ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ολονύκτια επιχείρηση του Δήμου Καρδίτσας στον «Μαύρικα»

ολονύκτια-επιχείρηση-του-δήμου-καρδί-378450
Εκκενώθηκε τμήμα του Οικισμού, καθώς πλημμύρισε ο ποταμός «Καράμπαλης»

Επιχείρηση εκκένωσης τμήματος του οικισμού των Τσιγγάνων στη θέση «Μαύρικας» που κινδύνευε να πλημμυρίσει από την υπερχείλιση του ποταμού Καράμπαλη, πραγματοποίησε χθες τα ξημερώματα, ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, την Αστυνομική Δ/νση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Καρδίτσας και της ΔΕΥΑΚ σε αγωγούς και τάφρους, απέτρεψαν τα χειρότερα, όμως οι μεγάλες ποσότητες νερού που «κατέβασε» ο παρακείμενος ποταμός «Καράμπαλης», είχαν ως συνέπεια να υπερχειλίσει και να πλημμυρίσουν εκτάσεις εντός του οικισμού, κοντά σε κατοικίες.

Για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων, αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση ορισμένων κατοικιών και η μεταφορά των ενοίκων τους με το λεωφορείο του Δήμου στο Κλειστό Γυμναστήριο, όπου παρέμειναν προσωρινά, ενώ λήφθηκε μέριμνα και για την σίτισή τους.

Όλη την επιχείρηση εκκένωσης του οικισμού συντόνισαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασ. Τσιάκο.
Όλη τη διάρκεια της νύκτας όλοι οι αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου παρέμειναν σε επαγρύπνηση και επιχειρούσαν, όπου προέκυπτε ανάγκη.
Μηχανήματα του Δήμου χρειάστηκε να παρέμβουν κατά τη διάρκεια της νύκτας και στην Τοπική Κοινότητα Γεωργικού, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος συλλεκτήρας απορροής των υδάτων της λεκάνης Αγίου Γεωργίου- Πορτίτσας και κρίθηκε επιβεβλημένο το σπάσιμο του δευτερεύοντος αγωγού του ΤΟΕΒ για την εκτόνωση των υδάτων προς τον ποταμό Γάβρα.
Παρεμβάσεις μηχανημάτων του Δήμου για την αποτροπή τοπικών πλημμυρών έγιναν και σε όλες σχεδόν τις Τοπικές Κοινότητες της πεδινής ζώνης του Δήμου, ενώ
στις ορεινές Τοπικές Κοινότητες, όπου σημειώνονται νέες χιονοπτώσεις και το ύψος του χιονιού έφθανε το πρωί τα 50-70 εκ., μηχανήματα του Δήμου ξεκίνησαν τους αποχιονισμούς από τις 5 το πρωί.
Μηχανήματα της ΔΕΥΑΚ, χρειάστηκε να παρέμβουν και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερχείλισης φρεατίων εντός της πόλης.
Ο Δήμος Καρδίτσας και η ΔΕΥΑΚ θα παραμείνουν καθ’ όλο το 24ωρο σε κατάσταση επιφυλακής και οι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 2441350700 (Δήμος) και 2441071711 (ΔΕΥΑΚ).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου