ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δεν κατατέθηκαν ούτε οι μισές φορολογικές δηλώσεις υπόχρεων Καρδιτσιωτών

δεν-κατατέθηκαν-ούτε-οι-μισές-φορολογ-893524

Χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου, ο αύξων αριθμός των υποβληθεισών φορολογικών δηλώσεων υπόχρεων Καρδιτσιωτών ανέρχονταν σε 33.652. Ο αριθμός αυτό είναι κάτω από τον μισό των 68.000 έως 70.000 δηλώσεων που συνήθως υποβάλλονται κάθε χρόνο.

Τα στοιχεία παρείχε στο KarditsaLive.Net ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Οικονομολόγων ν. Καρδίτσας, και δείχνουν ότι η παράταση που δόθηκε ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι ότι θα αποδειχθεί και αρκετή. Όπως μας λέει ο κ. Παπαδημητρίου η πλειοψηφία των 33.652 δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, αφορούν φυσικά πρόσωπα και είναι αυτές που συνήθως δεν απαιτούν πολύ χρόνο.

Συνεπώς η πλειοψηφία αυτών που απομένουν είναι δηλώσεις επαγγελματιών που έχουν μείνει πιο πίσω κυρίως γιατί κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα γίνει η διαχείριση των επιστρεπτέων προκαταβολών και άλλων εκκρεμοτήτων.

Παράλληλα, υπάρχει σημαντικός όγκος εργασιών που καλούνται από τους πελάτες τους να καλύψουν τα μέλη του συλλόγου, όπως το my data, που «κλέβουν πολύτιμο χρόνο» από την διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε πολύ δύσκολο να αποδειχθεί επαρκής ο επιπλέον χρόνος που δόθηκε από το υπουργείο, όση προσπάθεια να κάνουν και όση καλή θέληση να δείξουν τα λογιστικά γραφεία.

Πηγή: karditsalive.net

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου