντας εξίσου πολύτιμες εμπειρίες, στο πλούσιο έως τώρα παλμαρέ της. Το μέλλον της ανήκει…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου