ΚΑΡΔΙΤΣΑ

10,8 ΕΚ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για πόσιμο νερό στο Νομό Καρδίτσας

108-εκ-ευρώ-από-το-εσπα-για-πόσιμο-νερό-στο-851206

Δύο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού  10,8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου,  για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση των υποδομών πόσιμου νερού στο νομό  Καρδίτσας και το δήμο Ελασσόνας  εντάχθηκαν και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013 .

Συγκεκριμένα η  Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη υπέγραψε  σήμερα τις αποφάσεις ένταξης, στον  Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος  Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013, των  έργων:

– «Ενίσχυση κεντρικού και Βόρειου κλάδου του δικτύου ύδρευσης» νομού Καρδίτσας με προϋπολογισμό 8.900.000 ευρώ και

– «Μεταφορά νερού και υδροδότηση Ελασσόνας από πηγές Κεφαλόβρυσου», προϋπολογισμού 1.899.216 ευρώ

Το έργο στο νομό Καρδίτσας   θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες  πληθυσμού 60.000 κατοίκων περίπου, αναβαθμίζοντας σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα  πόσιμου νερού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας και λοιπών Δήμων δεν έχει υλοποιήσει ανάλογο έργο στην περιοχή τα τελευταία 35-40 έτη, εκτός από έναν δεύτερο  αγωγό που κατασκευάστηκε το 1993 για την τροφοδότηση με νερό της πόλης της Καρδίτσας.

 Συνολικά  θα κατασκευαστούν 18,7 χιλιόμετρα  νέου δικτύου ύδρευσης, εκ των οποίων τα 10,7 χλμ στο βόρειο κλάδο του δικτύου, ο οποίος εξυπηρετεί 14 δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Καρδίτσας, Μητρόπολης, Σελλάνων, Παμίσου αλλά και του δήμου Πελινναίων του νομού Τρικάλων με συνολικό υδροδοτούμενο πληθυσμό 14.000 κατοίκων. Τα υπόλοιπα 8 χλμ αγωγού  που θα κατασκευαστούν θα  τροφοδοτήσουν με καλύτερης ποιότητας νερό την  πόλη της Καρδίτσας, με υδροδοτούμενο πληθυσμό περίπου 45.000 ατόμων.

Το έργο στο δήμο Ελασσόνας αφορά στην αξιοποίηση των πηγών του Κεφαλόβρυσου για την υδροδότηση της πόλης της Ελασσόνας με νερό καλής ποιότητας και σε επαρκή ποσότητα. Το έργο περιλαμβάνει αναλυτικότερα την κατασκευή φρεατίου υδρομάστευσης των πηγών μέσα στο οποίο θα εγκατασταθούν τρία αντλητικά συγκροτήματα παροχής 100 κ.μ. νερού ανά ώρα το καθένα. Ακόμη θα κατασκευαστούν αγωγοί  σε μήκος 15 περίπου χιλιομέτρων  για τη μεταφορά του νερού από τις πηγές στην  υπάρχουσα υδατοδεξαμενή της Ελασσόνας. Το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου