ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

κρίσιμες-οι-επόμενες-ημέρες-466037

Για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου και τα σενάρια των τελευταίων εβδομάδων

Την επόμενη μέρα στο αβέβαιο μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν φίλοι, ποδοσφαιριστές, πρώην διοικούντες αλλά και πολιτικοί παράγοντες της πόλης. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την επόμενη μέρα συνεχίζονται, την ώρα που τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και η όποια συσπείρωση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, αποτελεί παρελθόν.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης στο διοικητικό αδιέξοδο στις επόμενες 15 ημέρες εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος, κ. Γιώργος Βαρούτσικος. «Δεν ζητάμε τίποτα από τη νέα διοίκηση, αλλά πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να παρουσιάσουν κάποιες εγγυήσεις. Δεν γίνεται να πάρει τον Ολυμπιακό Βόλου όποιος θέλει. Εχει μεγάλη δυναμική και πολύ κόσμο. Η άποψή μου είναι ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα βρεθεί λύση. Εγώ και ο κ. Τόρης θα είμαστε κοντά στην ομάδα και θα πραγματοποιήσουμε επαφές για την επόμενη μέρα», ήταν τα λόγια του, ενώ για τη μεγάλη κουβέντα και τις κινήσεις που γίνονται αναφορικά με την αλλαγή ονομασίας του Ολυμπιακού Βόλου, τόνισε: «Προτιμάει κάποιος να έχει μια ομάδα με διαφορετικό όνομα ή καμία ομάδα; Εμάς η θέση μας είναι να υπάρχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Ομως, σε περίπτωση που δεν ενδιαφερθεί κανένας από τους Ολυμπιακούς για την ομάδα και βρεθεί ένας μεγάλος επενδυτής που θα θέλει την ομάδα να πρωταγωνιστεί με το όνομα Βόλος, ποιον θα ρωτήσει; Δεν θα τον ενδιέφερε να ρωτήσει κάποιον. Πιστεύω ότι καλύτερο θα είναι για τον κόσμο να βλέπει την ομάδα να παίζει μπάλα, παρά να είναι με το όνομα Ολυμπιακός Βόλου και στο τοπικό».

Η μιζέρια, ο νόμος και το… όραμα

Οσον αφορά τις συζητήσεις για την αλλαγή ονόματος των ερυθρόλευκων, ήδη μεγάλη μερίδα των οπαδών έχει ταχθεί κατά, ενώ το σενάριο για την έλευση επενδυτή, που θα θελήσει να αναλάβει τη νέα ομάδα, ίσως πάρει σάρκα και οστά τις επόμενες ημέρες. Ο δήμαρχος Βόλου και πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε νέες του δηλώσεις πάνω στο θέμα, αναφέρθηκε σε μία άλλη πτυχή του ζητήματος, μιλώντας για το αθλητικό πλαίσιο. Αναλυτικά, τόνισε:

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή αν θέλουν να έχουν όλοι άποψη, ας έρθουν να πάρουν την ομάδα και να την οδηγήσουν εκεί που την οδήγησα εγώ πριν μερικά χρόνια. Αυτοί που λένε για τα κόκκαλα του Συνετόπουλου, πήγαιναν κάθε εβδομάδα στη Χαλκιδική για να σφραγίσουν εισιτήρια. Τότε δηλαδή δεν είχαν περηφάνια; Εγώ δεν έχω καμία μα καμία σχέση με τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Εγώ εκφράζω μία άποψη και στη συγκέντρωση στο Ξενία εξέφρασα μία πρόταση ως Δήμαρχος. Για να φύγει αυτή η μιζέρια. Δεν έχει να κάνει αυτή η πρόταση με τη διάλυση μίας ομάδας και τη συγχώνευση με κάποια άλλη. Εχει να κάνει με όραμα. Αν δεν έχετε λάβει το μήνυμα και το όραμα που θα είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα ξεκινήσει από μηδενικές βάσεις. Θα ξεκινήσει από τη Football League».

Για το που θα αγωνιστεί η ομάδα: «Διαβάστε τον αθλητικό νόμο. Δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες που είναι από την ίδια Περιφέρεια από τον ίδιο νομό να σχηματίσουν μία νέα ομάδα. Και συμμετέχει στη μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρέη σβήνονται. Δεν με νοιάζει ποιος θα πάρει την απόφαση. Ο Ολυμπιακός θα υπάρχει σε ερασιτεχνικό επίπεδο αφού θα χρησιμοποιηθεί. Στη Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουν πως θα λέγεται η ομάδα. Γιατί να υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο Ολυμπιακός και Νίκη, όταν δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε μισή ομάδα; Εγώ έκανα την πρόταση. Αν αποφάσιζα θα είχε γίνει ήδη. Γιατί αυτή η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να έχει μέσο όρο 5.000 εισιτήρια».

Τέλος, ανέφερε: «Κάντε μία δημοσκόπηση για να δείτε τι θα πει κόσμος για τη μία ομάδα. Αν δεν βγει αποτέλεσμα ένα 80% για μία ομάδα τότε εγώ χάνω ότι θέλετε. Τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνουν οι μεγάλοι άνδρες. Και εγώ είμαι απ’ αυτούς. Δεν με νοιάζει τι θα πει ο Γιάννης που πουλάει τα λαχεία. Εγώ αυτούς δεν τους βλέπω. Μπορεί να έκανα λάθος, αλλά θα κρινόμουν πάλι από τον κόσμο και θα είχα την κατακραυγή του κόσμου. Δεν κατηγορώ ούτε τη Νίκη ούτε τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα αποφασίσουν αυτοί».

Λύση για τις προσφυγές

Η υπάρχουσα κατάσταση δημιουργεί αβεβαιότητα και στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άρχισαν ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Οι πληρωμές καθυστέρησαν με το γενικό αρχηγό να τους ενημερώνει πως τα χρήματα θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες. Οι άνθρωποι της απερχόμενης διοίκησης θα προσπαθήσουν να βρουν λύση για τις προσφυγές που προέκυψαν ή θα προκύψουν, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το βάρος απ’ αυτές ενόψει της επόμενης μέρας. Οι παίκτες, από την πλευρά τους, είναι έντονα προβληματισμένοι λόγω της οικονομικής κατάστασης, περιμένοντας τις πληρωμένες… πώς και πώς για να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου