ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κρίσιμη εβδομάδα εξελίξεων με την αβεβαιότητα να παραμένει

κρίσιμη-εβδομάδα-εξελίξεων-με-την-αβε-437995

Η πολιτική και οικονομική αστάθεια της χώρας μεταφέρθηκε, όπως ήταν φυσιολογικό, και στην αθλητική ζωή, επηρεάζοντας κατ’ επέκταση και τον Ολυμπιακό Βόλου, σε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο γι’ αυτόν, μετά και την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Παράλληλα με την ανησυχία για την κατάσταση της χώρας, που έχει φέρει μοιραία σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα ζητήματα, αυξάνονται τα προβλήματα και στον Ολυμπιακό.

Οι απερχόμενοι πρόεδρος και αντιπρόεδρος, Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης, αντίστοιχα, πραγματοποίησαν συζητήσεις επί συζητήσεων με επιφανείς επιχειρηματίες του Βόλου, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον να συνεισφέρουν σε ένα πολυμετοχικό σχήμα. Ωστόσο, οι πολιτικές εξελίξεις έβαλαν φρένο στην επιθυμία τους.

Φυσιολογικό επακόλουθο κάτι τέτοιο, αφού το κλίμα που επικρατεί λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας δεν βοηθά ούτε τους πιο αισιόδοξους να μιλήσουν όχι για λύση, αλλά ούτε καν για κινήσεις προς το δρόμο για λύση! Οι εξελίξεις μεταφέρονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, την ώρα που μερικοί ποδοσφαιριστές έχουν κάνει και άλλοι ετοιμάζονται και για άλλες προσφυγές. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως δεν υπάρχει διάθεση και όρεξη σε κανέναν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, από την άλλη όμως και η υπομονή των ποδοσφαιριστών εξαντλείται. Τα όποια χρονικά περιθώρια για υποσχέσεις πληρωμών έχουν εκπνεύσει και στις ήδη υπάρχουσες προσφυγές, των Διαμαντόπουλου, Μπιτάνγκ που «καίνε» περισσότερο και των Ρόκα, Μακρυδημήτρη, Μπαλντοβαλίεφ, Ιντζίδη, Γιαλούση, Μαργαρίτη, Μπάρμπα, Κασμερίδη αναμένεται να προστεθούν κι άλλες. Παράλληλα, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο και δεν έχουν καταθέσει προσφυγή, συνεχίζουν να κάνουν υπομονή, την ώρα που το σενάριο για διοίκηση Πρωτοδικείου ακούγεται όλο και πιο έντονα.

Φυσικά και έχουν σταματήσει προσωρινά και οι όποιες επαφές με επιχειρηματίες, αφού με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όλα είναι στον αέρα. Ζητούμενο το ποιοι θα κάνουν μπροστά στην παρούσα φάση, με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, με τις τράπεζες να παραμένουν κλειστές και να μην υπάρχει ρευστότητα στην αγορά. Ο χρόνος πιέζει καθώς μετά τη σχετική παράταση, λόγω της τραπεζικής αργίας, για τις δόσεις σε εφορία και ΙΚΑ, πήραν μεν μια «ανάσα», αλλά θα πρέπει να βρεθούν άμεσα τα χρήματα.

Παράλληλα, η εκδίκαση στο φλέγον θέμα «Τικάο» πήρε παράταση, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να γνωρίζουν αν θα δικαιωθούν στην περίπτωση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, στον οποίο η FIFA πρωτόδικα είχε επιδικάσει ένα πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) θα εκδώσει την απόφασή του προς τα τέλη Ιουλίου.

Η εκδίκαση της προσφυγής του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, και των περισσότερων, κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Ιουλίου. Αρχικά, επρόκειτο να συζητηθεί (μετά από το αίτημα του ποδοσφαιριστή για παράταση δύο εβδομάδων), στις 6/7. Ωστόσο, η υπόθεση πήγε πίσω λόγω του χθεσινού δημοψηφίσματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου