ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Βενζινοπωλών Καρδίτσας που καταγγέλλει παραπληροφόρηση καταναλωτών

ανακοίνωση-του-συλλόγου-βενζινοπωλώ-108043

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μια επίθεση παραπληροφόρησης μέσω διαφημίσεων από τα ΜΜΕ και όχι μόνο σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Με πρόσχημα την τιμή του προσπαθούν να αποτρέψουν τον καταναλωτή από την αγορά ενός προϊόντος που πιθανόν να ήταν η επιλογή του και να τους στρέψει στη συνέχεια στην αγορά άλλου προϊόντος κάνοντας αφανώς αυθαίρετες συγκρίσεις κόστους των προϊόντων λαμβάνοντας υπόψη την τελική τιμή ανά μονάδα μέτρησης μονό και όχι ανά μονάδα ενεργειακής απόδοσης.

Παρόλα αυτά δεν θα μπούμε στην διαδικασία σύγκρισης στην παρούσα φάση. Επιφυλασσόμαστε για κάποια άλλη φορά να ενημερώσουμε τους καταναλωτές αλλά θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για την τελική τιμή του πετρελαίου που ισχύει και που είναι τελικά σχεδόν ιδία με τα περσινά επίπεδα δηλαδή 1,07 έως 1,09 και όχι 1,40 που νομίζει ο καταναλωτής.

Και εξηγούμε το γιατί.

Περισσότερα από 4.000.000 νοικοκυριά θα λάβουν επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα προμηθευτούν καθώς το υπουργείο έχει αποφασίσει να διευρύνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Τα 4000000 νοικοκυριά αντιστοιχούν στο 80% του πληθυσμού.

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την χορήγηση της επιδότησης ή επιδόματος θέρμανσης ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταγραφή των δικαιούχων είσπραξης του επιδόματος.

Μέσω ειδικής φόρμας που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή αυτή, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση του επιδόματος .Η διαδικασία είναι απλή και οι προμηθευτές πρατηριούχοι μπορούμε να βοηθήσουμε σ αυτό. Το επίδομα θέρμανσης είναι 0,28 λεπτά το λίτρο αυτό σημαίνει ότι σήμερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι 1,35 έως 1,37 το λίτρο αφαιρούμε τα 0,28 λεπτά τις επιστροφής και έχουμε τελική τιμή λίτρου 1,07 έως 1,09.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στους προμηθευτές τους. Για υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με την τιμή αλλά και σχετικά με την διαδικασία του επιδόματος.

Επίσης ο σύλλογός μας είναι ανοικτός για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί ο καταναλωτής.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

trikalanews

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου