ΤΟΠΙΚΟ

Παράταση για δημοψήφισμα και στο βάθος… εκλογές

παράταση-για-δημοψήφισμα-και-στο-βάθο-446975

Την επόμενη Πέμπτη (9/7) θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Για σήμερα, Τρίτη, ήταν προγραμματισμένο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΘ, ωστόσο μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την… καυτή εβδομάδα που διανύει η χώρα, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα. Εκδικάστηκε χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου το αίτημα της Ενωσης με στόχο την ακύρωση απόφασης αποβολής μέλους από την ΕΠΟ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στην αναβολή του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ προχώρησε η Ενωση, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, που φυσικά δεν μπορεί να μην επηρεάσει και τα αθλητικά δρώμενα. Ετσι, όπως αποφασίστηκε, το Δ.Σ. θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη, 9 Ιουλίου, μετά δηλαδή και το δημοψήφισμα (5/7). Τότε, θα ανοίξουν τα χαρτιά τους τα μέλη της ΕΠΣΘ και θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Με τα τωρινά δεδομένα, αναμένεται να προχωρήσουν στη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και εκλογών.

Οι ενέργειες των Αντώνη Ακτσιαλή και Σπύρου Αγγελόπουλου οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώσει και τον απαιτούμενο αριθμό των συλλόγων (χρειάζεται το 1/3 των μελών), με το αίτημα να κατατίθεται τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευράς τους οι επτά του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, που διαφοροποίησαν τη στάση τους στην κόντρα με την ΕΠΟ, είναι αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο και θέλουν αναδιάρθρωση. Ο Μπάμπη Πάσχος είχε τονίσει πως «αν γίνουν εκλογές θα μας κάνει διπλή ζημιά γιατί θα οδηγηθούμε στο φθινόπωρο, για να βρεθεί λύση».

Μπατζιάκας: Να μην ανησυχούν τα σωματεία

Ο πρόεδρος, Τάσος Μπατζιάκας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τονίζει πως δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών, εφόσον το ζητήσουν τα σωματεία.

Αναλυτικά, τα λόγια του: «Αν το ζητήσουν τα σωματεία, θα πάμε σε εκλογές. Δεν είμαι προσκολλημένος στην καρέκλα και θα το διαπιστώσουν». Επίσης, αναφέρθηκε και στην πρόσθετη παρέμβαση συλλόγων της ΕΠΣΘ υπέρ της Ενωσης, στη χθεσινή εκδίκαση στο Πρωτοδικείο: «Επειδή παίρνει ο κ. Αγγελόπουλος και λέει πως τα σωματεία που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση θα τιμωρηθούν δηλώνω πως αυτό είναι ωμός εκβιασμός και τίποτα άλλο. Εμείς δεν στρεφόμαστε εναντίον της ΕΠΟ, αλλά στο να αρθεί η τιμωρία. Να μην ανησυχούν τα σωματεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Δ.Σ. και με Αστυνομία»

Δριμύ κατηγορώ για την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΘ εξαπολύουν τα επτά μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης (Δημήτρης Καραβάς, Απόστολος Τζοβάρας, Βασίλης Κανάβας, Μπάμπης Πάσχος, Δημήτρης Καραγιάννης Γιώργος Κουτσουνίδης, Γιάννης Μαυροκέφαλος), και τονίζουν πως το συμβούλιο θα συνεδριάσει κανονικά. «Κι επειδή δεν θέλουμε να βρούμε ξανά αλλαγμένες κλειδαριές, έχουμε ενημερώσει σχετικά για τις δέουσες ενέργειες την Εισαγγελία Μαγνησίας καθώς και τη Αστυνομική Διεύθυνση», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Αναλυτικά:

«Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Μπατζιάκας Αναστάσιος, συνεχίζοντας τον κατηφορικό δρόμο που ξεκίνησε, παραπλανώντας και οδηγώντας την ΕΠΣΘ στην ανυπαρξία και σε μια ατέρμονη δικαστική διαμάχη με την ΕΠΟ (να σημειώσουμε ότι χάθηκε και η χθεσινή προσφυγή στο Πρωτοδικείο Βόλου, τρεις στο σύνολο), προσπάθησε μάταια να αναβάλλει για δέκα μέρες την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωσή του. Και επικαλέσθηκε γι’ αυτό, σοβαρούς εθνικούς λόγους λόγω δημοψηφίσματος! Αδιαφορεί παντελώς για την τύχη των σωματείων αφενός αυτών που παραπλανήθηκαν και υπέγραψαν την αγωγή εναντίον της ΕΠΟ κι αφετέρου αυτών που από την 1η Ιουλίου θα απευθύνονται στα γραφεία της Ένωσης για μεταγραφές και θα βρίσκουν κλειδωμένα τα κομπιούτερ! Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι εμείς θα είμαστε εκεί σήμερα στις 9 μ.μ. και το συμβούλιο θα γίνει κανονικότατα και διαβεβαιώνουμε ΟΛΑ τα σωματεία ότι θα σταθούμε δίπλα τους. Κι επειδή δεν θέλουμε να βρούμε ξανά αλλαγμένες κλειδαριές, έχουμε ενημερώσει σχετικά για τις δέουσες ενέργειες την Εισαγγελία Μαγνησίας καθώς και τη Αστυνομική Διεύθυνση. Ελπίζουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική και καλούμε τον κ. Μπατζιάκα να παρευρίσκεται στο σημερινό Δ.Σ. Εμείς τον θέλουμε εκεί, σε αντίθεση με αυτόν, που κατήργησε τον κ. Ακτσιαλή από Γεν. Γραμματέα με το άρθρο 19.5, παρόλο που απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό!

Υ.Γ. Νομίζουμε πως είναι περιττό να θυμίσουμε σε όλα τα Μ.Μ.Ε το πόσες φορές δήλωσε ο κ. Πρόεδρος μετά από κάθε απώλεια δικαστικής διαμάχης, ότι θα παραιτηθεί και «θα κάνει χώρο». Τα συμπεράσματα δικά σας».

Σήμερα η απόφαση του Πρωτοδικείου

Στο Πρωτοδικείο Βόλου προσέφυγε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, ζητώντας ακύρωση απόφασης αποβολής μέλους, όπως προβλέπεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετά την ποινή που επιβλήθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το αίτημα εκδικάστηκε χθες στο Πρωτοδικείο, με την ΕΠΣΘ να παίζει ακόμη ένα… χαρτί στην κόντρα της με την ΕΠΟ. Η απόφαση αναμένεται σήμερα, Τρίτη, παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια θα είναι κλειστά από σήμερα μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2015, όπως αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος, ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Η υπερασπιστική γραμμή

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ως υπερασπιστική γραμμή, οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΘ, Αντώνης Ξηρός και Γιώργος Σινέλης, ανέφεραν -μεταξύ άλλων- πως εφόσον ο νέος νόμος του αυτοδιοίκητου λέει πως το καταστατικό της ΕΠΟ πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το Σύνταγμα του Κράτους και εφόσον το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απεφάνθη πως αρμόδιο για να αποφασίσει την έκπτωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είναι το Ειρηνοδικείο, τότε δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται με διαγραφή η Ενωση, που προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο. Επίσης, να σημειωθεί πως σωματεία της Ενωσης άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΣΘ. Συγκεκριμένα, ήταν οι εξής 20, οι οποίες κινδυνεύουμε με διετή αποκλεισμό: Ανθιμος Γαζής, ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, Βόλος 2004, Δήμητρα, Σκιάθος, Δόξα Αερινού, Βένετο, ΑΠΟΒ, Θησέας, Πανιώνιος, Πηλέας, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Σαρακηνός, Αστέρας Ριζομύλου, ΑΣ Μικροθηβών, Τοξότης, Εθνικός Ενωση Λεχωνίων – Νηλέα, Απόλλων Κροκίου, Ακρόπολη.

Αντίθετα, στα βασικά στοιχεία της υπερασπιστικής γραμμής των τριών νομικών εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, τέθηκε εν αμφιβόλω η εξουσιοδότηση για την εκπροσώπηση των σωματείων, ενώ η κύρια ένσταση αφορούσε την αναρμοδιότητα του δικαστηρίου.

Στο Πρωτοδικείο το παρών έδωσαν οι νομικοί εκπρόσωποι της Ενωσης, Αντώνης Ξηρός και Γιώργος Σινέλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Τάσος Μπατζιάκας, οι Κώστας Θεοδώρου και Λευτέρης Τασιόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Μιχάλης Καπουρνιώτης, οι Αντώνης Ακτσιαλής και Σπύρος Αγγελόπουλος και ο φερόμενος ως υποψήφιος για τη διάδοχη κατάσταση της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος. Επίσης, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι ομάδων, όπως οι Μάκης Γαρμπής (Εθνικός), Δημήτρης Κλόντζας (Βόλος 2004) και Χρήστος Γεωργαλής (Ιάσων Α.Μ.).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου