ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σε κυκλοφορία ο δρόμος Καρδιτσομάγουλα – Αγία Τριάδα

σε-κυκλοφορία-ο-δρόμος-καρδιτσομάγου-225254

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Καρδιτσομάγουλα – Αγία Τριάδα, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής στη γέφυρα του ποταμού Μέγα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το έργο

Έγινε αποκατάσταση και θεραπεία των καθιζήσεων του οδοστρώματος και του επιχώματος, όπισθεν του βορείου ακροβάθρου της Γέφυρας του Μέγα ποταμού με την κατασκευή μεταβατικών έργων όπισθεν του βορείου ακροβάθρου.

Συγκεκριμένα κατασκευάστηκε δοκός έδρασης, η οποία βλητρώνεται στο υφιστάμενο βάθρο, έτσι ώστε να τοποθετηθούν δύο πλάκες πρόσβασης (4.00m x4.33m) για την θεραπεία των καθιζήσεων του επιχώματος, όπισθεν του βόρειου ακροβάθρου.

Εκατέρωθεν των πλακών πρόσβασης κατασκευάστηκαν τοίχοι αντιστήριξης ύψους 2.00m και μήκους 5.00m. Η ανάλυση και η διαστασιολόγηση τόσο της δοκού έδρασης, όσο και των πλακών πρόσβασης, έγινε με το πρόγραμμα sofistik.

Προς αποφυγή ενδεχόμενου μελλοντικού προβλήματος υποσκαφής των νέων μεταβατικών έργων, η εξυγιαντική στρώση κρίθηκε απαραίτητη, αφενός μεν για τη στράγγιση των υδάτων στη βάση έδρασης των τοίχων αντιστήριξης, αφετέρου δε για την εξομάλυνση των καθιζήσεων λόγω της ενδεχόμενης κυμαινόμενης περιεκτικότητας σε άργιλο λόγο των φερτών υλικών του ποταμού.

karditsalive.net

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου