ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η Μαγνησία στηρίζει τους πλημμυροπαθείς σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

η-μαγνησία-στηρίζει-τους-πλημμυροπαθ-846575

Χέρι βοήθειας από φορείς και συλλόγους σε Καρδίτσα και Φάρσαλα με είδη πρώτης ανάγκης

Συγκινητικό κύμα συμπαράστασης εκδηλώνεται σε όλη τη Μαγνησία για τη στήριξη των πληγέντων σε Καρδίτσα, Φάρσαλα και γύρω περιοχές, μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που άνοιξε βαθιές πληγές. Φορείς και σύλλογοι της περιοχής, η τοπική Εκκλησία διά του «Εσταυρωμένου» και δεκάδες πολίτες, εκφράζουν για μια ακόμη φορά έμπρακτα τη στήριξή τους στους πληγέντες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε ανοιχτή γραμμή ιατρικός και φαρμακευτικός κόσμος, μέσω των θεσμικών τους εκπροσώπων, εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την πρόθεση στήριξης των πληγέντων του «Ιανού».

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του αντίστοιχου Συλλόγου της Καρδίτσας Τέλη Σπάνια, εκφράζοντας την πρόθεση στήριξης σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε. Θέσαμε στη διάθεση του προέδρου οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί από εμάς, και με ιατρικό υλικό εάν χρειαστεί, ζητώντας να μας ενημερώσει σχετικά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε» είπε ο κ. Τσάμης.

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, με τον πρόεδρο Κώστα Ματσιόλη να επισημαίνει ότι «από την πρώτη στιγμή είμαστε σε ανοιχτή γραμμή. Αρα συντονιζόμαστε από κοινού όλοι οι σύλλογοι και εμείς τοπικά και με από αποφάσεις συμβουλίου θα προχωρήσουμε στα περαιτέρω. Από τα 50 φαρμακεία της Καρδίτσας τα 40 έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, γιατί όλα είναι ισόγεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αρα χρειάζεται άμεση βοήθεια από όλους μας».

Απόβαση προσκόπων

Αμεση και συγκινητική η κινητοποίηση των προσκόπων της περιοχής, που συγκεντρώνουν από την πρώτη στιγμή ανθρωπιστική βοήθεια σε όλα τα συστήματα της Μαγνησίας. Τα είδη που συσκευάζονται, αποστέλλονται με τη συνδρομή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην Καρδίτσα. Πρόσκοποι της περιοχής παραλαμβάνουν τα κιβώτια και τα δίδουν, στη συνέχεια, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Καρδίτσας, για να καλυφθούν οι ανάγκες των πληγέντων.

Παράλληλα δύο ομάδες προσκόπων από Βόλο, Νέα Αγχίαλο και Αγριά, αποτελούμενες από πέντε άτομα έκαστη, συμμετέχουν στον καθαρισμό σπιτιών που πλημμύρησαν από λάσπες και χώματα μετά την ορμητική εισροή των υδάτων, συμβάλλοντας με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κωνσταντίνος Μαγαλιός, περιφερειακός έφορος των προσκόπων Μαγνησίας, ανέφερε ότι «βαθμοφόροι πρόσκοποι από τον Βόλο, την Αγριά και τη Νέα Αγχίαλο βοήθησαν στον καθαρισμό, για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες τόσο των Φαρσάλων και των γύρω περιοχών, όπως και της Καρδίτσας».

Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν να καθαρίσουν οικίες που είναι θαμμένες μέσα στη λάσπη, συνδράμοντας τις προσπάθειες των τοπικών φορέων και των Προσκόπων της περιοχής. «Μας υποδεικνύει ο οικείος Δήμος είτε της Καρδίτσας, είτε των Φαρσάλων που να πάμε» υπογράμμισε ο περιφερειακός έφορος, για να προσθέσει ότι «βάζουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια».

Στήριξη του «Εσταυρωμένου»

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιήθηκε προχθές, για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή των Φαρσάλων.

Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος» και την άριστη συνεργασία του Συλλόγου Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής Φαρσάλων «Παναγία η Ελεούσα», πραγματοποιήθηκε η ανθρωπιστική αποστολή.

Οι εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που λειτουργεί ως παράρτημα του «Εσταυρωμένου», ετοίμασαν και μετέφεραν στα Φάρσαλα 77 χαρτοκιβώτια με ελαφρώς μεταχειρισμένα γυναικεία και παιδικά ενδύματα, 50 σεντόνια, 50 πετσέτες, 50 κουβέρτες και 50 μαξιλαροθήκες.

Στο μεταξύ, ήδη προετοιμάζεται και θα πραγματοποιηθεί άμεσα, μία ακόμη ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» και του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων για την ενίσχυση όσων δοκιμάζονται από την θεομηνία που έπληξε την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Συνδρομή των Σοφαδιτών

Ανθρωπιστική βοήθεια για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών συγκεντρώνει, στο μεταξύ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών της Μαγνησίας, σήμερα Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, από 6.00 – 9.00 μ.μ., στο λογιστικό γραφείο Χρήστου Βαϊόπουλου (ταμία του συλλόγου), Αναλήψεως 46, στον Βόλο, για να συνδράμει όσους έχουν πληγεί από τη θεομηνία.

«Επειδή πολλοί συμπατριώτες μας προς το παρόν είναι άστεγοι, και οι αμέτρητες ανάγκες τους είναι αδύνατον να καλυφθούν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας ομόφωνα πήρε την απόφαση να συγκεντρώσει και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες μας, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης και προσπάθεια ανακούφισης από το δράμα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Για τον λόγο αυτό καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου