Μέσα στο 2024 η σύνδεση με φυσικό αέριο του δήμου Αρτεσιανού στην Καρδίτσα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-24, 18:55:58
Από τη συνάντηση στον δήμο Καρδίτσας
Μέσα στο 2024 η σύνδεση με φυσικό αέριο του δήμου Αρτεσιανού στην Καρδίτσα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Καρδίτσας, Βασιλείου Τσιάκου, του αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών, Παιδείας και Πολιτισμού, Θεολόγη Στέφανου, του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα και της διευθύντριας Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας, Ευθυμίας Καλογήρου.

 Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσε για την συνεπή υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, υποδεικνύοντας αυστηρή συνέπεια στο τεθέν χρονοδιάγραμμα.

Στον πολυετή σχεδιασμό της εταιρείας εντάσσεται και η Κοινότητα του Αρτεσιανού του δήμου Καρδίτσας, η οποία αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου το 2024.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπακούρας, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη μετάβασή τους στη χρήση του φυσικού αερίου καθώς στο Δήμο Καρδίτσας, μια πόλη άνω των 40.000 κατοίκων, η διείσδυση ξεπερνά το 80% του πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι εντός του 2022, θα ολοκληρωθεί η εσωτερική εγκατάσταση και θα εκκινήσει η χρήση Φυσικού Αερίου για τα εναπομείναντα 10 δημοτικά κτίρια της Καρδίτσας, στα οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση του μετρητή από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Παράλληλα, ο κ. Τσιάκος αιτήθηκε για την ανάπλαση του περιβάλλοντος υπαίθριου χώρου, ο οποίος περικλείεται από τις οδούς Μπιζανίου και Λουκιανού. ΗΕΔΑ ΘΕΣΣ αποδεχόμενη την πρόταση αυτή, δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη διαμόρφωση και στην ανάπλαση του υποδειχθέντος δημοτικού χώρου.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμό στρατηγικό της σχεδιασμό, επενδύει στην κατασκευή σύγχρονων υποδομών στη βάση τεχνοοικονομικών παραμέτρων, που εγγυώνται την ασφάλεια, την αποδοτική ανάπτυξη του δικτύου και τη συγκράτηση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων διανομής.

Σε εναρμόνιση με τους στόχους του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ μεγιστοποιεί τη διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της αδείας, το οποίο αποτελεί την πιο ασφαλή, αποδοτική και αξιόπιστη μορφή ενέργειας, με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ως το καθαρότερο συμβατικό καύσιμο, το φυσικό αέριο αποτελεί το κύριο μέσο για την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης του τελικού ενεργειακού μείγματος της χώρας και τη μετάβαση προς μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=