ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μητροπολίτης μετά τον θάνατο μοναχής σε τροχαίο βάζει «λουκέτο» στο μοναστήρι

μητροπολίτης-μετά-τον-θάνατο-μοναχής-643

Αίσθηση στο πανελλήνιο προκαλεί η απόφαση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, κ. Τιμόθεου, να βάλει «λουκέτο» στο μοναστήρι όπου ζούσε μοναχή, που τον περασμένο Μάρτιο σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Κιλκίς και μάλιστα απαγόρευσε τον ενταφιασμό της στο κοινόβιο.

Ειδικότερα, μετά την απαγόρευση της ταφής της μοναχής Δήμητρας, που έχασε τη ζωή της την 26η Μαρτίου 2018 στο πολύνεκρο τροχαίο στο Πολύκαστρο, στην Ιερά Μονή όπου εγκαταβίωνε, όπως ορίζουν ρητά οι ιεροί κανόνες της Εκκλησίας, προχώρησε σε άλλη μία ενέργεια χωρίς μέχρι σήμερα επαρκή αιτιολογία, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι.

Πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε τη διάλυση της Γυναικείας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησίας», που βρίσκεται στην Καρδίτσα, μια Μονής με έντονη πνευματική και κοινωνική δράση, στην οποία είναι εγγεγραμμένες 15 μοναχές. Πρόκειται δηλαδή για μία δυναμική αδελφότητα με πλούσιο έργο και διακριτή θετική παρουσία στα εκκλησιαστικά δρώμενα της Μητρόπολης.

Το Προεδρικό Διάταγμα περί διάλυσης της Ιεράς Μονής δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 90Α/22.05.2018, αντίγραφο του οποίου ακολουθεί.

Να σημειωθεί ότι η άτυχη μοναχή Δήμητρα ήταν μέλος της ως άνω Ιεράς Μονής και επί σειρά ετών θήτευσε στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής. Εκκλησιαστικοί κύκλοι θέτουν το ερώτημα πόσο τυχαία μπορεί να είναι η ξαφνική και χωρίς προφανή αιτία διάλυση μιας πλήρως στελεχωμένης και με μεγάλη ιστορία Ιεράς Μονής, με την αρνητική δημοσιότητα που προκλήθηκε προς το πρόσωπο του μητροπολίτη Τιμοθέου, αναφορικά με την συμπεριφορά του προς τη νεκρή μοναχή Δήμητρα, που αποτελούσε εν ζωή εξέχον μέλος της αδελφότητας της «Κόκκινης Εκκλησιάς»;

Λυπηρές πραγματικά καταστάσεις που απομακρύνουν τον κόσμο από την Εκκλησία και δεν συνάδουν με την αγάπη που ευαγγελίζεται ο λόγος του Θεού…

Πηγή: thesstoday.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου