ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Σύλληψη δύο 16χρονων για κατοχή ναρκωτικών

καρδίτσα-σύλληψη-δύο-16χρονων-για-κατοχ-403907

Δύο δεκαεξάχρονοι μαθητές συνελήφθησαν στην Καρδίτσα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι δύο ανήλικοι, που περιφέρονταν μέρα μεσημέρι σε περιοχή της θεσσαλικής πόλης όπου λειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολικά συγκροτήματα, κρίθηκαν ύποπτοι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στο κέντρο της πόλης.

Οι τελευταίοι τούς υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 10,4 γραμμαρίων. Οι δύο 16χρονοι δήλωσαν πως κατείχαν την κάνναβη αποκλειστικά για προσωπική τους χρήση και πως δεν έχουν καμία σχέση με διακίνηση ναρκωτικών, κάτι που αποτελεί και εκτίμηση των αστυνομικών της ασφάλειας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, έπειτα από προφορική εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Την περασμένη εβδομάδα στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν δύο ανήλικα αδέλφια 13 και 14 ετών, που είχαν «επιστρατευτεί» από αδίστακτους εμπόρους ναρκωτικών ως «βαποράκια» για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης.

Τα παιδιά -ένα κορίτσι 14 ετών και ο 13χρονος αδελφός της- συνελήφθησαν μαζί με δύο ενήλικες, ενώ η ασφάλεια αναζητά τον εγκέφαλο του κυκλώματος, που είναι ο πατέρας των δύο αδελφών. Όπως διαπιστώθηκε, στα δύο παιδιά είχε ανατεθεί ο κεντρικός ρόλος της διακίνησης των ναρκωτικών, ώστε να μην κινούν τις υποψίες των Αρχών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου