ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Απόλυση για τις δύο εργαζόμενες που εξέδιδαν πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας

απόλυση-για-τις-δύο-εργαζόμενες-που-εξ-195094

Συνεδρίασε σήμερα το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο προεδρεύει Πρωτοδίκης και έθεσε σε οριστική παύση των καθηκόντων της (απόλυση) τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας καθώς επίσης και τη νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό.

Μέχρι σήμερα, οι ανωτέρω υπάλληλοι ήταν σε αργία 1 έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας προέκυψε ότι η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ιδιώτες αλλά και συγγενείς της υγειονομικούς προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Αρχικά γινόταν λόγος για 33 πλαστά έγγραφα, ενώ στην πορεία υπήρξαν αναφορές για πάνα από 60.

Από την αρχή γινόταν έρευνα για την ύπαρξη χρηματικού κινήτρου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο κύκλωμα, έκανε και εξαγωγές πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς από το κέντρο υγείας Παλαμάς Καρδίτσας φαίνεται να έχουν «ταξιδέψει» πιστοποιητικά στην Σουηδία και την Κύπρο.

Ένα ενδιαφέρον περιστατικό που αναδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης είναι το γεγονός πως μια πελάτισσα του κυκλώματος που είχε δώσει αρχικά 400 ευρώ για να πάρει τέτοιο πιστοποιητικό όταν μετάνιωσε τα εφτά μέλη που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση της γύρισαν πίσω τα 150 ευρώ με την αιτιολογία της επιστροφής δανείου για τον τάφο της μητέρας της.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των χρημάτων, περίπου 25.000 ευρώ, φέρεται να βρίσκεται και στον λογαριασμό της 44χρονης.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου