ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στους Νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Φθιώτιδας

εξαρθρώθηκε-εγκληματική-ομάδα-που-δι-268166

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, 6μελής εγκληματική ομάδα που κατά το χρονικό διάστημα από 12-2-2012 έως και 11-6-2012 είχε διαπράξει κλοπές οχημάτων, καταστημάτων και περιπτέρων στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Φθιώτιδας, ενώ συνελήφθη τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, 33χρονος Αθίγγανος μέλος της ομάδας.

Σχηματίστηκε επίσης ποινική δικογραφία σε βάρος 5 ακόμη Αθίγγανων ηλικίας 17,18,25,27 και 37 ετών αντίστοιχα οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κλοπές τροχοφόρων και παράβαση της Νομοθεσίας Περί Όπλων.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 36 περιπτώσεις κλοπών (19 τροχοφόρων και 17 καταστημάτων – περιπτέρων) τις οποίες είχαν διαπράξει.

Τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Καρδίτσας στην πόλη των Σοφάδων, ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 4 Αθίγγανοι. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα είχε κλαπεί νυχτερινές ώρες από τους Σοφάδες κι αναζητούνταν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει. Καταδιωκόμενος από τους Αστυνομικούς εγκατέλειψε το όχημα εντός του οικισμού των ΡΟΜΑ Σοφάδων και τόσο ο ίδιος όσο και οι επιβαίνοντες τράπηκαν σε φυγή.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χάρτινο κουτί που περιείχε 50 φυσίγγια των 9mm των οποίων η προέλευση ερευνάται, κουκούλα full face, μπουφάν, κατσαβίδι και χρηματικό ποσό 137,24 ευρώ σε κέρματα το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρεθεί από τον συλληφθέντα και τους συνεργούς του από 5 συνολικά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας.

Το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Μετά από έρευνες, συνελήφθη ο 33χρονος Αθίγγανος ο οποίος επέβαινε στο όχημα.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της ομάδας αφαιρούσαν οχήματα από τις προαναφερόμενες περιοχές, τα χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και την διάπραξη των κλοπών σε διάφορα καταστήματα και περίπτερα, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία απ’ όπου αφαιρούσαν άλλα οχήματα προκειμένου να επιστρέψουν στον οικισμό ΡΟΜΑ των Σοφάδων Καρδίτσας.

Από τα καταστήματα και τα περίπτερα οι δράστες αφαιρούσαν ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις, στερεοφωνικά συγκροτήματα κ.α.) καθώς και χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της ομάδας διέπραξαν, στο νομό Καρδίτσας 7 κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων , μια κλοπή ΙΧΦ αυτοκινητου, 7 κλοπές καταστημάτων και μια κλοπή περιπτέρου. Στο Νομό Λάρισας 6 κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων , 2 κλοπές ΙΧΦ αυτοκινήτων, 7 κλοπές καταστημάτων και μια κλοπή περιπτέρου και στο Νομό Φθιώτιδας 3 κλοπές ΙΧΕ αυτοκινήτων, και μια κλοπή καταστήματος

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου