ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από αναμονή σε αναμονή

από-αναμονή-σε-αναμονή-435048

Οι μέρες περνούν χωρίς λύση για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου, που βλέπουν να περνούν οι ημέρες χωρίς να έχει καθοριστεί τίποτα για το «αύριο» των ερυθρόλευκων. Στην ίδια κατάσταση τόσο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, όσο και οι πρώην διοικούντες, οι οποίοι περιμένουν να εξομαλυνθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες δημιουργίας ενός πολυμετοχικού σχήματος.

Οι απερχόμενοι πρόεδρος και αντιπρόεδρος, Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν συζητήσεις επί συζητήσεων με επιφανείς επιχειρηματίες του Βόλου, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον να συνεισφέρουν σε ένα πολυμετοχικό σχήμα. Ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις έβαλαν φρένο στην επιθυμία τους.

Φυσιολογικό επακόλουθο κάτι τέτοιο, αφού το κλίμα που επικρατεί λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας δεν βοηθά ούτε τους πιο αισιόδοξους να μιλήσουν για λύση, την ώρα που οι κ.κ. Βαρούτσικος και Τόρης έχουν τονίσει επανειλημμένα πως δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό φορτίο της Football League. Οι εξελίξεις μεταφέρονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, την ώρα που αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν κάνει και άλλοι ετοιμάζονται και για άλλες προσφυγές.

Από τους ποδοσφαιριστές που καταθέσει προσφυγή οι Μπαλντοβαλίεφ, Ρόκας και Μακρυδημήτρης είναι ελεύθεροι, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (13/7) θα εκδικαστούν οι προσφυγές των Γιαλούση, Διαμαντόπουλου, Μπάρμπα, Ιντζίδη, Κασμερίδη, Μπιτάνγκ και Μαργαρίτη. Οι ημέρες περνούν και την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες έχουν σχεδιάσει τουλάχιστον το πότε θα πραγματοποιηθεί η «πρώτη» ενόψει της νέας χρονιάς, στον Ολυμπιακό Βόλου τα πάντα βρίσκονται στον… αέρα, με το σενάριο για διοίκηση Πρωτοδικείου να ακούγεται όλο και εντονότερα.

Οι διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, έχουν βάλει φρένο στην όποια επιθυμία για είσοδο στα κοινά του Ολυμπιακού Βόλου, περιμένοντας τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα. Οι πληρωμές σε ΙΚΑ και εφορία «καίνε» τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις δίνουν παράταση στην αποπληρωμή τους, λόγω της παράτασης της αργίας των τραπεζών. Το γεγονός ότι οι τράπεζες της χώρας παραμένουν κλειστές, επιτρέποντας με το… σταγονόμετρο τις αναλήψεις, σημαίνει πως ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίζει χρόνο, αφού όπως είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, «εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης και δεν θα προστεθεί τόκος υπερημερίας».

Τόσο οι Βολιώτες επιχειρηματίες, όσο και οι πρώην διοικητικοί και αυτοί που φάνηκαν να δείχνουν ενδιαφέρον είναι τώρα απολύτως φυσιολογικό να μην κινούνται και να μη μιλούν αφού το κλίμα που επικρατεί λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας δεν βοηθά ούτε τους πιο αισιόδοξους, ενώ από την άλλη και η υπομονή των ποδοσφαιριστών εξαντλείται.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται σχεδόν όλες οι ομάδες της Football League, αφού, σχεδόν τίποτα δεν κινείται στην κατηγορία, οι μεταγραφές γίνονται με το σταγονόμετρο και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις. Παράλληλα, παραμένει θολό το τοπίο σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Ο προγραμματισμός που υπήρχε και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, οδηγούσε σε έναν όμιλο 20 ομάδων, με την άνοδο να κερδίζουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, την περασμένη Παρασκευή, όμως δεν πάρθηκε τελική απόφαση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου