Δικηγόρος έπεσε θύμα απάτης και έχασε 187.000 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-12, 09:41:59
Δικηγόρος έπεσε θύμα απάτης και έχασε 187.000 ευρώ

Το ποσό των 187.000 ευρώ εμπιστεύθηκε σε έναν Λαρισαίο ένας Καρδιτσιώτης δικηγόρος, ο οποίος όπως αποδείχθηκε δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τις επενδύσεις.

Ο δικηγόρος εμπιστεύθηκε, λοιπόν, στον Λαρισαίο που ισχυρίζοταν πως ήταν «εξπέρ» στις επενδύσεις το  ποσό, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν και να χάσει τα χρήματα και να τρέχει τα δικαστήρια, όχι ως συνήγορος αλλά ως παθών.

Την περασμένη Τρίτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, εκδίκασε την υπόθεση και τιμώρησε τον χρηματιστή με 4 χρόνια φυλάκισης, ποινή που μετατρέπεται και εξαγοράζεται προς 5 ευρώ ημερησίως.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο νομικός ισχυρίστηκε πως από την αρχή ο κατηγορούμενος παρουσιαζόταν ως ειδικός στο Χρηματιστήριο Παραγώγων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μάλιστα πως είχε εκπαιδευτεί ειδικά για ένα εξάμηνο. Του μιλούσε για ποσοστό κέρδους ύψους 25% και μάλιστα υποσχόταν επιστροφή χρημάτων επένδυσης εντός ολίγων ημερών.

Οι μέρες όμως περνούσαν. «Έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες και κέρδιζε χρόνο» κατέθεσε ο παθών που εξήγησε πως για να γίνει πιστευτός ο κατηγορούμενος έδινε εγγυήσεις ότι διέθετε μεγάλη οικονομική επιφάνεια δείχνοντας μάλιστα «φουσκωμένα» βιβλιάρια τραπέζης.

«Όσο περνούσε ο καιρός δεν είχα πάρει ούτε καν κωδικό και όταν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα κατάλαβα πως την πάτησα λόγω άγνοιας» κατέθεσε ο δικηγόρος.

Το δικαστήριο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση παρά το γεγονός πως η υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου έλεγε πως η διαφορά ήταν αστική.

Πηγή: www.onlarissa.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=