ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πλήθος αθλητών κατέκλυσαν τον Βόλο για τους 21ους Ιωνικούς Αγώνες

πλήθος-αθλητών-κατέκλυσαν-τον-βόλο-γι-448648

Με τον ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης νικητή, τόσο στο γενικό σύνολο όσο και σε αγόρια και κορίτσια, ολοκληρώθηκαν επιτυχημένα -αν και υπό δυνατή βροχή- οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες, από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η διοργάνωση που διεξήχθη σε 3 αγωνιστικές ενότητες και έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας, έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ, συγκεντρώνοντας φέτος πάνω από 530 αθλητές και αθλήτριες 28 συλλόγων, συνοδευόμενους από προπονητές, παράγοντες και γονείς.

Αγωνιστικά, κυριάρχησε ο υψηλός συναγωνισμός και οι καλές επιδόσεις σε σχέση και με τις καιρικές συνθήκες που δυσχέραιναν την προσπάθεια των παιδιών, κυρίως τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, με τους προπονητές και τους αθλητές πάντως να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει των επερχόμενων αγώνων. Μάλιστα, στην πρεμιέρα των αγώνων σημειώθηκε και ένα ρεκόρ αγώνων, από αθλήτρια του ΝΟ Χαλκίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του ΟΕΑ/ΝΑΒ είχαν σωστά προβλέψει το ενδεχόμενο βροχής, έχοντας εναλλακτικές λύσεις ώστε οι Ιωνικοί Αγώνες να διεξαχθούν κανονικά, φέρνοντας εις πέρας μία ακόμη διοργάνωση σε ανοιχτό κολυμβητήριο.

Σωματεία από όλη την Ελλάδα με σύσσωμες τις προαγωνιστικές ομάδες (ηλικίες 9-12) ήρθαν στον Βόλο, ενώ και τα σωματεία της πόλης μας που συμμετείχαν, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα δυνατά στη γιορτή που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, εκτός από τους διοργανωτές του ΟΕΑ/ΝΑΒ, τον Βόλο εκπροσώπησαν και οι Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, ΝΟΒΑ, ΟΥΚ, και Υδάτινος Κόσμος.

Κάθε ομάδα έφυγε από την πόλη μας με τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα, από τους ανθρώπους του ΟΕΑ/ΝΑΒ που θέλησαν να προβάλλουν ακόμη μια φορά τον Βόλο, ενώ άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ Απόστολος Καζάκης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για τη διοργάνωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για 21η χρονιά διεξάγονται οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης, με διοργανωτή τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πιστεύουμε ότι μέσα από τους αγώνες δίνεται μια ευκαιρίες στους Βολιώτες αθλητές και αθλήτριες προαγωνιστικών κατηγοριών να συναγωνιστούν με αθλητές από όλη Ελλάδα, και πλέον οι αγώνες έχουν καθιερωθεί ως ένα μικρό πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς η ΚΟΕ διεξάγει τέτοιου είδους αγώνες μόνο σε περιφερειακό επίπεδο. Κάθε χρονιά είναι καλύτερη, και αυτό το κενό που υπάρχει από την ΚΟΕ το αναπληρώνουμε εμείς, δίνοντας ώθηση στον τοπικό και περιφερειακό αθλητισμό, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Στον Βόλο, το τριήμερο αυτό έρχονται πάνω από 2.000 αθλητές, προπονητές και γονείς, με τα οφέλη για την πόλη μας να είναι πολλαπλά. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε, ξεκινώντας από αύριο τις σκέψεις για την επόμενη διοργάνωση, τους 22ους Ιωνικούς Αγώνες».

Στόχος του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, είναι η συνέχιση της άριστης διοργάνωσης, η προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού μικρών αθλητών από όλη την Ελλάδα, που θα κάνουν κάθε χρονιά τους Ιωνικούς Αγώνες γιορτή του καλοκαιριού, της νεολαίας, γιορτή της προσπάθειας, της άμιλλας και του καθαρού αθλητισμού.

Βολιώτικες παρουσίες στους Μακεδονικούς

Δύο εκ των αγωνιστικών ομάδων της πόλης μας βρέθηκαν στους Μακεδονικούς Αγώνες κολύμβησης που ολοκληρώθηκαν χθες στην Θεσσαλονίκη, με καλό συναγωνισμό και αξιόλογες επιδόσεις. Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, δείχνοντας τα… δόντια τους, επιβεβαιώνοντας με τους χρόνους τους την πολύ σκληρή και καλή δουλειά που γίνεται στα δύο σωματεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου