ΤΟΠΙΚΟ

«Πράσινο» φως από την ΕΠΣ Λάρισας

πράσινο-φως-από-την-επσ-λάρισας-424832

Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος εξετάζουν την μετακίνησή τους στον όμορο νομό

Στις 3 Ιουνίου, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την αναστολή ιδιότητας μέλους της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, μετά και το αίτημα της τελευταίας στο Ειρηνοδικείο για έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Οδεύοντας, πλέον, στα μέσα Ιουλίου, λύση στο ζήτημα ακόμη δεν έχει βρεθεί, το αλαλούμ στην ΕΠΣΘ συνεχίζεται, ενώ οι σύλλογοι της Γ’ Εθνικής εξετάζουν το ενδεχόμενο μετακίνησης σε όμορο νομό, αφού ο χρόνος πιέζει.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Το σκοτάδι, όσον αφορά το αν θα διεξαχθούν τα τοπικά πρωταθλήματα της Μαγνησίας τη νέα αγωνιστική περίοδο, παραμένει. Ωστόσο, οι σύλλογοι του νομού που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχουν βρει λύση, προκειμένου να συμμετάσχουν κανονικά και να μην «γκρεμίσουν» την προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι στιγμής.

«Θα βοηθήσουμε, αν μας ζητηθεί»

Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος και Πύρασος μπορεί να επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα διαγραφής της ΕΠΣΘ, αλλά δεν κάθονται με κάτω τα χέρια… Συγκεκριμένα, προχωρούν σε υλοποίηση του σεναρίου προσωρινής μετακίνησης σε όμορο νομό. Οι διερευνητικές επαφές έχουν γίνει με την ΕΠΣ Λάρισας, ενώ ο πρόεδρός της, Ζήσης Γρηγορίου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «ανάβει» το πράσινο φως για προσωρινή μετακίνηση, τονίζοντας πως «αν ζητηθεί βοήθεια θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την παρέχουμε, χωρίς να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα», ενώ αναφέρει και το καθεστώς, μέσω του οποίου γίνεται μία προσωρινή μετακίνηση.

Αναλυτικά, τονίζει:

«Η ΕΠΣΘ είναι μία γειτονική, φίλη, Ένωση και αν ζητηθεί βοήθεια θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την παρέχουμε, χωρίς να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα. Να τονίσω πως οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί να αγωνιστεί σε άλλη Ενωση, αγωνίζεται προσωρινά μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τη δική της ΕΠΣ.

Βάσει κανονισμού, τα σωματεία που θέλουν να μετακινηθούν προσωρινά σε όμορο νομό θα πρέπει να το πράξουν μέσα σε 60 ημέρες από την απόφαση παύσης μέλους. Σε διαφορετική περίπτωση και μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, οι ομάδες χάνουν την ιδιότητα μέλους.

Επίσης, θα πρέπει να προλάβουν και τις προθεσμίες της δήλωσης συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που σύμφωνα με την προκήρυξη θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου. Ετσι, οι ενέργειες θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουλίου και να περάσει το αίτημα από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Λάρισας.

Μέχρι στιγμής με έχει προσεγγίσει μονάχα ο Ρήγας Φεραίος. Θα κάνω οτιδήποτε για να βοηθήσω μία γειτονική Ενωση».

Στην Αθήνα ο Πάσχος

Την πρωτεύουσα θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες ο Μπάμπης Πάσχος με σκοπό να έχει επαφές με ανθρώπους της ΕΠΟ, προκειμένου να βρεθεί λύση μέσω της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων.

Ο Μπάμπης Πάσχος έχει γίνει συνομιλητής με την ΕΠΟ μετά την αναδιάρθρωση που έκανε στο Δ.Σ. και με πλειοψηφία χρίστηκε πρόεδρος, αλλά την χρονική στιγμή που έγινε αυτό, η ΕΠΣΘ είχε ήδη τιμωρηθεί με αναστολή ιδιότητας μέλους από την ΕΠΟ. Ετσι, το νέο Δ.Σ. δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα από την ΕΠΟ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσο η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας φέρεται να έχει δυο προέδρους και η ΕΠΟ δεν κάνει πίσω σχετικά με τον «ποινή» που έχει επιβάλει, αν κάτι δεν αλλάξει εντός του Ιουλίου θα είναι αδύνατον να ξεκινήσουν τοπικά επίσημα πρωταθλήματα!

Από την άλλη, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τάσος Μπατζιάκας και ο Αντώνης Ακτσιαλής, έχοντας στα χέρια τους και υπογραφές από 26 σωματεία, θέλουν να οδηγήσουν την ΕΠΣΘ σε εκλογές, ώστε με αυτό τον τρόπο να λυθεί το ζήτημα διαγραφής.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφασίστηκε η διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 28 Αυγούστου, με θέματα την εκλογή Τακτικών Δικαστών και την επιβεβαίωση της απόφασης αναστολής μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Πλέον, οι πιέσεις από πλευράς των έξι του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ προς την ΕΠΟ, επικεντρώνονται στην άρση της ποινής μέσω αυτής της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας, η οποία είχε πάρει και την αρχική απόφαση αναστολής της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, με στόχο την εξεύρεση λύσης νωρίτερα, χωρίς να χρειαστεί άπαντες να περιμένουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όταν και ο χρόνος αντίδρασης θα είναι μηδαμινός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου