ΑΛΜΥΡΟΣ

Αίτημα για παράταση σταθμού βάσης στην Ανάβρα

αίτημα-για-παράταση-σταθμού-βάσης-στη-124523

Το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού καλείται να ανανεώσει τη σύμβαση για άλλα εννέα χρόνια

Την ανανέωση της μίσθωσης ακινήτου στη θέση «Τσούκα» της πρώην Κοινότητας Ανάβρας έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων για εννέα έτη αιτείται η ΑΡΤΕΜΙΣ εκ μέρους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, το οποίο συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 6 το απόγευμα.

Το εν λόγω ακίνητο χρησιμοποιείται για τη λειτουργία πυλώνων, ιστών αντικεραυνικής προστασίας και την κατασκευή οικίσκου στέγασης μηχανημάτων σταθμών επικοινωνίας και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Η εν λόγω μίσθωση υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1999 χωρίς να διενεργηθεί δημόσια πλειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία για εννέα έτη.

Ωστόσο, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η εταιρεία με μονομερή δήλωσή της παραμένει στο μίσθιο μέχρι σήμερα καταβάλλοντας κανονικά τα μισθώματα ως σιωπηρή παράταση, η οποία λήγει στις 9 Δεκεμβρίου 2017 συμπληρώνοντας τα 18 έτη. Η εταιρεία προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο να παραμείνει το μίσθωμα ως έχει σήμερα στις 2.098 ευρώ ετησίως και ζητεί τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου από τώρα ώστε σε διαφορετική περίπτωση να διερευνήσει καινούργια τοποθεσία.

Αλλα θέματα

Παράταση κατά τέσσερις μήνες στην ολοκλήρωση εκτέλεσης τριών έργων στο δήμο Αλμυρού θα κληθεί να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού. Το πρώτο έργο αφορά στην ανάπλαση – βελτίωση κοινοχρήστων χώρων Δ. Ε. Σούρπης, το δεύτερο στην ανάπλαση – βελτίωση κοινοχρήστων χώρων Δ. Ε. Πτελεού και το τρίτο στην αγροτική οδοποιία περιοχών ΟΠΑΑΧ Αγίου Δημητρίου. Και στις τρεις περιπτώσεις οι εργολάβοι επικαλούνται τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας που επηρέασε αρνητικά τη ρευστότητα της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων δημιουργώντας προβλήματα στην αγορά πρώτων υλών και τις βροχοπτώσεις του τετραμήνου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Η ημερήσια διάταξη

Αντικείμενα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου αποτελούν ακόμη η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2016, η έγκριση της Β’ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου Αλμυρού διάρκειας 2015-2019, η διασύνδεση του δήμου Αλμυρού με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η έγκριση εγχειριδίου διαδικασιών διαχειριστικής ικανότητας του δήμου Αλμυρού ΕΣΠΑ 2014-2020 και εφαρμογής από τις υπηρεσίες του δήμου, η αίτηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην Οθρυ με σκοπό τη δημιουργία βοτανικού κήπου κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου