ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για τον βιολογικό στη Λίμνη Πλαστήρα – Θα εξυπηρετεί 9 χωριά

έπεσαν-οι-υπογραφές-για-τον-βιολογικό-522246

Υπογράφηκε την Παρασκευή 27/12/2013 στο Δημαρχείο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στο Μορφοβούνι, η σύμβαση ενός από το πιο σημαντικά έργα που αφορούν την περιοχή, καθώς και το Νομό μας. Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων εννέα οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα», για το οποίο ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ως εξής:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα να υπογραφεί το συμφωνητικό ανάμεσα στο Δήμαρχο και στον ανάδοχο, για ένα απ΄τα μεγαλύτερα έργα (ίσως το μεγαλύτερο) που κατασκευάστηκε ως σήμερα μετά το φράγμα της λίμνης στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα (και μάλιστα με διαχείριση φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού)

Μετά από επίπονες και επίμονες πολιτικές και τεχνοκρατικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής φτάσαμε σ΄αυτή την αίσια αρχή του τέλους.

Υπογράφουμε λοιπόν σήμερα μετά την έγκριση από το Γεν. Γραμμ. ΕΠΠΕΡΑΑ και τη Διαχειριστική Αρχή, το συμφωνητικό για το έργο «Κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων εννέα οικισμών εντός λεκάνης απορροής της Λίμνης Πλαστήρα» προϋπολογισμού 12,915 εκ. ευρώ.

Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΕΡΓ. ΗΛ Α.Ε. που εκπροσωπείται από το μηχανικό κ. Γκιώνη Γιώργο και η οποία εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους εργασίες.

Η έκπτωση είναι 30,67 % και οι εργασίες θα αρχίσουν όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Θα αναφέρω ότι με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού και τα μικρότερα υποέργα η συνολική δαπάνη θα αγγίξει τα 20 εκ. ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή 70 περίπου km δικτύων αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών

  • Νεοχωρίου
  • Φυλακτής
  • Πεζούλας
  • Καλυβίων Πεζούλας
  • Καλυβίων Φυλακτής
  • Κρυονερίου
  • Κουτσοδήμου
  • Αγ. Αθανασίου Λαμπερού
  • Νέου οικισμού Αγ. Αθανασίου Λαμπερού

Το έργο εντάχθηκε στις αρχές της θητείας μας στο ΕΣΠΑ και στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος ανάπτυξη του Άξονα προτεραιότητας «Προστασία και Διαχείριση Υδάτινων Πόρων» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η σκοπιμότητα κατασκευής του έργου που δεν αφορά μόνο την περιοχή του Δήμου μας αλλά το σύνολο του Νομού Καρδίτσας και των επισκεπτών αυτού είναι περισσότερο από εμφανής.

Από περιβαλλοντικής σκοπιάς θα συμβάλλει στην προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματός μας και της περιοχής NATURA της λίμνης καθώς και της εξασφάλισης της υγειονομίας των κατοίκων μας και των επισκεπτών μας από την ανεξέλεγκτη ή και μη συστηματική διαχείριση των υγρών αποβλήτων.

Επίσης θα ανακουφίσει οικονομικά δεκάδες επιχειρήσεις από το βαρύ φορτίο της μεταφοράς εκτός λεκάνης απορροής υγρών αποβλήτων.

Εκτός αυτών όμως η απόλυτη προστασία της καθαρότητας των νερών της λίμνης μας είναι ο μεγάλος στόχος ώστε να υπάρχει απόλυτα υψηλή ποιότητα πόσιμου νερού για πάνω από 100.000 Καρδιτσιώτες και χιλιάδες επισκέπτες του Νομού μας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Τεχνική μας Υπηρεσία (που αναλαμβάνει ένα έργο πρωτόγνωρα μεγάλο για τα δεδομένα μας), έχουμε εμπιστοσύνη στην εταιρεία, που έχουμε πληροφορηθεί τα καλύτερα για τη φερεγγυότητά της. Θα προσπαθήσουμε, θα παλέψουμε να παραδώσουμε ένα άρτιο έργο στους Δημότες μας και στο Νομό μας.

Οι συνεργάτες μου και εγώ συνεχίζουμε τον αγώνα για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας με δύναμη, πάθος, αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα.

karditsanews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου