ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Μεγάλες ζημιές στο ελατόδασος Καστανιάς

καρδίτσα-μεγάλες-ζημιές-στο-ελατόδασ-319393

Τις μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές στο ελατόδασος της Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς, αλλά και σε ολόκληρο το δασικό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου, που προκάλεσαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι σφοδρές χιονοπτώσεις, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Καστανιάς κ. Ιωάννης Γεροντόπουλος σε επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή Δασών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με την επιστολή του ο κ. Γεροντόπουλος ζητά να μεριμνήσει η Υπηρεσία για την άμεση εξεύρεση και διάθεση των απαιτούμενων πιστώσεων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επιπλέον επισημαίνει ότι οι χιλιάδες ελατοκορυφές που έχουν σπάσει από το βάρος του χιονιού και βρίσκονται διάσπαρτες εντός του δάσους, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιών τους θερινούς μήνες.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το 60% περίπου των παραπάνω δασικών εκτάσεων και κυρίως των ατόμων της ελάτης έχει σχεδόν καταστραφεί, το δε δασικό και κτηνοτροφικό οδικό δίκτυο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση λόγω των πολλαπλών κατολισθήσεων και καταπτώσεων δέντρων στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η διέλευση να έχει καταστεί απροσπέλαστη σε πεζούς και οχήματα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε κτηνοτρόφους, γεωργούς και μικροκαλλιεργητές των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων.

Πέραν αυτών, πολλά δέντρα πρέπει να ξυλευτούν και να απομακρυνθούν διότι από την πτώση τους κινδυνεύουν όχι μόνο περιουσίες των κατοίκων, αλλά, όπως αναφέρει ο κ. Γεροντόπουλος, και ανθρώπινες ζωές. .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου