ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ημερίδα για τις «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» από τον Δήμο Καρδίτσας

ημερίδα-για-τις-τοπικές-δράσεις-κοιν-114163

Ξεκινά η υλοποίηση της Πράξης «Ευκαιρίες Απασχόλησης για όλους τους πολίτες», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013».

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (EKT). Φορέας Διαχείρισης είναι η Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Πράξη υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΝΤΟΣ», στην οποία συμμετέχουν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι δήμοι Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑμεΑ, το ΔΙΚΤΥΟ ROM, τα ΚΕΚ «Δίας» και «Έρευνα» και η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., ως συντονιστής εταίρος.
Μέσω της εν λόγω Πράξης, θα επιχειρηθεί η προώθηση στην απασχόληση 90 ανέργων που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή επαπειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και μετανάστες) και κατοικούν μόνιμα στους δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα.
Η παρέμβαση, για το σύνολο των ωφελουμένων, περιλαμβάνει:
• Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων, με στόχο την κοινωνική τους ένταξη και την προώθησή τους, στην απασχόληση.
• Δικτύωση τοπικών φορέων, επιχειρήσεων και ωφελούμενων.
• Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων.
• Επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση, με αντικείμενα: την επανάχρηση και ανακύκλωση ειδών ρουχισμού, τη διαχείριση εθελοντών και την τυποποίηση, συσκευασία και προώθηση αγροτικών προϊόντων ζωικής και φυτικής παραγωγής.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, ο Δήμος Καρδίτσας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, ανοιχτή προς το κοινό, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο Παυσίλυπο.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Στην ΑΝ.ΚΑ:
Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 34 (2ος όροφος), Τηλ. Επικοινωνίας: 24410 42363
Στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας:
Διεύθυνση: Σταμούλη 9, Τηλ. Επικοινωνίας: 24410 71594, 2441075141

Στην ιστοσελίδα www.topeko-entos.gr

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου