ΤΟΠΙΚΟ

Μαίνεται ο πόλεμος

μαίνεται-ο-πόλεμος-435933

Ετοιμοπόλεμα, όλα τα… στρατόπεδα της ΕΠΣΘ, σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Ακόμη ένα… επεισόδιο στο σήριαλ της ΕΠΣΘ θα παιχτεί την ερχόμενη Πέμπτη (9/7). Ο Μπάμπης Πάσχος, ο οποίος είχε συγκαλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ. για σήμερα Τρίτη (7/7), τελικά αυτή αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (9/7) και ώρα 8 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης στην οδό Ροζού, την ώρα που σύλλογοι ζητούν έκτακτη Γενική Συνέλευση και εκλογές.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Μαίνεται η κόντρα στην ΕΠΣΘ, με όλες τις πλευρές να… βρίσκονται σε θέση μάχης. Οι δύο πρόεδροι, Τάσος Μπατζιάκας και Μπάμπης Πάσχος σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ 26 ομάδες – μέλη της Ενωση πήραν θέση για τις τελευταίες εξελίξεις, ζητώντας εκλογές.

Η σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. με παρόντες τους Μπατζιάκα, Θεοδώρου, Τασιόπουλο και Ακτσιάλη το περασμένο Σάββατο (4/7):

«Κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της ΕΠΣ Θεσσαλίας κ. Αναστασίου Μπατζιάκα για τη σύγκληση ΔΣ με Αρ. Πρ. 313/2-7-2015, παρευρέθησαν τα Μέλη Μπατζιάκας Αν. , Θεοδώρου Κ. , Τασιόπουλος Ελ. , Ακτσιαλής Αντ.

Κατόπιν τούτου δεν υπήρξε νόμιμη απαρτία, για την διενέργεια του Συμβουλίου. Κατατέθηκαν όμως στους παρευρεθέντες Συμβούλους πρωτοκολλημένες είκοσι έξι (26) αιτήσεις Σωματείων – Μελών της ΕΠΣΘ, τα οποία αιτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 26 του ισχύοντος καταστατικού της ΕΠΣΘ και της κείμενης νομοθεσίας, την άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ της ΕΠΣΘ και την λήψη απόφασης για σύγκληση έκτακτης ΓΣ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι περισσότερο από δέκα πέντε (15) ημέρες από την επόμενη του ΔΣ, με θέμα ημερησίας διάταξης την διενέργεια αρχαιρεσιών και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου».

Η ανακοίνωση του Πάσχου για το Δ.Σ.: «Καλείστε την Πέμπτη 9/7/2015 και ώρα 8 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση στα γραφεία της ΕΠΣΘ με θέματα: 1) Επικύρωση πρακτικού εκτελεστικής γραμματείας 2) Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. σχετικά με τις τελευταίες επαφές με την ΕΠΟ. 3) Μετάβαση κλιμακίων του Δ.Σ. στις έδρες των σωματείων για ενημέρωση. 4) Διάφορα».

Οι 26 ομάδες, που ζήτησαν έκτακτη Γ.Σ. και εκλογές είναι οι εξής: Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Α.Σ. Βόλος 2004, Γ.Σ. Αλμυρού, Δήμητρα Ευξ., Πηλέας, ΕΜΑ, Σκιάθος, Μαγνησιακός, Αγία Παρασκευή, Ηρακλής, Ακρόπολη, Πανιώνιος, Τοξότης, Σαρακηνός, Αίαντας Σούρπης, Αχιλλέας, Δάφνη, Ανθιμος Γαζής, Ιωλκός, Θησέας, Απόλλων Κροκίου, ΑΕ Λεχωνίων/Νηλέας, Ιάσων Αλλης Μεριάς, Δόξα Αερινού, ΑΠΟΒ και ο Εθνικός Βόλου. Οπως φαίνεται, η κόντρα στο εσωτερικό της ΕΠΣΘ μεταφέρθηκε και στις ομάδες, αφού παρατηρήθηκαν φαινόμενα διαφωνιών στους συλλόγους, σχετικά με το αν έπρεπε ή όχι να κατατεθεί το έγγραφο – αίτημα για εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες που θα ζητούν έκτακτη Γ.Σ. και εκλογές θα αυξηθούν, με το Μίλτο Καλόγηρο να μαζεύει τις αιτήσεις, ο οποίος αφήνει και ανοιχτό το ενδεχόμενο να σχηματίσει ψηφοδέλτιο, εάν τελικά προχωρήσει η λύση των εκλογών. Επίσης, δεν αποκλείεται να δραστηριοποιηθούν και οι ποδοσφαιριστές, βλέποντας πως η διαγραφή της ΕΠΣΘ από την ΕΠΟ παραμένει, οι ημέρες περνούν και λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

«Απελευθερώστε την ΕΠΣΘ»

Η τελευταία ανακοίνωση του Mπάμπη Πάσχου δεν έμεινε αναπάντητη από τον Σπύρο Αγγελόπουλο, ο οποίος σε προσωπική του δήλωση ζητάει να «απελευθερώσουν την ΕΠΣΘ γιατί εσείς ξεκινήσατε με την υπογραφή σας την δεινή της κατάσταση». Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Απάντηση στην δήλωση του κ. Πάσχου. Σοβαρευτείτε κύριοι, αυτό λέει κι κόσμος. Τι σας δίνει το δικαίωμα κύριοι να πιστεύετε ότι θα πάρετε συγχωροχάρτι από την ΕΠΟ και θα λύσετε το πρόβλημα του τοπικού ποδοσφαίρου, που εσείς δημιουργήσατε βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας εκεί που δεν έπρεπε;

Τι σας δίνει το δικαίωμα να μιλάτε απαξιωτικά για Σωματεία, που στο πρόσφατο παρελθόν σας ψήφισαν κιόλας, επειδή αντιμετώπισαν πρόσκαιρη δυσκολία στην συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα (π.χ. Δόξα Αερινού, Χλόη, Εθνικός κ.α.);

Τι σας δίνει το δικαίωμα να λέτε πως κοιτάτε τους παράγοντες των ομάδων στα μάτια την στιγμή που εγγράφως σχεδόν όλες ζητούν εκλογές στις οποίες εσείς θα είστε απόντες;

Με ποιό δικαίωμα ρισκάρετε την ύπαρξη της ΕΠΣΘ και δεν δίνετε αμέσως το δικαίωμα στους παράγοντες να αποφασίσουν μόνοι τους για το μέλλον τους;

Με ποιό δικαίωμα προσπαθείτε να γαντζωθείτε σε έναν προεδρικό θώκο χωρίς δραστηριότητα κι αντικείμενο, σε αναμονή μιας πιθανής συζήτησης του θέματός μας σε έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ; Κι αν δεν συζητηθεί, θα πείτε πάλι ένα μεγάλο «συγγνώμη κάναμε λάθος»;

Απελευθερώστε την ΕΠΣΘ, γιατί εσείς ξεκινήσατε με την υπογραφή σας την δεινή της κατάσταση κι αντί να παραιτηθείτε σαν τους κ.κ. Κουτσουνίδη και Καραγιάννη, κάθεστε στην καρέκλα για να υπογράψτε και την ληξιαρχική πράξη θανάτου της Ενώσεως. Ας σοβαρευτούμε κύριοι!».

Οι Λευτέρης Τασιόπουλος, Τάσος Μπατζιάκας και Κώστας Θεοδώρου

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. με επικεφαλής τον Μπάμπη Πάσχο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου