ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Xterra: Δεύτερη διοργάνωση στη Λίμνη Πλαστήρα

xterra-δεύτερη-διοργάνωση-στη-λίμνη-πλαστή-373922

Ο αγώνα Xterra Greece Championship θα φιλοξενηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Λίμνη Πλαστήρα και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Ο αγώνας αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου πρωταθλήματος Xterra και θα διεξαχθεί στις 21 Ιουνίου του 2014 και περιλαμβάνει κολύμβηση 1500 μέτρων στη Λίμνη, 30χλμ ποδηλασία με mountain bike και 10χλμ τρέξιμο, ενώ θα αποτελέσει και τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Triathlon της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Xterra στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης δηλώνει μεταξύ άλλων: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας ο διεθνής αγώνας Xterra Greece Championship. H διοργάνωση του 2013 συγκέντρωσε περισσότερους από 330 αθλητές από 25 χώρες, και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Για ακόμα μια χρονιά, τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος αλλά και πλήθος ερασιτεχνών αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα κατακλύσουν για αρκετές μέρες την πανέμορφη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Το σύνθημα του Xterra είναι «Ζήσε Περισσότερα» (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να συμμετάσχουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής!».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Nicolas Lebrun και υπεύθυνος του Xterra European Tour δηλώνει: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι παρόν στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους των διοργανωτών για την ανάπτυξη του Xterra στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η νέα μου ιδιότητα, ως εκπρόσωπος του Xterra στην Ευρώπη, με φέρνει στη χώρα σας για να υποστηρίξω την Ελληνική διοργάνωση που έχει αποδείξει σε θεατές και αγωνιζόμενους ότι συμβάλει στην ανάπτυξη του Xterra στην Ευρώπη, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για εμάς το 2014».

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος υποστηρίζει: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον 2ο Αγώνα Τριάθλου Xterra Greece Championship. Πρόκειται για μια σπουδαία παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, όπως έδειξε και η περυσινή μας εμπειρία, αφού το 1ο Xterra στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι η φετινή διοργάνωση έχοντας αποκομίσει χρήσιμα συμπεράσματα, θα είναι ακόμη καλύτερη και θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε συμμετέχοντες και θεατές.

Μέσα από τους αγώνες θα προβληθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προετοιμασίες των αγώνων της διεθνούς διοργάνωσης».

Τέλος, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής τονίζει: «Η φιλοξενία αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο μας είναι πάντα στις πρώτες μας προτεραιότητες τα τελευταία χρόνια. Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας να φιλοξενήσουμε και να συνδιοργανώσουμε με την Xterra Greece, τον πρώτο διεθνή αγώνα Xterra στην Ελλάδα το 2013 και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της περιοχής μας. Φυσικά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συνέχιση αυτής της προσπάθειας και η διεξαγωγή στο Δήμο μας για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος».

karditsanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου