ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Προσπάθησε να πάρει διαβατήριο για λογαριασμό αλλοδαπής

καρδίτσα-προσπάθησε-να-πάρει-διαβατή-306057

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, μία 28χρονη για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ αναζητείται μία 27χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας για το ίδιο αδίκημα. Ειδικότερα, αστυνομικοί, συνέλαβαν την 28χρονη όταν πήγε στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας για έκδοση διαβατηρίου.

Το εν λόγω διαβατήριο θα διέθετε στη συνέχεια στην 27χρονη αλλοδαπή, με την οποία έχει παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για να μεταβεί στο εξωτερικό.

Όπως διαπιστώθηκε, η 28χρονη φορούσε περούκα ώστε τα χαρακτηριστικά της να είναι ίδια με αυτά των φωτογραφιών της αλλοδαπής, που είχε στην κατοχή της και σκόπευε να καταθέσει ως δικαιολογητικά για έκδοση διαβατηρίου. Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ασπρόμαυρες φωτογραφίες της 27χρονης αλλοδαπής, τις οποίες σκόπευε να χρησιμοποιήσει μαζί με άλλα δικαιολογητικά για την έκδοση Ελληνικού Δελτίου Ταυτότητας.

Για την έκδοση του διαβατηρίου και του δελτίου ταυτότητας η 28χρονη θα εισέπραττε από την 27χρονη το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου