ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Ορφανή» μεγάλη φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας

ορφανή-μεγάλη-φυτεία-κάνναβης-εντο-14797

Εντοπίστηκαν 589 φυτά κάνναβης σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Λίμνης Πλαστήρα, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης της ευρύτερης προαναφερόμενης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία αποτελούμενη από 219 φυτά κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, καθώς επίσης και κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση για καλλιέργεια και άλλων φυτών κάνναβης. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 370 πλαστικά ποτηράκια, με ένα φυτό κάνναβης το καθένα, έτοιμα για μεταφύτευση, τα οποία επίσης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο χώρο εντοπίστηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν τέσσερα πρόχειρα καταλύματα με είδη ρουχισμού και διατροφής, μία αυτοσχέδια δεξαμενή με νερό, καθώς και σκαπτικά εργαλεία και σύνεργα ποτίσματος για την καλλιέργεια των φυτών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου