ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΕΠΣΘ

απορρίφθηκε-το-αίτημα-της-επσθ-475847

Ποιές οι επόμενες κινήσεις της Ενωσης, που «φουντώνει» την κόντρα με την ΕΠΟ

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών στην προσφυγή που κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας, ζητώντας την έκπτωση των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ και το διορισμό προσωρινής διοίκησης. Ετοιμες τις επόμενες κινήσεις έχει η ΕΠΣΘ, που καταγγέλλει ως αντισυνταγματική την απόφαση διαγραφής της.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οσον αφορά το αίτημα της έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, τίποτα δεν κρίθηκε επί της ουσίας, αφού η κύρια υπόθεση θα συζητηθεί στις 18 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα η ΕΠΟ, η εκτελεστική επιτροπή της οποίας συνεδρίασε χθες, επικύρωσε όπωςαναμενόταν την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων για ανάκληση μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια.

Επικυρώθηκε η αποβολή της ΕΠΣΘ

Εφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να προχωρήσει σε ανάκληση της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατέθεσε ο δικηγόρος της μαγνησιώτικης Ενωσης, Γ. Παναγόπουλος, στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Παράλληλα, χθες, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ επικυρώθηκε η αποβολή της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ έγινε δεκτή και η παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου μετά τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά: «Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. (10/6) επικυρώθηκαν ομόφωνα τα Πρακτικά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας Νο 47 (01)/03.06.2015 με θέμα «Προσφυγή της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας στα πολιτικά δικαστήρια/αίτηση διορισμού προσωρινής διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Επίσης, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κ. Χριστόφορου Ζωγράφου από την ΚΕΔ.

Τέλος, εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό Γηπέδων, Ασφάλειας και Προστασίας των Αγώνων, στον Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων, στον Πειθαρχικό Κώδικα Ε.Π.Ο., στο Σύστημα Διαιτησίας Ποδοσφαίρου-Κανονισμός Υλοποίησης και Εφαρμογής, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. και των Ενώσεων-μελών για τη συμπλήρωση, τροποποίηση και κωδικοποίηση των άρθρων του Καταστατικού της Ομοσπονδίας».

Παναγόπουλος: «Αντισυνταγματική η διαγραφή»

Σε επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με τον εκπρόσωπο της ΕΠΣΘ, κ. Γιώργο Παναγόπουλο, ο δικηγόρος αθλητικού δικαίου χαρακτήρισε αντισυνταγματική και παράνομη απόφαση τη διαγραφή της ΕΠΣΘ, ενώ ανέλυσε και το σκεπτικό της καταγγελίας κατά των Ενώσεων και των ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης, που τάχθηκαν υπέρ της ΕΠΟ.

Αναλυτικά:

«Ασκήσαμε έφεση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων να προχωρήσει σε ανάκληση της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Πρόκειται για μία αντισυνταγματική και παράνομη απόφαση και διάταξη του καταστατικού που επικαλέστηκε η ΕΠΟ για να τιμωρήσει την αιτούσα Ενωση. Η απόφαση της προσφυγής επί της ουσίας δεν απερρίφθη από τα πολιτικά δικαστήρια, αφού η κύρια υπόθεση θα εκδικαστεί την 18η Νοεμβρίου, όπως ενημερωθήκαμε.

Επίσης, όσον αφορά την καταγγελία προς την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, ζητάμε να επιβληθούν κυρώσεις στις ΕΠΣ και στις τρεις ΠΑΕ (ΟΣΦΠ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο), που προσέφυγαν υπέρ της στο Ειρηνοδικείο. Αποτελεί νομικό παραλογισμό να επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις κατά μέλους, ανάλογα με το αν θίγει τα συμφέροντα των μελών του Δ.Σ., αφού επίσης προσέφυγαν στο πολιτικό δικαστήριο, παραβιάζοντας ουσιαστικά ακριβώς τις ίδιες διατάξεις για τις οποίες τιμώρησαν εμάς».

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΠΣΘ

«Κύριε Πρόεδρε, με την παρούσα καταγγέλλουμε όλες τις ΕΠΣ, τις 2 Λίγκες και τις ΠΑΕ , που κατά την συζήτηση της προσωρινής διαταγής στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 8-6-2015 ασκούν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, επειδή κατόπιν πρόσκλησης του Δ.Σ. της ΕΠΟ προσέφυγαν και παραστάθηκαν σε πολιτικό δικαστήριο, παραβιάζοντας ουσιαστικά ακριβώς τις ίδιες διατάξεις για τις οποίες τιμωρήσατε εμάς!

ΕΠΕΙΔΗ η πρόσθετη παρέμβαση αποτελεί ένα ένδικο μέσο εξίσου αποδεκτό και νομικά ισοδύναμο με την αγωγή, την αίτηση κλπ,, και επομένως κατά τη λογική της ΕΠΟ και το πνεύμα των εφαρμοζόμενων διατάξεων της, παραβιάζει με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό το υφιστάμενο καταστατικό και κανονιστικό πλαίσιο!

ΕΠΕΙΔΗ όμως για τις ΕΠΣ η μόνη εφαρμοστέα ποινή είναι αυτή του άρθρου 35παρ.2γ και για τις ΠΑΕ αυτή του άρθρου 35παρ.2α του ΚΑΠ

ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί νομικό παραλογισμό να επιβάλλονται πειθαρχικές κυρώσεις κατά μέλους, ανάλογα με το αν θίγει τα συμφέροντα των μελών του Δ.Σ. ή όχι!

ΕΠΕΙΔΗ δεν έχετε επιδείξει την ίδια σπουδή και για άλλες υποθέσεις και ειδικά για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ, μη ενημερώνοντας-ως οφείλατε – τις διεθνείς «προστάτιδες δυνάμεις».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας ΖΗΤΑΜΕ:

1. Να επιβάλλετε άμεσα κατά των προσθέτως παρεμβαινουσών ΕΠΣ την πειθαρχική ποινή της ανάκλησης της ανάθεσης των τοπικών πρωταθλημάτων που διοργανώνουν

2. Να επιβάλλετε άμεσα κατά των προσθέτως παρεμβαινουσών ΕΕΠ Β’ ΚΑΙ ΑΣΠΕ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ την πειθαρχική ποινή της ανάκλησης της ανάθεσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων FOOTBALL LEAGUE και SUPER LEAGUE αντίστοιχα

3.Να αποκλείσετε άμεσα τις παρεμβαίνουσες ΠΑΕ από τους επόμενους αγώνες πρωταθλήματος και για όσο διαρκεί η παράβαση

4.Να παραπέμψετε την υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

5. Να ενημερώσετε τις διεθνείς αρχές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου