ΤΟΠΙΚΟ

Συνεχίζει τον πόλεμο η ΕΠΣΘ

συνεχίζει-τον-πόλεμο-η-επσθ-464264

Αμείλικτη η Ενωση κατά της ΕΠΟ, έχει τα όπλα για να παλέψει την υπόθεση, όπως τόνισε ο Τ. Μπατζιάκας

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες με κύριο θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της κόντρας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος, κ., Τάσος Μπατζιάκας, η ΕΠΣΘ συνεχίζει τον πόλεμο με στόχο την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στους λόγους, οι οποίοι οδήγησαν στην απόσυρση της προσφυγής.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Επίσης, τόνισε πως αν δεν τελεσφορήσει η προσπάθεια, δεν θα παραμείνουν… κολλημένοι στις θέσεις τους, θέτοντας ως όριο την 30η Ιουνίου. Επεσήμανε τέλος, πως αίτημα της ΕΠΣΘ αποτελεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο από τακτικό δικαστή, αναφορικά με την έφεση για την προσωρινή παύση μέλους.

Μαζί με τον κ. Μπατζιάκα, το παρών έδωσαν τόσο ο α’ αντιπρόεδρος, κ. Κώστας Θεοδώρου, όσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Λευτέρης Τασιόπουλος.

Ο Τάσος Μπατζιάκας, που ανέφερε πως είναι σίγουρος για τη δικαίωση, τόνισε τα εξής: «Η διαδρομή μου σε αυτή την πόλη έχει δείξει ότι οτιδήποτε κάνω, το κάνω στο φως. Με διαύγεια και υπευθυνότητα. Δεν κρύβομαι ποτέ. Είμαι παρών για να σας τα εξηγήσω όλα».

Στη συνέχεια έκανε μία αναδρομή της πορείας του στην Ενωση, η οποία ξεκίνησε πριν 10 χρόνια, ενώ τόνισε πως από 350.000 ευρώ χρέος που βρήκε, πλέον η ΕΠΣΘ είναι καθαρή και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Συνέχισε, λέγοντας:

«Ξέρετε καλά ότι η ΕΠΣΘ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για τον ορισμό νέας διοίκησης στην ΕΠΟ για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα γίνονταν εκλογές για νέο Δ.Σ. Η κάθε ΕΠΣ δεν είναι μόνο για να διοργανώνει πρωτάθλημα. Εχουμε και μια υπεύθυνη θέση. Συμβάλλει στους κανονισμούς, στις μεταβολές του καταστατικού και είναι και υπεύθυνη μπροστά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ακούτε τι γίνεται σήμερα στο ποδόσφαιρο της χώρας. Ρωτήστε έναν πολίτη, να σας πει ποια είναι η γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα σας πει ότι έχουμε ξεπεράσει τον πάτο και έχουμε πέσει στο βούρκο.

Η μισή ΕΠΟ, και δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λέει ο εισαγγελέας, διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ορισμένα άλλα παραπτώματα. Κάρτα υγείας, πίνακες διαιτητών, προπονητήριο Αγ. Κοσμά, τα γήπεδα σε Βέροια και Λάρισα για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου, τηλεοπτικά δικαιώματα κτλ. Ολα αυτά, ως ΕΠΣΘ, μας ανάγκασαν να προσφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια.

Χάσαμε το δικαστήριο. Χάσαμε μία μάχη, όχι όλο τον πόλεμο. Δεν κερδίσαμε τα προσωρινά μέτρα, που κάναμε, για κάποιους λόγους, όπως θεώρησε το Ειρηνοδικείο. Η κανονική δίκη ήταν να γίνει στις 18 Νοεμβρίου.

Την απόφαση αυτή την πήραμε με ψήφους 10-0. Δεν μας την επέβαλε κανένας. Ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια και κανένας δεν μπορεί να μας το επιβάλλει.

Λένε ότι κάναμε πίσω. Δεν κάναμε πίσω. Ηταν κίνηση τακτικής. Αν πηγαίναμε στο δικαστήριο στις 18 Νοεμβρίου η ΕΠΟ θα έπαιρνε σίγουρα αναβολή για τρεις μήνες, η απόφαση θα έβγαινε Ιούνιο με Ιούλιο και Οκτώβριο του ’16 η ΕΠΟ έχει εκλογές. Δώρον άδωρον.

Οσον αφορά τις ποινές που μας επέβαλε η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων, η οποία αποτελείται από οκτώ άτομα, τα πέντε εκ των οποίων διώκονται για κακουργηματικές πράξεις, η τιμωρία δεν είναι μόνιμη. Είναι προσωρινή άρση της ιδιότητας μέλους, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση. Ας το φέρουν λοιπόν στη Γ.Σ. και θα δούμε αν θα περάσει. Στην Γ.Σ. της ΕΠΟ πρέπει να είναι παρόντα τα 3/5 των μελών και τα 3/4 από τους παρόντες θα αποφασίσουν αν θα πρέπει να παύσει να υπάρχει ΕΠΣΘ.

Οσον αφορά αυτούς που λένε ότι ήρθε η καταστροφή για το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, θέλω να τονίσω τα εξής: Ποιο ποδόσφαιρο; Αρχίζει κανένα ποδόσφαιρο τώρα; Οι ομάδες, λένε, δεν θα παίξουν. Τί μας προσφέρει η ΕΠΟ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; 5.000 ευρώ… Ξέρετε πόσα έξοδα έχει κάθε μήνα η ΕΠΣΘ; 6-7.000 ευρώ. Αν δεν είχαμε το ότι ο πρωταθλητής ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική, θα μπορούσαμε να κάνουμε το πρωτάθλημα και μόνοι μας. Δεν θα γίνει, αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε.

Τι είπαμε λοιπόν εμείς; Μέχρι 30 του μήνα, έχουμε όπλα ακόμα στη φαρέτρα. Και γι’ αυτό δεν μιλάω τόσο καιρό. Εμείς θα το παλέψουμε. Οταν προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια, όλη η Ελλάδα μας έδινε συγχαρητήρια. Εφημερίδα στην Κύπρο είχε αφιερώσει μια σελίδα για την κίνηση της ΕΠΣΘ.

Οσον αφορά την κίνηση αίτησης έκτακτου Δ.Σ. από τους κ.κ. Χαράλαμπο Πάσχο, Βασίλη Κανάβα, Δημήτρη Καράβα, Γιώργο Κουτσουνίδη, Απόστολο Τζοβάρα, Γιάννη Μαυροκέφαλο και Δημήτρη Καραγιάννη, ο κ. Μπατζιάκας, τόνισε:

«Είναι μια ομάδα επτά ατόμων, απ’ αυτούς που είχαν υπογράψει αρχικά την κίνηση. Φοβήθηκαν… Θέλουν να πάρουν την εξουσία; Δεν το ξέρω… Παραβιάζοντας το καταστατικό, διότι όπως έχω μάθει έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση και έχουν εξουσιοδοτήσει τον αγαπητό Μπάμπη Πάσχο να κάνει κάποιες ενέργειες. Να πάει στην Αθήνα να διαπραγματευτεί κτλ. Κι εμείς θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό. Να πάω στον Γκιρτζίκη, που είναι φίλος μου, να του φιλήσω το χέρι και να τα πάρω όλα πίσω. Δεν το κάνουμε. Εμείς με αξιοπρέπεια θα πάμε. Ξεκινήσαμε κάτι και θα το τελειώσουμε. Αν δούμε ότι δεν θα μπορέσουμε να το πετύχουμε, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες. Θα σηκωθούμε και θα φύγουμε. Ας έρθει μία άλλη διοίκηση να συνεχίσει αυτό τον αγώνα που κάνουμε και να γίνουν κανονικά τα πρωταθλήματα.

Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάμε όλοι μαζί δέκα άτομα και οι 6,7 ή 3-4, που μπορεί να γίνουν, να κάνουν παραποίηση οργάνων. Μόνο ο πρόεδρος μπορεί να κάνει τέτοιες συναντήσεις, όπως γράφει το καταστατικό. Σαφώς νιώθω μία πίκρα, που δεν τους έχω δίπλα μου. Να βλέπεις τέτοια στάση από ανθρώπους που συνεργάστηκες και τους βοήθησες να εκλεγούν. Εγώ τους είπα περιμένετε μέχρι τις 30 και μετά ελάτε και αναλάβετε.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα όπλα θα τα ασκήσουμε τώρα. Τότε να είστε σίγουροι ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθούμε». Στη συνέχεια, ο κ. Μπατζιάκας δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, με σημαντικότερες τις εξής:

-Υπάρχει ανάμιξη του δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, στην υπόθεση;

«Καλά τώρα σοβαρολογείτε; Ο δήμαρχος Βόλου έχει άλλα πράγματα να ασχοληθεί. Και βεβαίως αν δεν είχε τιμωρηθεί πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ήταν στα χάλια που είναι σήμερα; Εγώ πιστεύω ότι θα έπαιζε στην Ευρώπη. Δεν έχει ασχοληθεί καθόλου. Βεβαίως ως δήμαρχος έχει το δικαίωμα να πει σε ορισμένα σωματεία «ελάτε να ενωθούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει». Αυτό είπε. Ημουν εκεί. Δεν πίεσε κανέναν. «Αν θέλετε να το κάνετε κάντε το», είπε».

-Γιατί δεν περιμένατε τις δικαστικές αποφάσεις, αφού βλέπετε ένα προδιαγεγραμμένο τέλος του τωρινού Δ.Σ. της ΕΠΟ και σηκώσατε αυτό το λάβαρο της επανάστασης;

«Από τώρα μέχρι τον Οκτώβριο έχουμε 1,5 χρόνο. Είναι πολύς καιρός. Προτείναμε επιστήμονες και ανθρώπους του ποδοσφαίρου για το προσωρινό Δ.Σ., οι οποίοι θα έμπαιναν για 2-3 μήνες μέχρι τις εκλογές. Ωστε να ηρεμίσουν τα πράγματα. Εμείς θέλουμε μία ΕΠΟ, η οποία δεν θα είναι υποτακτική και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους».

Τέλος, όσον αφορά την εκδίκαση της έφεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την ποινή προσωρινής παύσης μέλους, τόνισε: «Δεν έγινε γιατί δεν υπάρχει πρόεδρος. Ο πρόεδρος, ο οποίος μας άνοιξε την πόρτα με την απόφασή του για να προσφύγουμε στο Ειρηνοδικείο, τον πήραν από εκεί και τον έβαλαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εμείς για να εκδικαστεί η υπόθεση στο Διαιτητικό ζητάμε τακτικό δικαστή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου