ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για πειθαρχικές διώξεις ιατρών του Κ.Υ. Καρδίτσας

καταγγελία-της-οενγε-για-πειθαρχικές-160051

Επιστολή – καταγγελία προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 5η ΥΠΕ απέστειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αναφορικά με διώξεις ιατρών στο Κ.Υ. Καρδίτσας.

Ακολουθεί η σχετική καταγγελία:

“Ο αυταρχικός κατήφορος της 5ης ΥΠΕ δεν έχει πάτο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύουν την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό για να καλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ασκούν πειθαρχική δίωξη σε γιατρούς του ΚΥ Καρδίτσας γιατί δήθεν δεν συμμετείχαν για δύο ημέρες στους κατ οίκον εμβολιασμούς. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Απαίτησαν με εντέλλεσθαι , της ίδιας ημέρας, από γιατρούς που ήταν ήδη στην εργασία τους, να αφήσουν ό,τι κάνουν- δηλαδή τους ασθενείς- και να φύγουν πάραυτα για κατ οίκον εμβολιασμούς. Οι συνάδελφοι δηλαδή που αρνήθηκαν να υπακούσουν στην παράλογη εντολή, την ίδια ημέρα και ώρα βρίσκονταν είτε σε τακτικό ιατρείο που ήταν σε εξέλιξη τα ραντεβού των ασθενών είτε σε εφημερία στο Νοσοκομείο, ο ένας μάλιστα από αυτούς εφημέρευε με άλλο, διαφορετικό, “εντέλλεσθαι”!

Είναι τόση η χυδαιότητα τους που δεν αναγνωρίζουν ότι οι συνάδελφοι του ΚΥ επιστρατεύουν εδώ και καιρό τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα που τους έχουν μείνει για να βοηθήσουν ασθενείς και να στηρίξουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα μέσα σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων προσωπικού και υποδομών.

Αλήθεια, αυτοί οι κύριοι που καίγονται για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την εξέλιξη του, απολογήθηκαν πριν ένα χρόνο που καταστράφηκαν εκατοντάδες εμβόλια γιατί δε φρόντισαν να έχουν κατάλληλο ψυγείο για την αποθήκευση τους;

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η πειθαρχική δίωξη των ιατρών του ΚΥ Καρδίτσας. Καλούμε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργούς Υγείας κκ. Πλεύρη και Γκάγκα να σταματήσουν αμέσως αυτήν την αθλιότητα .”

karditsalive.net

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου