ΤΟΠΙΚΟ

Καμία ανησυχία για το Πανευρωπαϊκό

καμία-ανησυχία-για-το-πανευρωπαϊκό-441730

Με τα τωρινά δεδομένα, δεν τίθεται θέμα απώλειας της διοργάνωσης μπάσκετ από την πόλη του Βόλου

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι άνθρωποι του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος όσον αφορά τον κίνδυνο απώλειας της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Εφήβων (Κ18), που έχει αναλάβει ο Βόλος.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Προβληματισμός υπάρχει στους κόλπους των φίλων του μπάσκετ της πόλης. Ο φόβος επικεντρώνεται στις πιθανότητες απώλειας του Πανευρωπαϊκού, που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Τα πρώτα… σύννεφα εμφανίστηκαν με την αναβολή του διαγωνισμού μεταφοράς των αθλητών, που διεξάγεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ήταν προγραμματισμένος για την περασμένη Δευτέρα (29/6). Κανένας ενδιαφερόμενος δεν εμφανίστηκε, αφού -λόγω της τραπεζικής αργίας- δεν δίνονται εγγυητικές επιστολές.

Η Περιφέρεια έδωσε νέα προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη (8/7) με την προϋπόθεση της καταβολής εγγυητικής επιστολής όταν ανοίξουν οι τράπεζες.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα»

Απόλυτα καθησυχαστικοί την παρούσα στιγμή όσον αφορά τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού, που θα πραγματοποιηθεί στα Κλειστά της Νέας Ιωνίας και της Πορταριάς, ενώ το ΕΑΚ Βόλου θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο, είναι τόσο οι άνθρωποι του δήμου Βόλου, όσο και της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Οπως τονίζει ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης σε άλλη χώρα από την FIBA Europe, ενώ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ωστόσο, παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα και οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Βλιώρας αναφέρει: «Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης σε άλλη χώρα, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Μου το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος, ο κ. Βασιλακόπουλος, με τον οποίο είχα τηλεφωνική επικοινωνία. Οι ομάδες έχουν βγάλει ήδη τα εισιτήρια. Αλλωστε, ήδη ο Βόλος ανέλαβε και ένα διεθνές τουρνουά εθνικών ομάδων Κ16 με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας, το οποίο θα ξεκινήσει στις 9 του μηνός και θα ολοκληρωθεί στις 12/7.

Αν όμως συνεχιστεί ή γιγαντωθεί το πρόβλημα και υπάρξουν αντιδράσεις από τις χώρες, κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Πάντως, αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα θα είχαμε ήδη ειδοποιηθεί. Θα είχε γίνει κουβέντα. Δεν θα το άφηναν στην τύχη».

«Κόκκινο» στα ρούχα των εθελοντών

Παράλληλα, η τραπεζική αργία έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στα ρούχα των εθελοντών του Πανευρωπαϊκού, αφού αυτά παραμένουν… κολλημένα στα τελωνεία της Τουρκίας. Η εταιρεία – σπόνσορας, που έχει αναλάβει το ρουχισμό, δεν βρίσκει τρόπο να δώσει το έμβασμα, ώστε να τα παραλάβει. Ωστόσο, εκφράζεται η αισιοδοξία πως μέχρι την επόμενη Παρασκευή (10/7) το ζήτημα θα έχει λυθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου