ΤΟΠΙΚΟ

Προβληματισμός και σε Ρήγα, Πύρασο

προβληματισμός-και-σε-ρήγα-πύρασο-435012

Μια διαφορετική καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο διανύουν Ρήγας Φεραίος και Πύρασος. Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες της Γ’ Εθνικής ενισχύονται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, στους δύο εκπροσώπους της Μαγνησίας στην κατηγορία κατά την περσινή σεζόν, επικρατεί προβληματισμός, λόγω των οικονομικών συνθηκών αλλά και της κόντρας ΕΠΣΘ – ΕΠΟ.

Φρένο στις κινήσεις του Ρήγα Φεραίου και του Πυράσου έχει βάλει η κόντρα της ΕΠΣΘ με την ΕΠΟ αλλά και η πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας. Αφενός, με τα τωρινά δεδομένα, οι μεταγραφές δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αφού οι ομάδες που ανήκουν στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας είναι αποκλεισμένες από την Ομοσπονδία, αφετέρου η αβεβαιότητα για τις οικονομικές συνθήκες έχει «παγώσει» τον προγραμματισμό.

Παράλληλα, υπάρχει η σκέψη για μεταγραφή σε άλλο νομό, αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο και δεν βρεθεί λύση στην κόντρα με την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος του Πυράσου, Ακης Στάμος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ενωση, είχε τονίσει: «Τις παρακολουθούμε με αγωνία και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω πραγματικά όλα όσα γίνονται να τελειώσουν γρήγορα και να μην έχουν κανένα πρόβλημα οι ομάδες. Εμείς ποδόσφαιρο κάνουμε και όχι πολιτική», ενώ για το ενδεχόμενο μεταγραφής σε όμορο νομό, είχε αναφέρει: «Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προασπίσουμε το καλό για την ομάδα μας. Θεωρώ ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί η λύση που όλοι επιθυμούμε χωρίς να καταφύγουμε σε τέτοιες ενέργειες. Ωστόσο αν χρειαστεί θα κάνουμε και αυτό».

Μάλιστα, η ομάδα της Νέας Αγχιάλου εξέδωσε χθες την εξής ανακοίνωση: «Προβληματισμός για τις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας και την κατάσταση στην ΕΠΣΘ με τον αποκλεισμό της από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επικρατεί στους διοικούντες τον Πύρασο. Ετσι, ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν έχει «παγώσει» προς το παρόν, περιμένοντας ευχάριστες ειδήσεις και στα δύο αυτά σημαντικά ζητήματα, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας».

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και ο Ρήγα Φεραίος, που μέχρι στιγμής έχει συμφωνήσει για ανανέωση του συμβολαίου με τους αρχηγούς Σπαθή, Χατζή και Βουραζέρη, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η ανανέωση με τους Βελεστινιώτες ποδοσφαιριστές αλλά και η παραμονή του μεγαλύτερου μέρους του ρόστερ της περσινής περιόδου.

Μέχρι στιγμής, ο τεχνικός της ομάδας, Λάκης Μπακάλης έχει προγραμματίσει πέντε φιλικά και συγκεκριμένα, τα εξής:

Την 1η Αυγούστου με τον Μαγνησιακό, στις

9/8 με τη Νίκη Βόλου, στις

14/8 με την Πύδνα Κίτρους, στις

22/8 με τον Πύρασο και στις

30/8 με την Φαρκαδόνα.

Τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο γήπεδο του Βελεστίνου.

Υπενθυμίζεται πως η προετοιμασία και των δύο ομάδων αρχίζει σε δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός της ΕΠΟ αναφέρει πως η φετινή Γ’ Εθνική θα έχει σέντρα στις 6 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα νωρίτερα από την περσινή σεζόν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου