ΤΟΠΙΚΟ

«Να διορθώσουμε το λάθος μας»

να-διορθώσουμε-το-λάθος-μας-462413

Τη θέση για άμεση αναδιάρθρωση του Δ.Σ. επανέλαβαν οι επτά, που διαφωνούν με τις κινήσεις της ΕΠΣΘ

Την αλλαγή της στάσης τους και το αίτημα για άμεση αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ, προκειμένου να βρεθεί λύση για την ποινή προσωρινής παύσης μέλους από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επανέλαβαν τα επτά μέλη του τωρινού διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης, που διαφωνούν με τη συνέχιση της κόντρας Μπατζιάκα, Θεοδώρου, Τασιόπουλου με την ΕΠΟ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, αφού τα γραφεία της ΕΠΣΘ, όπου θα πραγματοποιούνταν η συνέντευξη Τύπου, ήταν κλειδωμένα, με αλλαγμένη -μάλιστα- την κλειδαριά, τα επτά πρόσωπα του Δ.Σ. δηλαδή οι κ.κ. Χαράλαμπος Πάσχος, Βασίλης Κανάβας, Δημήτρης Καράβας, Γιώργος Κουτσουνίδης, Απόστολος Τζοβάρας, Γιάννης Μαυροκέφαλος και Δημήτρης Καραγιάννης που ζήτησαν άμεση αναδιάρθρωσή του, μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις. Εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για την προσφυγή που έκαναν εναντίον της ΕΠΟ λέγοντας πως αναγνωρίζουν πλήρως το λάθος τους και θέλουν να επανορθώσουν.

Ανέφεραν πως ρόλο στην αρχική υποστήριξη των κινήσεων της ΕΠΣΘ είχε παίξει η παραίνεση των κ.κ. Μπατζιάκα και Θεοδώρου, ενώ καταλυτική ήταν η παρερμηνεία του εγγράφου – απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού δικαστηρίου, που αφορούσε προσφυγή ποδοσφαιριστών και άνοιγε το δρόμο για προσφυγή στο Ειρηνοδικείο για έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

«Δεν υπάρχει αγώνας να δώσουμε»

Ο κ. Μπάμπης Πάσχος αρχικά ανέφερε πως αυτή η αλλαγή της στάσης και η τωρινή κίνηση δεν έχει να κάνει με την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του κ. Μπατζιάκα, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάσχος, ανέφερε:

«Θέλουμε να διορθώσουμε το λάθος μας, το οποίο αποδεχόμαστε. Από εμένα δεν θα ακούσετε πως συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν υπάρχει αγώνας να συνεχίσουμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους να διορθώσουμε το λάθος για το καλό των σωματείων. Ως παλαιότερος, πήρα κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να έχω έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και όταν βρεθήκαμε σε μία άτυπη συνεδρίαση του Δ.Σ. είπα πως μπορώ να εγγυηθώ τις επαφές για να δούμε τι μπορεί να γίνει και να επαναλειτουργήσει η ΕΠΣΘ. Κι έτσι προγραμματίστηκε η συνάντησή μας στην ΕΠΟ. Μεταβήκαμε στην ΕΠΟ προχθές Τετάρτη όπου μας δέχθηκε ο πρόεδρος, κ. Γκιρτζίκης, μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο, κ. Τοπολιάτη. Μας μίλησαν για μία ώρα και 10 λεπτά. Θέλω να τους ευχαριστήσω που μας δέχθηκαν, ήταν τιμή. Μιλήσαμε διεξοδικά και καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι ζοφερή. Δεν έχουμε αντιληφθεί τι έχει γίνει. Η ΕΠΟ δεν ανακατεύεται, ούτε προτείνει. Εμείς μόνοι μας πρέπει να βρούμε τη λύση. Εχουμε γνωστοποιήσει πως ζητήσαμε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ με τη συγκέντρωση των επτά υπογραφών για την προηγούμενη Τρίτη. Ο πρόεδρος αποφάσισε να ορίσει τη συνεδρίαση για τις 30/6, διότι 1 Ιουλίου αρχίζουν οι μεταγραφές.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ μας εξήγησαν πως αυτό που έγινε έπρεπε να το είχαμε σκεφτεί και να ακούγαμε τις προειδοποιήσεις. Τι μπορεί να γίνει τώρα;

Αμεσα αναδιάρθρωση. Να δείξουμε δείγματα γραφής πλέον και φυσικά όταν λένε αναδιάρθρωση δεν είναι θέμα καρέκλας. Οσον αφορά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μπατζιάκα, υπάρχει μία λάθος εκτίμηση και λάθος τακτική. Τα σωματεία αγωνιούν για το αύριο. Ακούσαμε για όπλα στη φαρέτρα. Δεν έχουμε ούτε φαρέτρα, όχι όπλα. Ο,τι ήταν να γίνει, έγινε. Ο κύριος πρόεδρος έφερε εκτάκτως στην εκτελεστική γραμματεία την απόσυρση της αγωγής. Είπαν ότι είναι κίνηση τακτικής. Η απόσυρση είναι απόσυρση. Τι σημαίνει κίνηση τακτικής; Και εφόσον την αποσύραμε, οποιαδήποτε άλλη κίνηση γίνει θα πρέπει να έχει την έγκριση του Δ.Σ.. Μπορεί να γίνει μόνο για το λόγο που ζητάμε εμείς. Κάθε ημέρα που χάνουμε είναι εβδομάδα για τον Ιούλιο. Πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες για να επανεκκινήσουμε την ΕΠΣΘ και να αποκτήσει σφυγμό.

Κάνουμε έκκληση στον κ. πρόεδρο άμεσα να προχωρήσει σε σύγκληση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωση. Για να κερδίσουμε έστω αυτές τις 12 ημέρες.

Είμαστε αντίθετοι με την άποψη ότι συνεχίζεται ο πόλεμος. Ο πόλεμος χάθηκε και το παραδεχτήκαμε εμείς γιατί εμείς πήραμε πίσω την αγωγή. Δεν υπάρχουν άλλα όπλα. Δεν συνεδριάζει κανένα άλλο όργανο μέχρι τις 30 του μηνός που να έχει εντολή από εμάς, ενώ για να παρθεί εκ νέου εντολή άλλη, χρειάζεται απόφαση του Δ.Σ., άρα όλη αυτή η συζήτηση είναι εκ των ων ουκ άνευ».

«Πικρία για το κλείδωμα των γραφείων»

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Βασίλης Κανάβας, ο οποίος τόνισε: «Με πικρία θέλω να κάνω σχόλιο για το κλείδωμα της ΕΠΣΘ. Αυτός ο χώρος δεν ανήκει ούτε στον πρόεδρο, ούτε σε κανένα μέλος του Δ.Σ. Αυτός ο χώρος ανήκει τα σωματεία και χάρη σε αυτά υπάρχει η Ενωση. Δυστυχώς έγινε κι αυτό. Εμείς αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή, όσον αφορά την προσφυγή. Αντιδράσαμε γιατί γνωρίζαμε το αντίκτυπο. Παρόλα αυτά πήραμε τις διαβεβαιώσεις από τους κ.κ. Μπατζιάκα, Θεοδώρου. Ετσι, πλέον πήγαμε να διορθώσουμε το λάθος, γιατί παλεύουμε για τα σωματεία. Ομως, πρέπει να βιαστούμε για να μην μπει η ταφόπλακα στο ποδόσφαιρό μας».

«Πόλεμος με νεροπίστολα»

Ο Απόστολος Τζοβάρας, από την πλευρά του, τόνισε: «Πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε μία κοινή γραμμή που λέγεται ποδόσφαιρο και όχι να μπούμε στη διαδικασία του πολέμου με την ΕΠΟ. Τα γεγονότα μας έφεραν έτσι. Μπήκαμε σε πόλεμο, χωρίς όπλα, με νεροπίστολα, χωρίς υποστηρικτές και κανέναν άλλο συμπαραστάτη. Πήγαμε σε έναν πόλεμο απέναντι στα μεγαθήρια. Και συναινέσαμε σε αυτή μας την κίνηση και έχουμε μερίδιο ευθύνης. Τα γεγονότα, οι λέξεις, οι πράξεις οι υποσχέσεις, τα ντοκουμέντα μας έδιναν το δικαίωμα να λέμε ότι έχουμε ελπίδες. Αλλά αποδείχθηκε ότι είμαστε μόνοι μας κι έτσι επανήλθαμε στην κοινή μας γραμμή. Θέλουμε τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πάμε στην Αθήνα όλο το Δ.Σ., δεν εξαιρέσαμε κανέναν, είπαμε στον πρόεδρο «παίξαμε, χάσαμε αλλά να επανορθώσουμε». Ο πρόεδρος είπε «έχω αξιοπρέπεια δεν μπορώ να το κάνω». Κι εμείς έχουμε αξιοπρέπεια αλλά βάλαμε την ουρά κάτω από τα σκέλια και πήγαμε. Οχι ένας, επτά. Δεν θα τιμωρήσει η ΕΠΟ εμάς θα τιμωρήσει τα παιδιά μας. Αν ηθικοί αυτουργοί είμαστε εμείς, τα παιδιά θα την πληρώσουν. Διαισθανόμαστε το άδικο της ιστορίας. Εμειναν τρεις και συνεχίζουν τον πόλεμο. Κι αφού έχουν όπλα στη φαρέτρα, όπως λένε, γιατί δεν το λένε και σε εμάς, το Δ.Σ., για να δούμε αν έχουμε πιθανότητες;».

«Συγγνώμη από τα σωματεία»

Ο ταμίας, Δημήτρης Καραβάς, ανέφερε: «Ενα μεγάλο συγγνώμη στα σωματεία, που τα φέραμε σε αυτό το αδιέξοδο. Γι’ αυτό και βρισκόμαστε αυτοί οι επτά εδώ για να βοηθήσουμε τα σωματεία. Και πάλι συγγνώμη στα σωματεία, είτε είναι Γ’ Εθνική, είτε τα τοπικά».

Για το αν παραβιάζεται το καταστατικό της ΕΠΣΘ, όπως τόνισε ο κ. Μπατζιάκας, ο κ. Πάσχος ανέφερε: «Ηταν μια ιδιωτική επίσκεψη επτά μελών του Δ.Σ. που είναι προβληματισμένα με το μέλλον. Αν είναι δυνατόν… Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ιδιωτικά με τον πρόεδρο η αντιπρόεδρο της ΕΠΟ; Τηλέφωνο πήρα εγώ και ζητήσαμε μία συνάντηση για να τους εξηγήσουμε τι έγινε. Και προς τιμήν τους μας δέχθηκαν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου