ΚΑΡΔΙΤΣΑ

48χρονος από το Καμερούν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Καρδίτσα

48χρονος-από-το-καμερούν-το-πρώτο-κρούσμ-117338

Σε καραντίνα οι 6 ομοεθνείς του, με τους οποίους διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, αλλά και 18 από τους 30 επιβάτες του ΚΤΕΛ με το οποίο ταξίδεψε από την Αθήνα.

Οι αρχές της Καρδίτσας ξεκίνησαν την ιχνηλάτηση, αναζητώντας όσους ταξίδεψαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Απριλίου, καθώς στο ίδιο δρομολόγιο ήταν ο 48χρονος από το Καμερούν που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ήδη εντοπίστηκαν και μπήκαν σε καραντίνα 18 από τους 30 επιβάτες, καθώς και ο οδηγός του ΚΤΕΛ, ο οποίος έκανε το ίδιο δρομολόγιο και την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, όπως επίσης και οι 6 ομοεθνείς συγκάτοικοί του.Ο άντρας μένει μόνιμα στην πόλη με πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Διεθνής Αμνηστία και διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Καρδίτσας. Με συμπτώματα πνευμονίας ειχήχθη την Τρίτη 14 Απριλίου στο νοσοκομείο Καρδίτσας και μετά την διάγνωση ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τη Θεσσαλίας.

Η αστυνομία καλεί όσους ταξίδεψαν με το λεωφορείου του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στην Καρδίτσα την περασμένη Παρασκευή να επικοινωνήσουν με τις αρχές και να το δηλώσουν, προκειμένου να εξεταστούν, ενώ ερευνάται αν χρησιμοποίησε ταξί ή κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς στις μετακινήσεις του στην Καρδίτσα..

Σημειώνεται ότι αρχικά και λόγω αδυναμίας συνεννόησης ο 48χρονος πέρασε από το οδοντιατρικό τμήμα του νοσοκομείου και στη συνέχεια πήγε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου του έγινε ακτινογραφία και με την λήψη δείγματος στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας βρέθηκε ότι είναι θετικός.Δείγματα ελήφθησαν και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, που ήρθε σε επαφή μαζί του.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου