ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Νέα έργα αποκατάστασης 7,5 εκατ. ευρώ στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα

νέα-έργα-αποκατάστασης-75-εκατ-ευρώ-στο-284757

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, με θέμα την πορεία των έργων αποκατάστασης στο οδικό κύκλωμα της περιοχής, μετά τις σημαντικές ζημιές που υπέστη από τον «Ιανό», αλλά και το θέμα των πιθανών ζημιών, από τις μεγάλες ποσότητες φερτών υλών που επιχωμάτωσαν τον πυθμένα της Λίμνης. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη χρηματοδότηση της μελέτης αποτύπωσης της λεκάνης απορροής από το Πολεμικό Ναυτικό και το Πολυτεχνείο, καθώς επίσης τον επανακαθορισμό του οικολογικού ορίου με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν.

Επίσης ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα κατασκευής ανασχετικών φραγμάτων εντός της κοίτης των ποταμών, με στόχο την συγκράτηση φερτών υλών για την προστασία της Λίμνης στο μέλλον. Ο κ. Νάνος κατέθεσε επίσης προτάσεις για την ανανέωση του τουριστικού προϊόντος, μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη της Λίμνης Πλαστήρα σε ανοιχτό αθλητικό – προπονητικό κέντρο. Για το σκοπό αυτό ζήτησε την χρηματοδότηση βελτίωσης αθλητικών υποδομών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Νέα έργα αποκατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί νέα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Λίμνης, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα έργα:

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 9 τμήμα από Μητρόπολη έως Φυλακτή, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 10 τμήμα από Καλύβια Πεζούλας έως Φράγμα, προυπολογισμού1.000.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα από διασταύρωση επ.ο. 10 προς Καρίτσα, Έλατο και Καρβασαρά, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 2 τμήμα από Μητρόπολη έως Καστανιά, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ

-Αποκατάσταση ζημιών στην επ.ο. 8 τμήμα από Μητρόπολη έως Τσαρδάκι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και

-Αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα από διασταύρωση της επ.ο. 9 προς Νεράιδα και Καραμανώλη, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Για τον καθαρισμό της κοίτης των ποταμών της Λίμνης Πλαστήρα από τα φερτά υλικά και για εκβαθύνσεις, πρόκειται να διατεθούν 1,1 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε για επιτόπια επίσκεψη με υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες για την δρομολόγηση αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου