ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Αρωμα νίκης από την Καρδίτσα»

αρωμα-νίκης-από-την-καρδίτσα-486514

Στην πόλη της Καρδίτσας πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Παπατόλιας, παρουσία πλήθους πολιτών που έσπευσαν να υποδεχτούν από νωρίς τον κ. Παπατόλια στο αίθριο της Λαϊκής αγοράς της πόλης. Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Παπατόλιας άσκησε κριτική στον ανθυποψήφιό του της ΝΔ τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Αντιλαμβανόμαστε τη στάση των άλλων ανθυποψηφίων μας, μια καθαρά πολιτική στάση, συνεπή με τις αρχές τους. Αναπτύξαμε και αναπτύσσουμε μαζί τους τον αναγκαίο πολιτικό διάλογο, με βάση τον οποίο καταγράφουμε τις πολιτικές μας συμφωνίες και διαφωνίες.

Αυτόν που δε μπορούμε να αντιληφθούμε, είναι ένας ανθυποψήφιος που πέφτει από αντίφαση, σε αντίφαση, που εκφράζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη και αδέξια πολιτική που γνώρισε ποτέ ο τόπος μας, η οποία μάλιστα τώρα ντύθηκε την αντιμνημονιακή προβιά για καθαρά λαϊκιστικούς λόγους».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Αγοραστού στο θέμα του Αχελώου σημείωσε:

«Χαιρόμαστε βέβαια που ο κ. καθηγητής έμαθε επιτέλους ότι το αίτημα της θεσσαλικής κοινωνίας για τον Αχελώο, δεν αφορά τη μερική εκτροπή του, αλλά τη μεταφορά του άνω ρου του ποταμού. Όταν όμως κάποιοι έπιναν καφέ στο Κολωνάκι, εμείς όλοι οι Θεσσαλοί πολίτες, καταφέραμε με επικεφαλής στην ΠΑΣΕ τον Φώτη Αλεξάκο, να ξεκινήσουν τα Διαχειριστικά Σχέδια που δεν μερίμνησε να συντάξει η Κυβέρνηση των κ.κ. Αλογοσκούφη- Βουλγαράκη. Αυτή την καταστροφική απρονοησία πληρώνουμε τώρα όλοι οι Θεσσαλοί. Αυτή ήταν που κατέστησε το έργο ευάλωτο στο ΣτΕ.

Μετά από σκληρό αγώνα και ασφυκτικές πιέσεις προς την Κεντρική Διοίκηση καταφέραμε να συνυπογράψει για πρώτη φορά το Δημόσιο, την έκκληση ανάκλησης της απόφασης του ΣτΕ. Αυτή είναι η δική μας προσφορά στο έργο… Ποια είναι η δική του;».

Σε ότι αφορά δε το θέμα των διαχειριστικών ελέγχων στη ΝΑΜ και τα όσα τελευταία υποστηρίζει ο ανθυποψήφιος της ΝΔ ο κ. Παπατόλιας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ναι, εμείς κάναμε και θα κάνουμε διαχειριστικούς ελέγχους για να διασφαλίσουμε την ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Ο ίδιος όμως, γιατί φοβάται τους κοινωνικούς ελέγχους για «επωφελείς συμβάσεις», ιδιωτών με το δημόσιο που προκαλούν τους πολίτες στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου που μας οδήγησε ο ίδιος και ο καθηγητής του;».

Επισκέψεις στην Καρδίτσα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος περιόδευσαν χθες το πρωί την λαϊκή αγορά της Καρδίτσας και επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο, τις Τράπεζες αλλά και διάφορες Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Στις επισκέψεις στους Φορείς και τις Υπηρεσίες οι υποψήφιοι ανέλυσαν το πρόγραμμα της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», επικεντρώνοντας τις εισηγήσεις τους στις βασικές προτεραιότητες ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα του Νομού Καρδίτσας.

Απάντηση για έλλειμμα

Με χθεσινή ανακοίνωση ο Απ. Παπατόλιας δίνει απάντηση στον Κ. Αγοραστό, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Γκούπας, Αλογοσκούφης, Αγοραστός. Η ιστορία ενός «ελλείμματος»… Για μία ακόμη φορά, ο πρώην βουλευτής αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι πιστός μαθητής της «οικονομικής σχολής» Αλογοσκούφη.

Σημειώνει τελευταία σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ότι δήθεν ο κ. Παπατόλιας αφήνει «ελλειμματικά ταμεία», ενώ παρέλαβε από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή πλεόνασμα ύψους 1,8 εκ. ευρώ.

Για την ενημέρωσή του λοιπόν, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή πληροφόρηση των πολιτών, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η προηγούμενη Νομαρχιακή Αρχή, άφησε «πίσω» της πλεόνασμα της τάξης του 1,6 εκ. ευρώ.

Η παρούσα Νομαρχιακή Αρχή, αφήνει στα ταμεία της Νομαρχίας Μαγνησίας 1,1 εκ. ευρώ.

Κατά συνέπεια, εάν δεν αναγκαζόμασταν να χρηματοδοτήσουμε από ίδιους πόρους τα έργα του Νομού, που έκοψε με το «έτσι θέλω» ο κ. Γκούπας για να τιμωρήσει το διεκδικητικό Νομάρχη, το πλεόνασμά μας θα ήταν μεγαλύτερο από 6 εκ. ευρώ.

Τέλος, επειδή, διαπιστώνουμε ότι, εσχάτως, ο πρώην βουλευτής, μπήκε «στο παιχνίδι» της αναζήτησης «οικονομικών στοιχείων και αριθμών», γνωρίζει άραγε τα «στοιχεία και αριθμούς» επί των ημερών διαχείρισης των ταμείων της Περιφέρειας του «αλήστου μνήμης» πρώην Γενικού Γραμματέα κ. Γκούπα;

Γνωρίζει, για παράδειγμα, τι ποσά πλήρωνε ο πρώην Γενικός για τους «συμβούλους» του, την ίδια στιγμή που εκδικούνταν το Νομάρχη, χρεώνοντας τον Ελληνικό λαό σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο; Διαθέτει άραγε το ίδιο πάθος αλλά και ζήλο να τα αναζητήσει; Εάν πάλι, δεν έχει την ανάλογη διάθεση, μπορούμε σε κάθε περίπτωση να τον διευκολύνουμε, αρκεί να μας το ζητήσει!

Μετά από όλα αυτά, ας μας πληροφορήσει επιτέλους ο κ. Καθηγητής: γνωρίζει έστω και σήμερα, τρεις μέρες μόνο πριν από τις περιφερειακές εκλογές, τι ποσά πρόκειται να διαχειριστεί η νέα Αιρετή Περιφέρεια; Ας μας δώσει επιτέλους δημόσια μία ξεκάθαρη απάντηση.

Είναι προφανές ότι ο πρώην βουλευτής, εθισμένος στη «δημιουργική λογιστική» Αλογοσκούφη, «μαγειρεύει» τα νούμερα του προϋπολογισμού της Νομαρχίας Μαγνησίας, όπως «μαγείρευε» μαζί με τον τέως Τσάρο τους προϋπολογισμούς της χώρας! Για τις χημείες του αυτές τιμωρήθηκε από τους πολίτες της Λάρισας στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου