ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αντάμωμα μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Σοφάδων

αντάμωμα-μαθητών-των-δημοτικών-σχολε-274299

Πλημμύρισε από φωνές, γέλια και ποδοβολητά εκατοντάδων παιδιών ο Άγιος Νικόλαος Κέδρου. Σε έναν χώρο καταπράσινο που παραδοσιακά φιλοξενεί τους λάτρεις της φύσης από κάθε γωνία του νομού μας, ιδιαίτερα κάθε πρωτομαγιά, αντάμωσαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί 8 δημοτικών σχολείων του ΔήμουΣοφάδων.

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου, 500 περίπου μαθητές και 70 εκπαιδευτικοί αντάμωσαν και καλωσόρισαν το καλοκαίρι με παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες. Ο αντιδήμαρχος Φώτης Τσέλιος που είχε την ευθύνη και την επιμέλεια της διοργάνωσης φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες για τη διαμόρφωση των χώρων και την εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών για την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών:

• Γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, χώροι παιχνιδιού και δραστηριοτήτων έγιναν πεδίο πολύωρων αναμετρήσεων

• Μουσική, αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά έδωσαν δροσιά, κέφι και ρυθμό σε μικρούς και μεγάλους.

• Ταλαντούχοι καλλιτέχνες του e-Trikala Α.Ε. που διοργάνωσε πέρυσι τον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, έκαναν δώρο στο μάγουλο κάθε παιδιού μια μικρή λουλουδένια ζωγραφιά.

• Στελέχη της ΛΔ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καρδίτσας ενημέρωσαν για την ιστορία της περιοχής

• Τέλος, το θέατρο ΟΨΕΙΣ πρόσφερε ένα ευχάριστο δίωρο με διάφορα θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακά παιχνίδια.

Εκτός από μαθητές, εκπαιδευτικούς και τον αντιδήμαρχο Φώτη Τσέλιο, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πάυλος Ραγιάς, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κεχαγιάς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Λουτρού Μπάμπης Χαντζής.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε, «Η εκδήλωση είναι η υλοποίηση μιας περσινής πρότασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου. Είναι ένα βήμα προς την αναζήτηση κοινών πολιτιστικών δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση της συνοχής του Δήμου και τη δημιουργία κοινής ΄΄δημοτικής συνείδησης΄΄. Επιδιώκουμε τη δημιουργία δεσμών, τη θεμελίωση κοινής αντίληψης για τον τόπο μας, για τις ανάγκες του, για τις δυνατότητές του, για την προοπτική του. Οι άνθρωποι που υπηρετούν τον πολιτισμό μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. Ο τόπος μας διαθέτει ανθρώπους που υπηρετούν χρόνια τον πολιτισμό, με ικανότητα και εμπειρία τεράστια. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από την επιτυχία της ιδέας για τη σημερινή εκδήλωση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Υπάρχουν όμως κι άλλες προτάσεις με συναφές περιεχόμενο που θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να υλοποιήσουμε στο μέλλον. Αυτές τις προτάσεις θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί και πάλι η Επιτροπή Διαβούλευσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου