ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τη φημισμένη σχεδιάστρια Venia Giota φιλοξένησε το Π.Θ.

τη-φημισμένη-σχεδιάστρια-venia-giota-φιλοξένη-193738

Παρουσίαση στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού

Τη φημισμένη σχεδιάστρια Venia Giota, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα από την Καρδίτσα, φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε μία επιτυχημένη εκδήλωση του νέου τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού αι συγκεκριμένου του εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Ξύλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο άμεσος συνεργάτης της κ. Giota, ο επίσης βιομηχανικός σχεδιαστής Giovanni Locci.

Με περιεκτικό τρόπο, ο καθηγητής του τμήματος Γ. Μαντάνης αρχικά προλόγισε την κ. Giota παρουσιάζοντας τη διαδρομή της, το έργο της και τις σημαντικές διακρίσεις και βραβεία που έχει λάβει σε διεθνή κλίμακα για καινοτομικές σχεδιαστικές δημιουργίες.

Ακολούθησε η διάλεξη της κ. Giota. Η προσκεκλημένη επικεντρώθηκε σε μία ανάλυση του ρόλου και της εξέλιξης του design στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και του τρόπου με τον οποίο το design process εφαρμόζεται σε τομείς άλλους πέραν του design. Στη διάλεξή της παρουσίασε και σχεδιαστικά έργα / projects που η ίδια έχει «τρέξει» με σκοπό να δείξει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που συναντάς σε αυτή την άκρως δημιουργική διεργασία. Το έργο της διεθνώς αναγνωρισμένης σχεδιάστριας έχει εκπονηθεί πρωτίστως στο εξωτερικό, κυρίως στην Ιταλία, Ασία-Αυστραλία και ΗΠΑ. Πρόσθετα, η εισηγήτρια παρέθεσε και εξήγησε τη διαδικασία του σύγχρονου design και την κωδικοποίησή του με ανάλυση διαφορετικών σεναρίων και πρακτικών εφαρμογής.

Κατά την εκδήλωση, που οργάνωσε και συντόνισε ο καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης, παρουσία του προέδρου του Τμήματος Ιωάννη Παπαδόπουλου και των διδασκόντων Σωτ. Καραστεργίου, Αθ. Μακρή, Α. Γαλαγάλα, Σωτ. Φερφυρή, Β. Βρέκου, Βασ. Φιλίππου, έγιναν πληθώρα ερωτήσεων και εκτεταμένη συζήτηση. Η Venia Giota τόνισε την ύψιστη σημασία της εκπαίδευσης, στο εφαρμοσμένο αυτό αντικείμενο, και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καθηγητές – δάσκαλοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε νέα παιδιά -φοιτητές να αποκτήσουν δεξιότητες, γνώσεις και να έχουν ευκαιρίες στη ζωή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου