Συνεχίζει με συνέπεια η ΕΔΑ ΘΕΣΣ την τροφοδότηση των νέων περιοχών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-12-11, 17:27:30
Συνεχίζει με συνέπεια η ΕΔΑ ΘΕΣΣ την τροφοδότηση των νέων περιοχών

Εντός του δικτύου διανομής και ο Παλαμάς Καρδίτσας

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει το δίκτυό της και συνεχίζει δυναμικά να συμβάλλει στη διεύρυνση του ενεργειακού χάρτη της χώρας. Συνεπής στις δεσμεύσεις της και στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης 2019 - 2023, εγκαινίασε την τροφοδότηση του δικτύου διανομής του Παλαμά Καρδίτσας και πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών.

Την τελετή αφής φλόγας του αερίου τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν ομιλίες ο δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελαρίου, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λ. Μπακούρας, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Κατά την ομιλία του ο γενικός διευθυντής ανέφερε ότι οι κύριοι άξονες της στρατηγικής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι η άρτια οργανωτική της λειτουργία, η συνέπεια του προγραμματισμού της, οι καινοτόμες δράσεις της με κύριο μέλημα τηςτην ασφάλεια του δικτύου διανομής, στοιχεία που συνθέτουν τη συνεχώς αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, καταδεικνύοντάς την ως πρότυπο λειτουργίας.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διεύρυνε τον ενεργειακό σχεδιασμό της για περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, βασίστηκε στην υψηλή τεχνογνωσία της και πρωτοπορώντας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών με CNG, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμούγια τις περιοχές εκτός δικτύου.

Στη Θεσσαλία ήδη επωφελούνται από την χρήση του φυσικού αερίου 13 περιοχές και αναμένεται να τροφοδοτηθούν επιπλέον για το 2019, οι Σοφάδες του Ν. Καρδίτσας και η Αγιά του Ν. Λάρισας.

Παράλληλα κατά την ομιλία του ο γενικός διευθυντής τόνισε ότι σκοπό της εταιρείας αποτελεί η διατήρηση των υψηλών επιπέδων ασφάλειας του δικτύου μέσω της αδιάλειπτης διανομής φυσικού αερίου και η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον καταναλωτή. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη δυναμική της εταιρείας, που της επιτρέπει να υλοποιεί έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμού με τη μέγιστη οικονομική αποδοτικότητα όπου η συνθήκη της γεωγραφικής διασποράς δεν αποτελεί εμπόδιο.

Ο δήμαρχος Παλαμά ευχαρίστησε την εταιρεία για την πολύτιμη συνεργασία και χαιρέτησε το γεγονός ότι ο Παλαμάς είναι από τις πρώτες επαρχιακές πόλεις που συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Κατά την ομιλία του ο διευθυντής Ανάπτυξης της Αγοράς της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Μιχ. Στεργιόπουλος ανέφερε ότι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) λειτουργεί ως Διαχειριστής Δικτύου Διανομής του Φυσικού Αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τις άδειές της, η διάρκεια των οποίων έχει ορισθεί έως το 2043. Η εταιρεία σέβεται απόλυτα το νομικό και ρυθμιστικό της πλαίσιο, με γνώμονα τη λειτουργική της ανεξαρτησία, εκπληρώνοντας πλήρως κάθε υποχρέωσή της. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον προμηθευτή τους από τους 17 χρήστες διανομής της αγοράς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας καθώς και τους αδειοδοτημένους επαγγελματίες για την κατασκευή των εσωτερικών εγκαταστάσεων τους.

Η διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Ευθ. Καλογήρου τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον των δημοτών, με τις αιτήσεις σύνδεσης να ξεπερνούν τις 1.200 εκ των οποίων οι 125 έχουν υπογράψει σύμβαση σύνδεσης και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προχωρήσει στην κατασκευή του σημείο διανομής. Ήδη έχουν τροφοδοτηθεί οι πρώτοι οικιακοί καταναλωτές και το δημοτικό κτίριο του Παιδικού Σταθμού στην περιοχή του Παλαμά.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε με επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, χαρακτηρίζοντάς την ως «εκδήλωση που σηματοδοτεί πολλαπλά οφέλη για τους δημότες της περιοχής, οι οποίοι προσδοκούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες παροχής ενέργειας από μια αξιόπιστη εταιρεία, όπως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=