ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Επιλύονται προβλήματα ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας

επιλύονται-προβλήματα-ύδρευσης-τοπι-271066

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρεμβάσεις από τον Δήμο Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε στα δίκτυα ύδρευσης των Τοπικών Κοινοτήτων του ορεινού κυρίως όγκου η φετινή βαρυχειμωνιά, πολλά από τα οποία γίνονται ορατά το τελευταίο διάστημα, καθώς αυξάνεται η κατανάλωση.

Τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται σε κατολισθήσεις και σπασίματα αγωγών και αφορούν κυρίως τη Δημοτική Ενότητα Ιτάμου και συγκεκριμένα τις Τοπικές Κοινότητας Καστανιάς, Νεράϊδας, Ραχούλας και Αμπελικού, όπου σε αρκετές περιπτώσεις απαιτήθηκε να εξεταστούν χιλιόμετρα δικτύων διερχόμενα από δύσβατες περιοχές, ώστε οι παρεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται εντός της εβδομάδας να είναι αποτελεσματικές.

Σημεία όπου γίνονται παρεμβάσεις αποκατάστασης αγωγών ύδρευσης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κων. Παπαλός μαζί με τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για την Δ.Ε. Ιτάμου Λαμ. Τσιούκη.

Στο στάδιο της επίλυσης βρίσκεται και το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Πορτίτσας της Δ.Ε. Μητρόπολης λόγω σπασίματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσής τους και μάλιστα εντός της λίμνης Ν. Πλαστήρα ( σε βάθος 4 μέτρων). Ο Δήμος προωθεί την αντικατάσταση αυτού του τμήματος του αγωγού ( μήκους 400 μέτρων περίπου) εργασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας.

Η Δημοτική Αρχή ζητά από τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων να επιδείξουν κατανόηση και πνεύμα οικονομίας στη διαχείριση του νερού ύδρευσης, μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα, αλλά και στη συνέχεια, καθώς το νερό είναι ένας ανεκτίμητος, αλλά όχι και ανεξάντλητος φυσικός πόρος.

trikalanews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου