ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κρούσμα κορονοϊού σε δημοτική υπάλληλο – Εργάζεται σε υπηρεσία του Δήμου Βόλου

κρούσμα-κορονοϊού-σε-δημοτική-υπάλλη-841925

Διπλό «ορφανό» κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε χθες στη Μαγνησία. Το ένα αφορά σε 52χρονη δημοτική υπάλληλο στον Βόλο και το άλλο σε 34χρονη στη Σκιάθο.

Μεγαλύτερη ανησυχία εμπνέει το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη δημοτική υπάλληλο του Βόλου, η οποία εργάζεται σε γραφείο υπηρεσίας ,όπου στεγάζονται διευθύνσεις στις οποίες απευθύνεται μεγάλο μέρος του κοινού. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα απουσίαζε με άδεια από την εργασία της και το πιθανότερο είναι να μην επηρεάζονται συνάδελφοί της ή πολίτες που επισκέφθηκαν την υπηρεσία.

Και οι δύο γυναίκες απευθύνθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό, κατόπιν συμπτωματολογίας. Και τα δύο τεστ έδειξαν ότι οι δύο γυναίκες είναι θετικές στον κορονοϊό.

Και για τις δύο περιπτώσεις θα γίνει ιχνηλάτηση επαφών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί άτομα του στενού οικογενειακού ή επαγγελματικού τους κύκλου. Οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας τους.

Τέσσερα συνολικά κρούσματα στη Θεσσαλία

Συνολικά τέσσερα κρούσματα σε επίπεδο Θεσσαλίας καταγράφονται στο δελτίο ενημέρωσης της εξέλιξης της πανδημίας που εκδίδει καθημερινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οπως καταγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο «το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τις 14:00 της Παρασκευής 9 έως τις 14:00 του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου είναι τα εξής:

-Στην περιοχή των Τρικάλων

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Πρόκειται για επαφή κρούσματος (25/09/2020) και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο.

-Στην περιοχή του Βόλου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

-Στην περιοχή της Σκιάθου

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού κατόπιν συμπτωματολογίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου