«Απέναντι» σε απόφαση της Ρ.Α.Ε. για σχεδιαζόμενο αιολικό σταθμό το Δ.Σ. Λίμνης Πλαστήρα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-02-09, 20:16:38
«Απέναντι» σε απόφαση της Ρ.Α.Ε. για σχεδιαζόμενο αιολικό σταθμό το Δ.Σ. Λίμνης Πλαστήρα

Να ζητηθεί η απόσυρση της απόφασης 12/2022 της Ρ.Α.Ε., που αφορά στον σχεδιαζόμενο αιολικό σταθμό στη θέση "Ζυγουρολίβαδο - Παλιό Μανδρί", αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα, στην συνεδρίαση της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία καθώς μειοψήφησε μόνο ο κ. Παΐσης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος αρχικά είχαν δοθεί αδειοδοτήσεις για 18 ανεμογεννήτριες. Μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν η ΡΑΕ μείωσε τον αριθμό των ανεμογεννητριών, αλλά αύξησε σε ύψος τις 9 εναπομείνασες , καλύπτοντας κατά αυτό τον τρόπο την "απώλεια". Τώρα, συνέχισε ο κ. Νάνος θα πρέπει να υπάρξει δημόσια διαβούλευση για τους περιβαλλοντικούς όρους και αν δεν το κάνουν είναι παράνομοι. Και σήμερα κατέληξε πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Νωρίτερα ο κ. Νάνος είχε ενημερώσει το Σώμα ότι έχει γίνει ενδικοφανή προσφυγή τόσο από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα όσο και από τον Δήμο Αργιθέας, ενώ ενάντια στο αιολικό πάρκο έχει ταχθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου.

Ακόμα ο κ. Νάνος υποστήριξε ότι πρέπει να τεθεί ως αίτημα να αναγνωρισθούν τα Άγραφα ως εθνικό πάρκο, αλλά και να διεκδικηθεί η ένταξή τους στα "απάτητα βουνά".

Το τελευταίο αίτημα δεν μπήκε καν σε διαδικασία συζήτησης καθώς αρχικά ο κ. Τσιαντής υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να συνδυαστεί με την αντίθεση στα αιολικά πάρκα, ενώ ο κ. Ελευθερίου το χαρακτήρισε ως ηττοπάθεια, ενώ επισήμανε και την απουσία εισήγησης. Επ’ αυτών συμφώνησε και ο κ. Νάνος επιφυλασσόμενος να επανέρθει το αίτημα προς συζήτηση με πλήρη εισήγηση και τεκμηρίωση.

Σημειώνουμε πως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τόνισε ότι είναι αυτονόητη η διαφωνία με την απόφαση της ΡΑΕ και η συμφωνία με την υποβολή νομικών ενστάσεων, στα πλαίσια της νομιμότητας. Και ζήτησε περισσότερο τεχνοκρατικά επιχειρήματα και λιγότερες δραματοποιήσεις.

Ο δε επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ξεκαθάρισε ότι χωρίς εισήγηση δεν μπορεί να υπάρξει τοποθέτηση. Έκανε πάντως ξεκάθαρο πως η εναντίωση στο ζήτημα των ανεμογεννητριών έχει διαφορετική πολιτική αφετηρία και η δική του παράταξη διαφορετικό λόγο που εναντιώνεται. Τέλος, σημείωσε πως χωρίς να είναι αντίθετος σε καμία μορφή αγώνα, υπογράμμισε ότι οι λύσεις δεν δίνονται μέσα από δίκες αλλά από τον κόσμο που αντιδρά, ’όπως έγινε και στην περίπτωση της Νιάλας. 

karditsalive.net

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=