ΤΟΠΙΚΑ

Στον… αέρα το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας

στον-αέρα-το-ποδόσφαιρο-της-μαγνησία-453006

Ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά… Την ώρα που πλησιάζει η έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και οι σύλλογοι της Μαγνησίας «καίγονται» για εξεύρεση λύσης στην κόντρα της ΕΠΣ Θεσσαλίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής επί της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων για άρση της ποινής ανάκλησης ιδιότητας μέλους. Παραμένει έτσι το «λουκέτο» στην Ενωση της Μαγνησίας. Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα, κατά την οποία δρομολογούνται εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα του… εμφυλίου της ΕΠΣΘ.

Με το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, η πλευρά της ΕΠΣΘ μέσω των δικηγόρων της, κ.κ. Αντώνη Ξηρού και Πέτρου Καϊμακάμη, ζητούσε να ανασταλεί η ποινή της προσωρινής παύσης μέλους από την ΕΠΟ… Μετά όμως τη χθεσινή απόρριψη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, η ΕΠΣ Θεσσαλίας παραμένει τιμωρημένη, ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζεται από την Ομοσπονδία και δεν θα παραστεί στην Γ.Σ. της ΕΠΟ σήμερα, Παρασκευή 26/6.

Σημειώνεται πως η πρώτη αίτηση για έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν έγινε δεκτή από το Ειρηνοδικείο, η Ενωση αποσύρθηκε από τη συζήτηση της κύριας αγωγής στις 18 Νοεμβρίου, αλλά η ΕΠΟ δεν πήρε πίσω την απόφασή της.

Πλέον, η κρίση στο «εσωτερικό» της ΕΠΣΘ βαθαίνει, με τους συλλόγους να καίγονται για λύση, την ώρα που τα τρία μέτωπα του… εμφυλίου της Ενωσης -όπου μεταφέρονται οι εξελίξεις- σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις. Από την μία, ο πρόεδρος κ. Τάσος Μπατζιάκας εξετάζει τα υπόλοιπα ένδικα μέσα και τα όπλα στον πόλεμο με την ΕΠΟ, ενώ όπως είχε τονίσει, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μετά τις εξελίξεις στην εκδίκαση του Πρωτοδικείου και τη στάση των επτά: «Είναι ντροπή και μαχαιριά αυτό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι έφτασε η ώρα που θα πρέπει να προσφύγουμε σε Γενική Συνέλευση για να κρίνουν οι παράγοντες ποιους θέλουν να διοικούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Από την άλλη, η -τωρινή όπως διαμορφώνεται- πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ και συγκεκριμένα οι επτά (Πάσχος, Κανάβας, Καραβάς, Κουτσουνίδης, Τζοβάρας, Μαυροκέφαλος, Καραγιάννης) που μετάνιωσαν και διαφοροποίησαν τη στάση τους και με επικεφαλής τον κ. Μπάμπη Πάσχο τάχθηκαν εναντίον του κ. Μπατζιάκα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, έχουν ζητήσει αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της Ενωσης. Οσον αφορά τους κ.κ. Αντώνη Ακτσιαλή και Σπύρο Αγγελόπουλο, που από την αρχή επεσήμαιναν πως δεν είχε τύχη ο πόλεμος με την ΕΠΟ, συνεχίζουν με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών ομάδων, προκειμένου να απαιτήσουν Γ.Σ. και εκλογές.

Παραμένει το «λουκέτο»

Η χθεσινή απόφαση διατηρεί το «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και όταν ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο η μεταγραφική περίοδος, θα φανούν και πρακτικά οι συνέπειες, αφού το σύστημα επικοινωνίας ΕΠΣΘ – ΕΠΟ θα παραμείνει κλειστό. Νέα δελτία στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις ομάδες του νομού δεν θα μπορούν να εκδοθούν και οι μεταγραφές από και προς τους συλλόγους της Μαγνησίας θα είναι κλειδωμένες. Επίσης αναστέλλεται κάθε αγωνιστική δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένων και των Μικτών ομάδων, ενώ δεν θα μπορούν να σφυρίξουν οι διαιτητές, που ανήκουν στην ΕΠΣΘ.

Ολα τα σωματεία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Εθνικά πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή οι Ρήγας Φεραίος, Πύρασος, Νίκη Βόλου στη Γ’ Εθνική και οι ΑΣ Βόλος 2004, Μαγνησιακός στη Β’ Εθνική γυναικών. Υπάρχουν παράλληλα σκέψεις από διαιτητές και ομάδες για μεταγραφή σε άλλο νομό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, προς το παρόν, δεν επηρεάζεται. Ανήκει μεν θεωρητικά στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, αλλά από τη στιγμή που βρίσκεται σε επαγγελματική κατηγορία, η οικεία Ενωση είναι αυτή της Football League (Β’ Εθνική).

Προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις

Συνάντηση για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων είχαν χθες οι Μπατζιάκας, Θεοδώρου Τασιόπουλος, οι οποίοι προτίθενται να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα με στόχο τη δικαίωση. Τα πάντα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της 30ης Ιουνίου.

Από την άλλη, το στρατόπεδο των επτά, οι οποίοι υποστηρίζουν την πλευρά της ΕΠΟ, προκαλώντας την αντίδραση του Τ. Μπατζιάκα, σε πρώτη κίνηση της προσπάθειας για επαναλειτουργία της ΕΠΣΘ, εξασφάλισαν 200 αιτήσεις μεταβολών ποδοσφαιριστών και 15 αλλοδαπών, τις οποίες θα μπορούν να προμηθεύονται οι σύλλογοι από το γραμματέα κ. Βασίλη Κανάβα (αυτό πάντως που απαιτείται είναι να ξεκλειδώσουν οι κωδικοί από την ΕΠΟ).

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Μπάμπης Πάσχος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις, ενώ τόνισε πως μόνο ζημιά θα προξενούσαν οι εκλογές:

«Δυστυχώς έτσι ήρθαν τα πράγματα. Δεν το θέλαμε. Πλέον τρέχουμε για να προλάβουμε και μέσω των οργάνων να αποκαταστήσουμε την σχέση μας με την ΕΠΟ. Να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Συμβολική ήταν η επίσκεψή μας στο Πρωτοδικείο. Θα πρέπει στις 30 του μηνός να γίνει αναδιάρθρωση για να προχωρήσουμε σε άμεσες επαφές με την ΕΠΟ. Βαδίζουμε βήμα – βήμα. Εχουμε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας μετά και τη συνάντηση με τον κ. Γκιρτζίκη.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από τη σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεών μας», ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών στην ΕΠΣΘ, τόνισε:

«Αυτά που λέγονται για εκλογές είναι αστεία. Πρέπει να παραιτηθούν οι σύμβουλοι για να γίνει αυτό. Ομως δεν υπάρχει αυτή η διάθεση. Αν γίνουν εκλογές θα μας κάνει διπλή ζημιά γιατί θα μας οδηγήσουν στο φθινόπωρο».

Στο μέτωπο των Ακτσιαλή – Αγγελόπουλου, συνεχίζεται η επικοινωνία με τις ομάδες, προκειμένου να συλλέξουν τη συγκατάθεση και τις υπογραφές των συλλόγων και να απαιτήσουν τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων για να προλάβουν τις όποιες εξελίξεις και να ζητήσουν εκλογές.

Ο Αντώνης Ακτσιαλής, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τόνισε: «Για ακόμη μία φορά βγήκε χαμένη η Ενωση και κερδισμένη η ΕΠΟ. Θα πάμε σε εκλογές ή θα συνεχιστεί η ανωμαλία. Εγώ θα παρευρεθώ στη Γ.Σ. της ΕΠΟ (σ.σ. σήμερα) αλλά θα μείνω εκτός της αίθουσας για να μην δώσω δικαιώματα. Δεχόμαστε πάρα πολλά τηλεφωνήματα από ομάδες που θέλουν να οδηγηθεί η ΕΠΣΘ σε εκλογές και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας. Οσον αφορά τα σχόλια πως οι εκλογές θα καθυστερήσουν τις εξελίξεις, έχω να πω το εξής: Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν γίνουν εκλογές τα πάντα θα τελειώσουν στο δεύτερο μισό του Ιουλίου, ενώ όπως τόνισα και στη συνέντευξη Τύπου, εφόσον εκλεγούμε εμείς θα πάρουμε παράταση των διαδικασιών από την ΕΠΟ».

Οι εκλογές

Αν τελικά υπερισχύσει το αίτημα για τη διενέργεια εκλογώνκαι τον ορισμό νέου Δ.Σ., ώστε μέσω αυτών να οδηγηθεί η ΕΠΣΘ στην επόμενη μέρα, εκεί, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, θα καταρτιστούν τρία ψηφοδέλτια. Το ένα, το οποίο θα είναι η συνέχεια της πολιτικής του Τ. Μπατζιάκα, πιθανότατα χωρίς τον ίδιο υποψήφιο, το δεύτερο με τους επτά και επικεφαλής τον Μπ. Πάσχο και το τρίτο από πλευράς Α. Ακτσιαλή και Σπ. Αγγελόπουλου.

Γ. ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ ΣΤΟΝ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ»: «Ας πάρουν την καλύτερη απόφαση»

Τις εξελίξεις και αποφάσεις στην ΕΠΣΘ, προκειμένου να καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις της ΕΠΟ, περιμένει ο Γιώργος Γκιρτζίκης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τόνισε πως δεν μπορεί να καταφερθεί εναντίον των ανθρώπων της ΕΠΣΘ, ούτε όμως και να υποδείξει τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο πόλεμος. «Σε επόμενη Γ.Σ. θα συζητηθεί και το ζήτημα της ΕΠΣΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Μετά την αρχική απόφαση του Ειρηνοδικείου, ήρθε στη συνέχεια ο κ. Μπατζιάκας, ο οποίος είναι φίλος μου και εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί του, ούτε κάποια διένεξη, και κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έγινε αυτό.

Εγώ από την πλευρά μου, δεν μπορώ ούτε να καταφερθώ, ούτε να υποδείξω τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια από πλευράς ΕΠΣΘ. Δεν είναι λογικό και σωστό. Αυτοί θα καταλήξουν στη σωστότερη κατά τη γνώμη τους απόφαση.

Υπάρχει μία απόφαση παύσης μέλους από την ΕΠΟ, που είναι σε ισχύ. Αυτή δεν μπορεί να συζητηθεί στο Γ.Σ. της Παρασκευής (σ.σ. σήμερα), καθώς δεν υπάρχει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ η ΕΠΣ Θεσσαλίας δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί. Οταν όμως η Ομοσπονδία κάνει ξανά Γ.Σ. θα βρίσκεται στα θέματα προς συζήτηση το ζήτημα της ΕΠΣΘ.

Περιμένουμε τα γεγονότα, θα δούμε που θα καταλήξουν και τι θα πράξουμε. Δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις στην ΕΠΣΘ. Είμαι υποχρεωμένος να λύνω τα μεγάλα προβλήματα της Ομοσπονδίας. Ας κάνουν το καλύτερο».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου