ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Οικογένεια μέχρι το τέλος παρά τις δυσκολίες»

οικογένεια-μέχρι-το-τέλος-παρά-τις-δυ-470433

Οι Λευτέρης Γιαλούσης, Φίλιππος Σκοπελίτης, Κλάρενς Μπιτάνγκ και Ντιέγκο Μαρτίνεθ σκιαγραφούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη φετινή χρονιά του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League.

Ακόμη μία αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή άφησε μία γλυκόπικρη γεύση τόσο στην ομάδα όσο και στους φιλάθλους. Γλυκιά διότι σε αντίθεση με τα προγνωστικά, κατάφερε με τις προσθήκες του Ιανουαρίου, την πρόσληψη των Δημήτρη Ελευθερόπουλου και Στέλιου Βενετίδη και τη δουλειά με τους ποδοσφαιριστές, να πετύχει σερί νικών και να μπει στα πλέι οφ, ενώ πικρή, διότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η βολιώτικη ομάδα έμεινε εκτός Super League.

Συνέντευξη στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΤΗ

Τρία από τα βασικά στελέχη των ερυθρόλευκων, οι Λευτέρης Γιαλούσης, Κλάρενς Μπιτάνγκ, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά και ο νεαρός Βολιώτης, Φίλιππος Σκοπελίτης, ο οποίος πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Football League, μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη φετινή χρονιά, το Δημήτρη Ελευθερόπουλο, το ταλέντο στο Βόλο και το μέλλον.

Λ. ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ:

«Απέδειξαν ότι είναι καλοί

και έπρεπε να στηριχθούν»

Τη δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό ολοκλήρωσε ο Λευτέρης Γιαλούσης, με το συμβόλαιό του να λήγει σε λίγες ημέρες. Ο Κρητικός μπακ, εκ των αρχηγών της τελευταίας περιόδου, και πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, μιλά για την πορεία του στους ερυθρόλευκους, τον κόσμο, ενώ σχολιάζει και τη σχέση του με τους φίλους της ομάδας.

Ησουν από τους λίγους παίκτες που παρέμειναν από το περσινό ρόστερ… Ενα σχόλιο για την περσινή αγωνιστική περίοδο, που ολοκληρώθηκε με το μπαράζ απέναντι στην Ξάνθη;

«Η περσινή χρονιά ήταν μία χρονιά στο τέλος της οποίας όλοι πικραθήκαμε. Διότι ήμασταν πρώτοι στη βαθμολογία καθ’ όλη τη διάρκεια, αλλά στα πλέι οφ δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Κι έτσι δεν καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία, ούτε στο μπαράζ με την Ξάνθη. Δεν είχαμε έφεση στο σκοράρισμα σε αυτά τα παιχνίδια της μίνι διαδικασίας. Ενώ βάζαμε δύο και τρία γκολ, φτάσαμε στα πλέι οφ να μην μπορούμε να σκοράρουμε. Εμείς δεν καταφέραμε μετά την ήττα στο παιχνίδι απέναντι στη Νίκη Βόλου τη δεύτερη αγωνιστική να επανέλθουμε, να σκοράρουμε και να πάρουμε τις νίκες στα επόμενα. Είχαμε τρομερή πίεση. Παιχνίδι με παιχνίδι λέγαμε ότι έπρεπε να βάζουμε γκολ, αλλά δεν βάζαμε».

Τελείως διαφορετική λογική φέτος. Νέο ρόστερ, αλλαγές προπονητών. Τι σου μένει από τη φετινή χρονιά;

«Μιλάμε για μία νέα ομάδα. Εγιναν πολλές αλλαγές. Μείναμε 4-5 περσινοί, μαζί με τους νεαρούς. Ηταν δύσκολη χρονιά. Το ξέραμε από την αρχή αυτό. Με αλλαγή και στη διοίκηση και στους ποδοσφαιριστές. Εμεινε ο ίδιος προπονητής, ο οποίος ήξερε τη φιλοσοφία της ομάδας. Είχε κάποια προβλήματα ο Παντέλης και έπρεπε να αποχωρήσει. Μετά ήρθε ο Κούτσης με τον οποίο αρχίσαμε καλά. Από ένα σημείο και μετά παρασυρόμασταν από τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων, χωρίς να καταφέρνουμε να σπάζουμε τις άμυνές τους. Δεν ήμασταν καλά σε ψυχολογική κατάσταση και δεν δείχναμε ότι είμαστε σύνολο. Οχι ότι φταίει απαραίτητα ο προπονητής».

Οσον αφορά το Δημήτρη Ελευθερόπουλο, το αντιλαμβανόμασταν όλοι, το αναφέρατε κι εσείς, έκανε πολύ καλή δουλειά και κατάφερε να σας βελτιώσει ατομικά και ως σύνολο. Αν αναλάμβανε από το περασμένο καλοκαίρι, πιστεύεις πως η πορεία θα ήταν διαφορετική;

«Κατάφερε να περάσει στοιχεία από τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, που ήταν δύσκολο για κάθε προπονητή. Μπόρεσε να περάσει το δικό του πλάνο κι έτσι βγήκε το έργο που βγήκε, καταφέρνοντας στο τέλος να μπούμε και στα πλέι οφ. Κατάφερε να μας κάνει να μην έχουμε πίεση. Νομίζω ότι αν έπαιρνε την ομάδα από την αρχή της σεζόν, κάνοντας αυτός την προετοιμασία, θα ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα. Θα έκανε το δικό του σχεδιασμό, τις δικές του προσθήκες και θα έχτιζε ο ίδιος την ομάδα από την αρχή. Πάντως πιστεύω ότι και αυτούς τους έξι μήνες έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και μέσα στο γήπεδο και εκτός».

«Τυπάρα ο Ελευθερόπουλος»

Πώς θα χαρακτήριζες το Δημήτρη Ελευθερόπουλο;

«Τυπάρα… μία λέξη (συμφωνεί μαζί του και ο Φίλιππος Σκοπελίτης). Ειλικρινής, ότι ήταν να πει σου το έλεγε, είτε σου άρεσε, είτε όχι. Είτε στον οπαδό, είτε στον ποδοσφαιριστή, είτε στη διοίκηση. Για να μας εμψυχώσει μας έλεγε ότι: “είμαι πολύ υπερήφανος που σε έχω στην ομάδα και θα πάς ψηλά”. Τότε κι εσύ κάνεις τα πάντα για να τον προπονητή σου. Ενας προπονητής, ο οποίος ποδοσφαιρικά έχει κατακτήσει τόσα πρωταθλήματα και έχει τόσες μεγάλες παραστάσεις, ενώ προπονητικά για μένα έχει αρχίσει να βάζει το όνομά του πολύ ψηλά στη λίστα των Ελλήνων προπονητών.

Εχουν άλλη φιλοσοφία, όπως συμβαίνει και με το Δέλλα στην ΑΕΚ, που παρουσιάζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αυτοί οι προπονητές κάνουν καλή ομάδα με οποιοδήποτε υλικό έχουν και πιστεύω τα επόμενα χρόνια θα γράψουν ιστορία στην ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος, που δούλεψε με τους κ.κ. Ελευθερόπουλο και Βενετίδη. Οποιος είναι επαγγελματίας με αυτούς τους δύο και λίγο ταλέντο να έχει, θα πάει μπροστά».

«Προσπάθησα να τους βγάλω ασπροπρόσωπους»

Κάνε μία αναδρομή της πορείας σου στον Ολυμπιακό. Τι θα σου μείνει στο μυαλό αν αποχωρήσεις;

«Οταν ήρθα το καλοκαίρι του 2013, υπήρχε ήδη ένας κορμός στην ομάδα και δυσκολεύτηκα με το Γιώργο Βαζάκα να μπω στην 11αδα. Κάποιες φορές έμπαινα, κάποιες άλλες όχι. Τη φετινή περίοδο ήμουν από τους παίκτες, που έμειναν από πέρυσι, και έκανα καλή προετοιμασία και καλή χρονιά. Με πίστεψαν οι προπονητές που ήρθαν. Προσπάθησα να τους βγάλω ασπροπρόσωπους και νομίζω ότι τα κατάφερα. Και στη θέση του στόπερ και σε αυτή του δεξιού μπακ».

Η κορυφαία στιγμή που θα θυμάσαι από τη φετινή χρονιά;

«Το ότι έβαλα δύο γκολ πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα στο ΕΑΚ. Ενα με έμμεσο και ένα με φάουλ. Μαζί με τις καλές στιγμές θα βάλω και το ότι μπήκαμε στα πλέι οφ, μετά από σκληρή δουλειά, ενώ μάς είχαν ξεγραμμένους».

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει μία ομάδα για να ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού στη Football League;

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Σκοπελίτης, τονίζει: «Δύναμη, πάθος και συνοχή, παρά το τεχνικό κομμάτι. Να υπάρχει ένα πλάνο που θα ακολουθεί όλη τη χρονιά. Ωστε να πετύχεις τους στόχους σου», με το Λευτέρη Γιαλούση να συμπληρώνει:

«Τα δύο χρόνια αυτά, που αγωνίζομαι στη Football League έχω διαπιστώσει πως πρέπει να έχεις πολύ καλή άμυνα. Να χτίζεις την ομάδα στην άμυνα και από εκεί να βγάζεις την καλύτερη επίθεση. Οταν δηλαδή έχεις καλή άμυνα και δεν δέχεσαι γκολ, μετά αυτό που σου λείπει είναι το πλάνο, με το οποίο θα μπορέσεις να λειτουργήσεις και επιθετικά. Οπως για παράδειγμα το πέρασε σε εμάς ο Ελευθερόπουλος».

Σε σχέση με τη Super League;

«Εχει πολλές διαφορές. Στη Super League βρίσκεις χώρους. Είναι ένας τελείως διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού. Για παράδειγμα το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Βόλο ήταν παιχνίδι επιπέδου Super League. Το έβλεπες καθαρά. Γιατί ήταν ματς με κάτω την μπάλα, δεν την διώχναμε. Όλοι προσπαθούσαμε να παίξουμε καλά. Και οι δυο ομάδες.

Σε αυτή την κατηγορία πρέπει να έχεις δυνατό σύνολο και ο κορμός να μην αλλάζει κάθε χρόνο για να μπορείς να πρωταγωνιστήσεις».

«Εχουν το δικαίωμα να σχολιάζουν»

Στην πόλη του Βόλου κατάφερες μέσα σε λίγους μήνες να γίνεις αγαπητός από ένα μεγάλο μέρος των Βολιωτών, ενώ φέτος το όνομά σου συνοδεύτηκε με πολλή μουρμούρα από πλευράς κόσμου…

«Σε αυτό το κομμάτι, όταν είσαι ποδοσφαιριστής, πρέπει να τα ακούς όλα και να τα δέχεσαι όλα. Δεν μπορείς να παίζεις ποδόσφαιρο και να ξέρεις ότι αν σε βρίσει κάποιος θα πρέπει να απαντήσεις. Δεν πρέπει να ασχολείσαι με αυτά. Γι’ αυτό είσαι ποδοσφαιριστής και κάνεις αυτό το άθλημα. Γιατί το αγαπάς. Δεν κοιτάς ποιος σε βρίζει και ποιος χειροκροτεί. Εσένα σε νοιάζει να νικάει η ομάδα σου, να παίζεις καλά για την ομάδα σου, να δίνεις το 100%. Αυτό προσπαθούσα σε κάθε παιχνίδι ακόμα κι αν με έβριζαν κάποιοι ή με χειροκροτούσαν. Εγώ ήθελα να κερδίζει η ομάδα μου. Απο εκεί και πέρα και αυτοί που με έβριζαν και αυτοί που χειροκροτούσαν στο γήπεδο έρχονται, άνθρωποι είναι και είναι δικαίωμα τους να σχολιάσουν».

Δεν πρόλαβες ούτε εσύ, ούτε ο Φίλιππος Σκοπελίτης ως ποδοσφαιριστής τις μεγάλες στιγμές του Ολυμπιακού Βόλου και το Πανθεσσαλικό, όταν «φλεγόταν» με 15.000 κόσμου, πριν δύο χρόνια και νωρίτερα.

«Πέρυσι το γήπεδο είχε πολύ περισσότερο κόσμο, γιατί δείξαμε από τις πρώτες ημέρες και από τις μεταγραφές ότι είχαμε ξεκάθαρο στόχο την άνοδο. Οι φετινοί στόχοι, έτσι όπως άρχισαν τα πράγματα με την αποχώρηση ποδοσφαιριστών και τη μεταγραφική πολιτική, χωρίς δηλαδή να ακολουθήσει η διοίκηση τη λογική των μεγάλων ονομάτων στις μεταγραφές, ο κόσμος σκέφτηκε ότι δεν πάμε για άνοδο φέτος και έτσι δεν το πήρε ζεστά όλο το εγχείρημα. Ισως κ εμείς στην αρχή δεν καταφέραμε να τους φέρουμε στο γήπεδο. Αν και νομίζω η μεγάλη νίκη μας στη Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ, που μας χάρισε την πρόκριση στο κύπελλο, θα έπρεπε να φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Γιατί πιστεύεις ότι δεν στήριξε; Ενώ έβλεπε νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που άξιζαν το χειροκρότημα;

«Ο κόσμος έχει στο μυαλό του την ομάδα του 2010-11. Πρέπει να δουν διαφορετικά την ομάδα του τότε με το τώρα. Γιατί το τώρα ζούμε και το μέλλον προετοιμάζουμε. Φέτος η ομάδα, πέραν των έμπειρων, είχε ποδοσφαιριστές νεαρούς αλλά ταλαντούχους. Πρέπει να σκέφτονται ότι στην ομάδα «αυτοί βρίσκονται και αυτούς πρέπει να στηρίξω». Γιατί απέδειξαν ότι ήταν καλοί. Οπως ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος ήρθε για δεύτερη λύση και απέδειξε ότι ήταν πρώτη με όλους τους προπονητές. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, μαζί με το Λουκίνα και επαγγελματίας. Δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια».

Το συμβόλαιό σου λήγει σε λίγες ημέρες. Θα ήθελες να ανανεώσεις;

«Πέρασα δύο δύσκολα χρόνια εδώ. Και ο πρώτος ήταν δύσκολος επειδή δεν πετύχαμε την άνοδο και δεν μπορώ να πω ότι ήταν πετυχημένη η χρονιά. Δεν είχα πολλές συμμετοχές. Φέτος έπαιξα περισσότερο. Είχαμε πει ότι στόχος μας ήταν να μπούμε στα πλέι οφ, καταφέραμε να το υλοποιήσουμε όμως είχαμε πολλά προβλήματα στον οικονομικό τομέα. Αυτό με κούρασε ψυχολογικά. Δεν ξέρω αν θα μου κάνουν πρόταση ανανέωσης. Αν μου κάνουν θα το σκεφτώ, με τις κατάλληλες εγγυήσεις».

ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ: «Από τις κορυφαίες ομάδες ο Ολυμπιακός»

Ο 21χρονος Βολιώτης, Φίλιππος Σκοπελίτης, πραγματοποίησε φέτος τις παρθενικές του συμμετοχές στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League. Προερχόμενος από την Κ20 του Ολυμπιακού Βόλου, έπιασε τις ευκαιρίες από τα… μαλλιά και αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ, ενώ πέτυχε και ένα εξαιρετικό τέρμα απέναντι στην Παναχαϊκή, δικαιώνοντας απόλυτα τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που τον πίστεψε.

Τι εικόνα σού αφήνει η φετινή χρονιά;

«Σίγουρα για εμένα η χρονιά είναι ξεχωριστή, καθώς είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, με τη νίκη μέσα στη Λάρισα, που ήταν φαβορί, όχι μόνο σε εκείνο το ματς, αλλά και για την άνοδο. Αλλάξαμε προπονητή από νωρίς, ήρθε ο Κούτσης, που έκατσε επίσης λίγο. Ενώ ξεκινήσαμε καλά και μας βοήθησε, στη συνέχεια δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε και αποχώρησε. Με τον Ελευθερόπουλο κάναμε ό,τι κάναμε. Είχαμε το σερί των νικών, είχα την ευκαιρία να παίξω κι εγώ. Μπήκαμε στα πλέι οφ, έχοντας δύο ομάδες που είχαν πάρει προβάδισμα. Και μόνο που μπήκαμε στα πλέι οφ ήταν επιτυχία, τόσο πίσω που είχαμε μείνει».

Πώς φαντάζεσαι το ποδοσφαιρικό μέλλον σου;

«Θέλω να πιστεύω ότι αν συνεχίσω έτσι θα κάνω περισσότερες συμμετοχές και θέλω να συνδυάσω το όνομα μου με μία επιτυχία, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα με άνοδο στη Super League».

Το να αγωνίζεσαι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μπορεί να δημιουργήσει άγχος σε ένα νεαρό;

«Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Σίγουρα νιώθεις άγχος. Πριν τέσσερα χρόνια έπαιζε στην Ευρώπη και μάζευε στο γήπεδο 13 – 15.000 κόσμο. Τα πράγματα δεν ήρθαν φέτος όπως τα θέλαμε, αλλά ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη λίστα με τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας και πρέπει να δουλεύουμε με γνώμονα αυτό».

Ταλέντο στη Μαγνησία, έχει αποδειχθεί πως υπάρχει… Ομως πέραν των εξαιρέσεων, δεν βλέπουμε αρκετούς Βολιώτες να αγωνίζονται στις μεγάλες ομάδες της πόλης. Ετσι, πολλοί νεαροί προτιμούν να φύγουν σε ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Υπάρχει η θεωρία ότι ο Βόλος τρώει τα παιδιά του. Λόγω της δουλειάς που κάνει π.χ. ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός Πειραιώς στις ακαδημίες, προτιμούν να πάνε εκεί. Υπάρχουν παραδείγματα από παίκτες που πέρασαν από Ολυμπιακό και Νίκη και δεν έπαιξαν ποτέ εδώ, όπως ο Οικονόμου και ο Καραδέμητρος. Πήγαν κι έπαιξαν σε άλλες ομάδες και πλέον, που έχουν δείξει τι αξίζουν, οι ομάδες του Βόλου τους θέλουν πίσω.

Τα οφέλη είναι πολλά, αν χρησιμοποιούνται παιδιά, που προέρχονται από την ίδια πόλη. Είναι προτιμότερο. Υπάρχει ταλέντο γιατί είδαμε τι έκανε και η φετινή ομάδα Νέων του Ολυμπιακού φέτος στη Football League.

Δεν δίνουν ευκαιρίες, γιατί δεν κοιτάνε το μέλλον. Θέλουν άμεσες λύσεις. Προτιμούν δηλαδή να δίνουν λεφτά για να κρατηθούν σε ένα υψηλό επίπεδο, παρά να δουλέψουν για 3-4 χρόνια με παιδιά μικρά και να γίνει ένα υγιές σωματείο».

Στη συνέχεια, παρενέβη ο Γιαλούσης, ο οποίος τόνισε: «Δεν κοιτάμε τις ακαδημίες. Έχω εργαστεί μέχρι στιγμής σε Ηράκλειο και Τρίπολη και στις δυο ομάδες είχαμε πάρα πολλά παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Οπως για παράδειγμα οι Ηρακλειώτες στον Εργοτέλη, που έχει καλή ακαδημία και πολλοί έχουν πωληθεί σε ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Να πω την αλήθεια, δεν είχα την ευκαιρία να μάθω αν έχει ταλέντο ο Βόλος. Αν εξαιρέσω δύο – τρεις περιπτώσεις. Του Σκοπελίτη που ήρθε από τη δεύτερη ομάδα και έδειξε ότι έχει ταλέντο και στοιχεία να πάει μπροστά. Με καθαρό μυαλό και πολλή δουλειά, ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκει ο Ζέρης και ο Καψιώτης. Από την άλλη, οι Κεσίδης και Ντινόπουλος ήρθαν από άλλες πόλεις, είναι μικροί και έχουν δείξει ότι έχουν ταλέντο».

Φίλιππε, ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή για σένα φέτος;

«Πιστεύω ότι ήταν η πρώτη μου συμμετοχή, αλλά και το παιχνίδι στα πλέι οφ με την Παναχαϊκή. Ηρθε ο Ελευθερόπουλος, μου μίλησε από την προηγούμενη ημέρα, μου είπε πόσο με πιστεύει και μπήκα κι έβαλα το γκολ. Πιστεύω πως το χρωστούσα σε εκείνον και γι’ αυτό το πανηγύρισα μαζί του. Είμαστε τυχεροί που δουλέψαμε με αυτούς τους δύο. Εκαναν τα πάντα για να βαλτωθούμε».

Και η χειρότερη;

«Η δεύτερη αγωνιστική με τον Ηρακλή. Ουσιαστικά μείναμε εκτός στόχων και μετά ήρθαν οι συνεχόμενες ήττες».

ΜΠΙΤΑΝΓΚ:

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε

τον καλύτερό μας εαυτό»

Οσον αφορά τον Κλάρενς Μπιτάνγκ, δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ο 22χρονος Καμερουνέζος εξτρέμ, μία από τις αποκαλύψεις του περσινού πρωταθλήματος της Football League, μετακόμισε στο Βόλο και τον Ολυμπιακό, αποτελώντας ένα από τα βασικά στελέχη των ερυθρόλευκων.

Κλάρενς, τι κρατάς από τη φετινή χρονιά;

«Θα κρατήσω ότι είχαμε μια καλή ομάδα, ήμασταν μία οικογένεια. Δεν ξεκινήσαμε καλά σε γενικές γραμμές, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε το δρόμο μας και τερματίσαμε ψηλά, ενώ οι αλλαγές προπονητών μας έκαναν να βελτιωθούμε. Δεν πήγαμε στη Super League. Tο θέλαμε πολύ. Ηθελα να οδηγήσω την ομάδα εκεί. Εδωσα τα πάντα και έπαιξα με καρδιά. Δεν καταφέραμε όμως να ανέβουμε».

Ποια είναι η άποψή σου για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, σε σχέση και με όσα είδες στον Πύργο και τον Πανηλειακό;

«Πιστεύω ότι έχουμε εκπληκτικούς οπαδούς. Τους έχεις δίπλα σου, όταν τους χρειάζεσαι. Μπορώ να καταλάβω γιατί μερικές φορές δεν μας στήριζαν όσο θα έπρεπε. Περίμεναν να πάμε στη Super League, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να είσαι καλός κάθε στιγμή. Στα δύσκολα παιχνίδια όμως ήταν δίπλα μας και μας στήριζαν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί κι εμείς από τη στιγμή που πατάμε στο γήπεδο προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της φετινής περιόδου;

«Η καλύτερη ήταν το γκολ με Παναιτωλικό στο Κύπελλο και όταν νικήσαμε τον Αιγινιακό 2-0 στο ΕΑΚ, σκόραρα και πανηγύρισα με τον κόουτς. Η χειρότερη, το ότι δεν πανηγυρίσαμε την άνοδο και το ότι χάσαμε στη Λάρισα με 3-0. Οι Ελευθερόπουλος και Βενετίδης είναι εκπληκτικοί άνθρωποι. Βελτιώθηκα μαζί τους γιατί όταν ήρθαν στην ομάδα είχα πετύχει μόνο ένα γκολ και στη συνέχεια ακόμη τέσσερα. Πιστεύω ότι αν δεν ήταν εδώ, δεν θα έπαιζα όπως έπαιξα».

Εχεις αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων… Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου το ενδεχόμενο της εθνικής Καμερούν;

Πιστεύω πως η εθνική ομάδα με έχει ακόμη στα υπόψη γιατί είμαι ένας από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ευρώπη και έχουν κάνει βήματα προόδου. Η κλήση στην εθνική δεν έχει να κάνει με την ομάδα που αγωνίζεσαι, αλλά με τις εμφανίσεις που κάνεις. Κι εδώ έχω κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Μακάρι να βελτιωθώ και να παίξω στην εθνική.

Οι αγαπημένοι σου παίκτες;

«Ο Σαμουέλ Ετό από το Καμερούν και ο Ροναλντίνιο από τον υπόλοιπο κόσμο».

ΜΑΡΤΙΝΕΘ: «Στάθηκαν όλοι δίπλα μου»

Ο φετινός άτυχος του Ολυμπιακό Βόλου ήταν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Από τα βασικά στελέχη της ομάδας, με εξαιρετικές εμφανίσεις, τραυματίστηκε στον αγώνα του ΕΑΚ απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, αφού του αποκολλήθηκε έναν κομμάτι του χόνδρου στην επιγονατίδα. Μπαίνει στον πέμπτο μήνα της αποθεραπείας, ενώ αναμένεται να επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους τον ερχόμενο Οκτώβριο – Νοέμβριο. Το συμβόλαιό του λήγει τον προσεχή Ιούλιο, αφού ήταν μονοετές με όρο ανανέωσης σε περίπτωση ανόδου του Ολυμπιακού Βόλου στη Super League. Ο Μαρτίνεθ αναφέρει:

«Θα κρατήσω πολλά από τη φετινή χρονιά. Σίγουρα υπήρχε η άτυχη στιγμή, αλλά συνολικά η χρονιά που έκανα ήταν αρκετά καλή και βελτιώθηκα χάρη στη δουλειά των κόουτς. Οσον αφορά τον τραυματισμό μου, όλοι από την ομάδα στάθηκαν δίπλα μου. Ηρθαν στο νοσοκομείο και δεν με άφησαν μόνο. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο και μας αφήνει μία πικρή γεύση».

Η αποχαιρετιστήρια σέλφι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου