ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Όχι» σε νέες καταργήσεις σχολείων στο Δήμο Καρδίτσας

όχι-σε-νέες-καταργήσεις-σχολείων-στ-364562
Την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην προοπτική κατάργησης σχολικών μονάδων του Δήμου Καρδίτσας στο πλαίσιο του νέου κύκλου καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολείων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας,εξέφρασε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κων/νος Παπαλός κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και τη συμμετοχή των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ι. Ζορμπά και Νικ. Καραγιάννη και του μέλους της Σχ. Επιτροπής Δ.Ε. Νικ. Μουζιούρα, προκειμένου να εκφραστούν οι απόψεις των Προέδρων για το ζήτημα, ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη που θα κληθεί να συζητήσει και να γνωμοδοτήσει για το θέμα.
Ο κ. Παπαλός και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών ενημέρωσαν τους Προέδρους για την εισήγηση της Δ/νσης Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει ευρείες συγχωνεύσεις κυρίως νηπιαγωγείων και καταργήσεις οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, καθώς και για την αντίστοιχη εισήγηση της Δ/νσης Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης που για το Δήμο περιλαμβάνει μόνο την αναβάθμιση σε Λύκειο των Λυκειακών Τάξεων της Μητρόπολης.
Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, «η θέση της Δημοτικής Αρχής που θα εκφραστεί και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι ο Δήμος αντιτίθεται σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων με δεδομένο το σαρωτικό «κύμα» καταργήσεων σχολικών μονάδων που προηγήθηκε και την έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων για τον αριθμό των νηπίων που αναμένεται να εγγραφούν τόσο το εκπαιδευτικό έτος 2012-13, όσο και τα επόμενα έτη».
Με την θέση αυτή ταυτίστηκαν και όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εκτιμώντας ότι περαιτέρω μείωση σχολείων θα καταδικάσει οριστικά σε μαρασμό τις Τοπικές Κοινότητες και μάλιστα σε μια συγκυρία που δημιουργεί προϋποθέσεις για επιστροφή στην περιφέρεια οικογενειών από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Παπαλός ευχαρίστησε θερμά τους Προέδρους για την συνεργασία τους και την καθοριστική συμβολή τους στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης κακοκαιρίας, ενώ τους ενημέρωσε για την πορεία θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν την οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση του Δήμου, καθώς και θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου