ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σήμερα στο Πρωτοδικείο, ενώ τρέχουν οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου

σήμερα-στο-πρωτοδικείο-ενώ-τρέχουν-οι-415484

Σε τρία μέτωπα εστιάζουν την προσοχή τους τα υποψήφια μέλη της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Αρχικά στο Πρωτοδικείου, όπου σήμερα θα ζητηθεί προσωρινή διοίκηση στην ΠΑΕ, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές με τους υποψήφιους προπονητές, με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να βρίσκεται ψηλά στη λίστα, καθώς και οι συζητήσεις για τη σύνθεση του νέου ρόστερ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εβδομάδα ουσιαστικών διοικητικών εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή για τα κοινά του Ολυμπιακού Βόλου. Σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκος Τσεκούρας, θα επισκεφθεί το Πρωτοδικείο Βόλου, όπου θα κάνει αίτηση για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης και άμεσα θα οριστούν και τα άτομα που θα αποτελέσουν το νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο θα αποτελείται, σύμφωνα με πληροφορίες, από επτά άτομα.

Η νέα διοίκηση καλείται να τρέξει άμεσα τα ζητήματα, όπως αυτό του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, που θα παραμείνουν ή θα προστεθούν, ενώ θα ρυθμιστούν και διάφορες υποχρεώσεις προς ΙΚΑ, εφορία και οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

Θέμα άμεσης προτεραιότητας είναι αυτό του προπονητή και ήδη υπήρξαν επαφές με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη που εξακολουθεί να είναι ψηλά στη λίστα των υποψήφιων προπονητών για τον ερυθρόλευκο πάγκο. Επίσης, συζητήσεις έγιναν και με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, που περιμένει τις διοικητικές εξελίξεις, ενώ οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις.

Οσον αφορά τους παίκτες του νέου ρόστερ, επιθυμία των ερυθρόλευκων είναι να παραμείνουν οι Δημήτρης Διαμαντόπουλος και Κλάρενς Μπιτάνγκ, που έχουν κάνει προσφυγή, ενώ στο πλάνο να συνεχίσουν βρίσκονται και οι Ανδρέας Κολίτσι, Σταμάτης Καρράς, Νίκος Μπουτζίκος, Αλέξανδρος Ζέρης, Αλέξανδρος Νικολιάς, Γρηγόρης Κυζιρίδης, Φίλιππος Σκοπελίτης, Δημήτρης Κεσίδης και Βασίλης Τριανταφυλλάκος. Στο υπάρχον ρόστερ βρίσκονται και οι Ντινόπουλος, Καψιώτης, Χρυσοστομίδης, ενώ παίκτης του Ολυμπιακού είναι και ο Ανδρέας Κορνελάτος, που επέστρεψε μετά το δανεισμό του στον Εθνικό Σερρών.

Η διοικητική ομάδα των Βολιωτών επιχειρηματιών, που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας και όλα αυτά θα γίνουν και επίσημα μέσα στις επόμενες ημέρες. Οσον αφορά την ενίσχυση, ήδη ακούστηκαν κάποια ονόματα και, μετά τον 24χρονο αμυντικό Ορέστη Νικολόπουλο, την εμφάνισή του έκανε κι αυτό του 27χρονου τερματοφύλακα Κυριάκου Στρατηλάτη, που πέρσι αγωνίστηκε στο Λεβαδειακό.

Προς 20 Σεπτεμβρίου η έναρξη

Δύο μήνες έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός Βόλου, προκειμένου να «χτίσει» την ομάδα, με στόχο να αποδειχθεί ικανός να υλοποιήσει στους στόχους που θα τεθούν. Και αυτό, γιατί η έναρξη του πρωταθλήματος της Football League για την περίοδο 2015-16, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα οριστεί για την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Η διοργανώτρια αρχή θα προτείνει αύριο Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο σχεδιασμό με 20 ομάδες στο νέο πρωτάθλημα, οπότε ανοίγει ο δρόμος για την άνοδο των δευτεραθλητών από την Γ’ Εθνική. Και η πρόταση που θα φέρει νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα είναι το «πέναλτι».

Στόχος της συγκεκριμένης ποινής θα είναι να μπει φρένο σε φαινόμενα ομάδων που αποχωρούν πρόωρα από το πρωτάθλημα, αφού στην περίπτωση αυτή η τιμωρία θα είναι να χάνουν το 50% των χορηγιών από τα προγράμματα της διοργανώτριας αρχής.

Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να επικυρωθεί και ο βαθμολογικός πίνακας των πλέι άουτ της περσινής περιόδου. Οι ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις δεν επέτρεπαν να μπει η οριστική σφραγίδα στην αγωνιστική περίοδο 2014-15 στη Β’ Εθνική. Από τη στιγμή, όμως, που τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες με την αθώωση των Παναιγιάλειου, Αχαρναϊκού και Ερμιονίδας, ξεπεράστηκε κάθε εμπόδιο. Ως εκ τούτου, η διοργανώτρια αρχή είναι σε θέση να επικυρώσει τη βαθμολογία, κάτι που θα γίνει αύριο Τρίτη (21/7), όταν και θα συνεδριάσει το Διοικητικό της Συμβούλιο. Την ίδια ημέρα, συζήτηση θα γίνει τόσο για την πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε. για χορηγία, όσο και για τα ραδιοτηλεοπτικά, αλλά και για τις επιτροπές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου