ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Προς προκήρυξη διαγωνισμού οδεύει η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων του Δ. Λίμνης Πλαστήρα

προς-προκήρυξη-διαγωνισμού-οδεύει-η-κ-323719

Την προέγκριση Τευχών Δημοπράτησης του υποέργου "Κατασκευή Αποχέτευσης Ακαθάρτων εννέας οικισμών εντός της λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα" προϋπολογισμού περίπου 13 εκατ. ευρώ είχαμε από τον Γενικό Γραμματέα Υδάτων Ανδρεαδάκη Ανδρέα.

Αναλυτικά:

Με το υπ αριθ. Οικ117817/29-03-2012 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ¨Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη¨, εγκρίθηκαν από το Γενικό Γραμματέα Υδάτων, κ. Ανδρεαδάκη Ανδρέα, τα σχέδια τευχών δημοπράτησης και η διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο "Κατασκευή Αποχέτευσης Ακαθάρτων εννέας οικισμών εντός της λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα".

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 12.915.000,00 Ευρώ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από πόρους του ΕΣΠΑ. Περιλαμβάνει την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης λυμάτων εννέα Τ.Κ. του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, συνολικού μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων καθώς και των απαιτούμενων αντλιοστασίων.

Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξή του με ανοιχτό διαγωνισμό.

Ο Δήμος έχει ήδη προκηρύξει προσφάτως διαγωνισμό για την ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού σχεδόν 250.000,00 Ευρώ και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του συνόλου του έργου ¨ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε.Λ. ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ¨, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου αγγίζει τα 17,2 εκ. Ευρώ.

Επίσης είχαμε την ένταξη της πράξης "Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής", προϋπολογισμού 50.000,00 ΕΥΡΩ.

Με το υπ αριθ. 588/20-03-2012 έγγραφο της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής ΜΟΔ Α.Ε., εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής¨ η προτεινόμενη από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα πράξη, προϋπολογισμού 50.000,00 Ευρώ.

Στην πράξη περιλαμβάνονται μελέτες και εργασίες υποστήριξης της διοικητικής οργάνωσης και της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αρτιότερη εκτέλεση έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και στην ωρίμανση νέων προτάσεων για ένταξη.

Αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής Όρων από τις εμπλεκόμενες πλευρές για να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης της πράξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου