ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με διάθεση και όραμα

με-διάθεση-και-όραμα-400736

Σήκωσαν… μανίκια στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ανακοινώθηκαν οι συμφωνίες με Μοράν και Χιντζίδη

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα κατά την προχθεσινή «πρώτη» του Ολυμπιακού Βόλου. Με όραμα, ελπίδα και όρεξη για δουλειά, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν τις φετινές τους προσπάθειες, επιθυμώντας την επίτευξη των στόχων στο πρωτάθλημα της Football League.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

«Τώρα ή ποτέ» είναι το σύνθημα του φετινού Ολυμπιακού Βόλου. Από τη μία, η Διοίκηση καλείται, σε συνεργασία με τον τεχνικό, Απόστολο Χαραλαμπίδη, να χτίσει ένα σύνολο το οποίο θα αποδειχθεί ικανό να πετύχει το στόχο που έχει τεθεί, ενώ από την άλλη, ο κόσμος καλείται να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που επιχειρείται και να βάλει το δικό του… λιθαράκι.

Μετά την παρουσίαση ο Απόστολος Χαραλαμπίδης στις δηλώσεις του τόνισε πως στόχος είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και θα καταφέρει να πετύχει το στόχο της ανόδου, ανέφερε ότι είναι η επιδίωξή του.

Δηλώσεις έκαναν επίσης και οι Σκοπελίτης και Διαμαντόπουλος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός Φίλιππος Σκοπελίτης εξέφρασε την πεποίθησή του πως η φετινή χρονιά θα είναι χρονιά ανόδου για τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Καινούργια χρονιά, νέα αρχή, ο κόσμος μάς στηρίζει από την πρώτη μέρα. Ήρθαν στην ομάδα αρκετά νέα πρόσωπα και ελπίζουμε να καταφέρουμε φέτος ότι δεν πετύχαμε πέρυσι, την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Εχω παραστάσεις από το περσινό πρωτάθλημα, αυτό μου δίνει δύναμη, θάρρος και ελπίζω να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του».

Από την άλλη, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός αξίζει να ανέβει επίπεδο και να επιστρέψει στην κατηγορία που ανήκει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και εύχομαι αυτό που δεν πετύχαμε πέρυσι, να το υλοποιήσουμε φέτος και η ομάδα να ανέβει επίπεδο. Το αξίζει, νομίζω, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η πόλη. Πέρυσι ήμασταν μια εντελώς νέα ομάδα, μετά το πρώτο εξάμηνο «δεθήκαμε» και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι καλό για μια ομάδα να αλλάζει κάθε χρόνο πολλά πρόσωπα. Έχουμε κρατήσει έναν κορμό παικτών από πέρυσι και ελπίζω αυτό να είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Ανακοινώθηκαν οι Μοράν και Χιντζίδης

Την απόκτηση των Στράτου Χιντζίδη και Λουίς Σάντσεθ Μοράν ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον πρώτο να επιστρέφει στους Βολιώτες. Ο 28χρονος αριστερός μπακ, Χιντζίδης, είχε 5 συμμετοχές στον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, ενώ σημείωσε 24 συμμετοχές και 5 γκολ με τον Αγροτικό Αστέρα στη συνέχεια.

Ο Χιντζίδης είχε στεφθεί πρωταθλητής στη Football League με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Ηρακλή, Παναχαϊκή και παλαιότερα σε Πολύκαστρο, Θράκη, Φωκικό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Εορδαϊκό, Πόντιους Κατερίνης και Πανηλειακό.

Από την άλλη, ο Μοράν είναι 28 ετών και έχει αγωνιστεί στη Σπόρτινγκ Β’ (2006-07, 36 συμμετοχές και 14 γκολ), στην Σπόρτινγκ Χιχόν από το 2007 έως το 2012, καταγράφοντας 105 συνολικά συμμετοχές και 12 γκολ, ενώ στη συνέχεια δόθηκε ως δανεικός στην ΑΕΚ Λάρνακας, όπου έπαιξε σε 11 παιχνίδια. Το 2013 ανήκε στην ισπανική Μιραντές, σημειώνοντας 12 συμμετοχές και δύο γκολ, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έπαιξε στον Ερμή Αραδίππου, έχοντας 45 συμμετοχές και έξι τέρματα. Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου εξτρέμ Λουίς Σάντσεθ Μοράν και του 27χρονου ακραίου αμυντικού Στράτου Χιντζίδη.

Ο Μαράν έχει αγωνιστεί στη Σπόρτινγκ Β’, στην Σπόρτινγκ Χιχόν, στην ΑΕΚ Λάρνακας, στην ισπανική Μιραντές, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Κύπρο με τη φανέλα του Ερμή Αραδίπου.

Ο Χιντζίδης ξεκίνησε την περσινή περίοδο στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ στο δεύτερο μισό της χρονιάς φόρεσε τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα».

Παράλληλα, η ανακοίνωση απομένει για την απόκτηση του Θωμά Γιαλαμίδη από τον Πανιώνιο, ο οποίος την περσινή περίοδο είχε αγωνιστεί στο Βατανιακό. Ο 19χρονος δεξιός μπακ παρευρέθηκε στην «πρώτη», άρχισε προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους» και αναμένεται να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού. Τέλος, με τους διοικούντες και το τεχνικό επιτελείο να ποντάρουν στην εμπειρία του Ντάριο Φερνάντες, ο έμπειρος Αργεντινός μέσος άρχισε επίσης προπονήσεις, με στόχο να βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο, όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, και να καλύψει το έδαφος, προκειμένου να βοηθήσει τους Βολιώτες στο νέο εγχείρημα.

Επιθυμία της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου είναι να αποκτηθούν ακόμη πέντε τουλάχιστον ποδοσφαιριστές, με προτεραιότητα να αποτελούν τις θέσεις του δεκαριού, του σέντερ φορ, του στόπερ και του χαφ.

Στις 7/8 αναχωρεί για Καρπενήσι

Την πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, επέλεξε ο Ολυμπιακός Βόλου για τη φετινή προετοιμασία, αλλάζοντας τη… συνήθεια του Πηλίου. Οι ερυθρόλευκοι του Απόστολου Χαραλαμπίδη, θα προπονούνται στο Βόλο για περίπου δύο εβδομάδες και, όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από την περασμένη Δευτέρα (27/7), θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στις 7 Αυγούστου, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 19 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Αvaris.

Στην ίδια πόλη, αλλά σε άλλο ξενοδοχείο, θα βρίσκεται και η αποστολή της Λάρισας, με το νέο ιδιοκτήτη, Αλέξη Κούγια να ταξιδεύει στο Καρπενήσι, με σκοπό να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις. Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς αποφάσισε κατόπιν συζήτησης με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Θωμά Κυπαρίσση να προετοιμαστούν στην ευρυτανική πρωτεύουσα από τις 4­14 Αυγούστου, με διαμονή στο ξενοδοχείο Lecadin. Ετσι, ΑΕΛ και Ολυμπιακός Βόλου θα συνυπάρξουν στην ίδια πόλη για λίγες ημέρες.

Επέστρεψε και επίσημα ο Χιντζίδης

Ο Ισπανός Μοράν

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου